1- Arkadaşlar Herkese Merhabalar,
#Garan hissesinde gördüğüm bir teknik oluşumu sizlerle flood şeklinde paylaşmak istedim. Baştan söyleyeyim, bu flood kesinlikle bir yatırım tavsiyesi içermez. Güncel grafik üzerinden bir eğitim çalışmasıdır.
2- Şimdi başlayalım.
Daha önce yaptığım floodlarda da Harmonik formasyonlardan bahsetmiştim. Burda da yine Boğa Cypher formasyonu üzerinden analiz yapıcam. Öncelikle formasyon kurallarına aşağıdaki grafikte bakabilirsiniz.
3- Biliyorsunuz ben Viop’ta da işlem yaptığım için grafiklere genelde 2 saatlik periyotlarda bakıyorum. Bu periyotta #Garan grafiğine bakarken gözüme hemen bir harmonik Cypher Formasyonu takıldı. Görüntü aşağıda:
4- Teknik görüntüde formasyon kuralları muazzam işlemiş. Sadece D ayağında çok küçük bir aşağı sarkma var. Bana göre ihmal edilebilecek bir sarkma. Zaten harmonik formasyonlarda kuralların birebir uyması da gerekmez, çok fazla sarkmalar olmasın kafi benim için.
5- Daha önce de bahsetmiştim, bu harmonik formasyonların tek başına oluşması benim için yeterli değil, ben bu formasyonların D ayağında başka destekler de arıyorum.
Bu formasyonun D ayağında nasıl destekler varmış ona bakalım.
6- Şimdi formasyon çizimini kaldırıp destek çizgilerimi çiziyorum.
İlk göze çarpan destek aşağıdaki grafikte çizdiğim trend çizgisi. Grafik aşağıda:
7- Bir de çapraz trend çizgisi çizelim. Bu çapraz trend çizgilerinin temas ettiği yerleri okla gösterdim. Yani aslında geçmişte çalışmış bir çapraz trend olduğu anlaşılıyor. Hala geçerliliği olabilir.
8- Ben bir de şöyle bir düşen trend çizgisi çizdim. Düşen kırılıp onaya gelmiş görüntüsü var. Düşen çizgisinin temaslarını yine siyah oklarla gösterdim.
9- Şimdi daha net görünmesi açısından çizgileri kaldırıp, grafiğe günlük periyotta 100EMA’ya eşdeğer hareketli ortalamayı koyalım. Gördüğünüz gibi Günlük periyotta 100EMA fiyata daha önce destek olup yukarı itmiş ve bu ortalama yine çalışmış görünüyor.
10- Ufak bir not: Normalde 100 lük periyotta EMA yerine SMA tercih ederim ama burda daha önce 100EMA çalışmış ve fiyatı yukarı itmiş. Şimdi de fiyata tepki verdiği için bu analizde kullanma gereği duydum.
11- Şimdi gelin analizdeki olumlu olanları sayalım:

1- Boğa Cypher Formasyonu
Formasyonun D ayağında;
2- Trend Desteği
3- Düşen Trend Desteği
4- Çapraz Trend Desteği
5- Günlük Periyotta 100EMA
12- Peki Hisse eğer burdan yukarı yükselişine devam ederse grafikte direnç olabilecek seviyeler nereler olabilir? Onları da grafikte gösterelim.
Koyu kırmızı olan büyük düşen çizgisi (bana göre en kuvvetli olan direnç.)
İnce kırmızılar ise diğer direnç çizgileri.
13- Ayrıca yine yukarıdaki grafikte kırmızı hareketli ortalama olan günlük periyottaki 50 SMA da yukarıda direnç olarak karşımıza çıkabilir. (Not: Grafikteki kalın kırmızının çizimi ekrana sığmadığı için günlükte aşağıdaki grafikte çizimini gösterdim)
14- Şimdi bir de #Garan hissesinde analiz yaptığımıza göre bir de #Xbank grafiğine göz gezdirelim. Bakalım orda durumlar ne alemde. Aşağıya #Xbank günlük grafiğini koyuyorum.
15- #Xbank grafiğinin tepki aldığı yerde neler varmış sayalım.
-En dipten en tepeye çekilen bir fibonaccinin 0.382 düzeltme seviyesi,
- Trend çizgisi, (Siyah)
- Mavi destek çizgisi
- Günlük 100 SMA Hareketli Ortalama
16- Aslında #Xbank grafiği nin tepki aldığı yerde de güzel destekler var. Ancak göze hemen olumsuz bir formasyon çarpıyor. Omuz Baş Omuz Formasyonu. Grafikte gösterdim.
17- Gördüğünüz gibi #Xbank grafiğinde güzel destekler olmasına rağmen, