Yazılım sektörünün hızlı büyüyen şirketi ARD Yazılım'ı bu tweet zincirinde inceledim. Büyüme potansiyeline, finansallarına, #LOGO#FONET#KRONT gibi rakiplerine, değerlemesine ve 12 aylık hedef fiyatına da değindim.
2/25
Bu tweet zincirindeki içerik blog sayfamda da yer almaktadır:
2011 yılında yazılım çözümleri üretmek üzere Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te kurulan şirket, ARD Grup Holding iştiraklerinden birisidir.
4/25
6 Şubat 2020 tarihinde halka arz edilen şirket, ağırlıklı olarak yazılım çözümleri üretmektedir. Yazılım çözümleri dışında sistem çözümleri de sağlayarak, kısmen donanım da kullanarak sistem entegrasyonları yapmaktadır.
5/25
Ana kategoriler halinde yazılım hizmetleri:
E-Dönüşüm: e-Fatura, e-Arşiv, vb.
Kurumsal Yazılım Çözümleri: Kurumsal Bilgi Yönetim Sistemi, Kurumsal Kimlik ve Erişim Yönetimi
Ulusal Hukuk Yazılım Çözümleri
Sağlık Sistemleri Çözümleri
Bulut Çözümleri
Siber Güvenlik
6/25
Şirketin hissesi, Şubat 2020’den bugüne çok yüksek bir performans göstermiştir. 31 Aralık 2020 günü kapanışında hisse fiyatı 48 TL’den kapandı. Şirket bugün itibarıyla yaklaşık 25 F/K çarpanından işlem görmektedir.
7/25
Şirket, yatırımcı sunumunda güçlü büyüme potansiyelini öne çıkarmıştır.
8/25
Borsamızda yer alan diğer yazılım şirketlerinde olduğu gibi, geçmiş çeyreklik rakamlara bakıldığında, son çeyreğin ARDYZ için de en güçlü 3 aylık dönem olduğu görülmektedir.
9/25
Finansallar:
Şirketin hızlı ciro, faaliyet karı ve net kar büyümesi gösterdiğini görüyoruz.
10/25
Şirketin özel sektör müşteri ağırlığını arttırmak istediği anlaşılıyor. Bu durum, işletme sermayesi yönetimi anlamında şirkete avantaj sağlayacaktır.
11/25
Bilançodan da görüleceği gibi, şirket borçsuz bir yapıda büyüyor. Bu da ileride istemesi durumunda, bankalardan büyümek için kullanabileceği kaynağa rahatlıkla ulaşabileceği anlamına geliyor.
12/25
Rekabet analizi:
Şirket, yazılım alanının e-dönüşüm, sağlık yazılımları, siber güvenlik gibi farklı alanlarında yer alıyor. Bu durum şirketi, farklı yazılım şirketleri ile doğrudan/dolaylı olarak rakip hale getiriyor.
13/25
Şirket, e-dönüşüm tarafında Logo ile, sağlık alanında Fonet ile, siber güvenlik alanında ise Kron ile rakip diye düşünebiliriz.
14/25
Şirketin üst yönetimi, farklı yazılım alanlarında yer almayı bir avantaj olarak gördüğünü bir mülakatında belirtmiş. Herhangi bir sektörde daralma olduğunda, bu daralmadan minimum düzeyde etkilenmeyi hedefliyorlar.
15/25
Yazılım alanındaki şirketlerin farklı stratejileri olabiliyor. Örneğin, Fonet ise yalnızca sağlık alanına odaklanmış durumda. Bu durum, Fonet’e belli bir alanda uzmanlaşma getiriyor. Diğer taraftan da sağlık sektörünün dinamiklerine şirket göbekten bağlı olmuş oluyor.
16/25
Şirket saygın iş ve çözüm ortakları ile çalışmaktadır.
17/25
Değerleme:
F/K olarak ARDYZ’ye baktığımızda, diğer hızlı büyüyen yazılım şirketleri gibi 20’nin üzerinde F/K ile işlem görüyor.
18/25
Şirketin hisseleri, son 1 ayda %40 düzeyinde değer kazandı. 2020 son çeyrek rakamlarının iyi gelme olasılığı, yatırımcıları güçlü bir alıma yöneltmiş olabilir.
19/25
Ak Yatırım, ARDYZ hissesini beğendiğini belirtmişti. Onların görüşlerini şu dokümanda görebiliriz:
Aynı zamanda, Ak Yatırım’ın Youtube videosunda da ARDYZ için bir değerlendirme mevcut. Şu linkten izleyebilirsiniz:
21/25
2021 değerlendirmeleri:
Şirketin, Covid-19 sonrası dönemde önemli avantajları mevcut. Şirketin ürünleri, özellikle kamu kurumlarının faaliyetlerinin, dijital ortama aktarılmasına destek oluyor.
22/25
Covid-19 pandemisine yönelik olarak Followino ürünü, AVM, hastane gibi alanlardaki kişi yoğunluğunu, kişilerin ateşini ölçebilen bir uygulama. Yaygınlaşması ve ciroya katkı vermesi beklenebilir.
23/25
Şirket, kamu müşterilerinin payını azaltıp, özel sektör ağırlığını arttırmak istiyor. Kamu tarafında ödemelerde gecikmeler olması, işletme sermayesi bakımından şirketi zorlayabiliyor.
24/25
Ak Yatırım’ın 2021 ciro beklentisi 200m TL. Net kar tahmini is 91m TL. Bu rakamlar F/K’yı 2021 için 10 mertebesine düşürebilir. Ak Yatırım’ın hisse fiyat hedefi is 70 TL.
25/25
Umuyorum ki bu incelemeyi faydalı bulmuşsunuzdur. Bu içeriğin daha çok küçük yatırımcıya ulaşması için paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bu inceleme, kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir. Kendi değerlendirmenizi yapınız lütfen. Saygılarımla.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
#VAKKO
1/21 Kırılma anı sonrası uçuşa geçen şirketler: Vakko örneği
Bu zincirde, şirketlerin kırılma anlarına değineceğim ve birkaç şirket özelinde bu değişimlerden bahsedeceğim. Küçük yatırımcı kırılma anlarından nasıl faydalanır?
2/21 Herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta sonu diliyorum. Uzun vadeli yatırımda, her yıl net karı büyüyen, özsermaye karlılığı yüksek, büyüme potansiyeli olan şirketlere yatırım yapıyoruz.
3/21 Bu yatırımda da, şirketlerin gelecekteki potansiyeline güvendiğimiz için, hisseleri uzun yıllar elimizde tutuyoruz.
#ALKIM
1/24 Bu yazımda, son yılların popüler hissesi olan Alkim Kimya’yı büyüme potansiyeli bakımından değerlendirmeye çalışacağım. Vurgulamak istediğim şey, ticari bakış açısının, finansal analiz kadar önemli olduğunu göstermektir.
3/24 Alkim Kimya, ülkemizin ve bölgenin lider kimya şirketlerinden birisidir. Alkim Kimya’nın ürünlerine baktığımızda, en önemli ürünün sodyum sülfat olduğunu görüyoruz.
1/7 Her çeyrek sonunda, hisse portföyümüze birkaç saat zaman ayıralım ve hangi hisseyi neden aldığımızı yeniden hatırlayalım. Acaba hisselerin temel hikayelerinde bir değişim/bozulma var mı? Bu alıştırmayı aşağıdaki tweet zincirinde özetledim.
2/7 İlk adım olarak hisseleri neden aldığımızı, ne kadar süre tutmak istediğimizi belirlemeliyiz. Bu bakımdan ben 5 ana yatırım teması belirledim ve her hisseyi bu temalar bakımından işaretledim.
3/7 Eğer bir hisseyi, yüksek büyüme potansiteli olduğu için portföye dahil ettiysek, bu yüksek büyümeyi sekteye uğratacak bir gelişme var mı diye değerlendirme yapmakta büyük fayda var.
#KOZAL Takip ettiğim hisselerin çok özet olarak olumlu ve olumsuz noktalarını blog sayfamda paylaşacağım ve yeni gelişmelerle güncelleyeceğim. İlk olarak Koza Altın'ı paylaşıyorum. Amacım, birkaç cümlede size şirketle ilgili bir fikir verebilmek.
1. Hisse yatırımına yeni başlayanlar, bana sıklıkla direkt mesaj yoluyla çok temel sorular sorabiliyorlar. Hem onları hatalardan uzak tutmak hem de temel prensipleri hep birlikte yeniden hatırlamak için bu tweet zincirini hazırladım.
2. Hisse yatırımı yapmak için ya bir bankada ya da bir aracı kurumda, yatırım hesabınız bulunmalıdır. Minimumda çok büyük tutarlara ihtiyacınız yok. 1.000 TL'lik başlangıç portföy büyüklüğü de yatırım ve tasarruf bilinci oluşturmak için çok kıymetlidir.
3. Bilgi birikiminizi arttırmak çok önemli. Bu bakımdan, hisse, uzun vadeli yatırım, temettü gibi temel kavramlar konusunda farkındalığımızı arttırmamız gerekli. Bunun en iyi yolu, borsa konusundaki kitapları edinmek ve internetteki ücretsiz içerikleri takip etmektir.
1/9 Acil bir ihtiyaç olursa nasıl nakit bulurum? Dolar kuru artarsa nasıl etkilenirim? Borsalar çökerse bana ne kadar etkisi olur?
Portföy dağılımımı, bu riskleri de düşünerek oluşturdum. Bu portföyde gayrimenkul yer almadığı için, tüm yatırım araçları iyi bir likiditeye sahip.
2/9 Likidite bir yatırım aracının, nakite ne kadar hızlı döndürülebildiği anlamına geliyor. Gayrimenkul, likidite bakımından zayıf bir varlık sınıfı. Çünkü, evinizi satmak istediğinizde, muhtemelen satış için minimumda 2 aya ihtiyacınız olacaktır.
3/9 Likidite, sağlık harcaması ve diğer acil harcamaların ortaya çıkması durumunda önem kazanmakta. Bu nedenle, portföyde her daim hızlıca nakite çevrilecek araçlar bulunmalı.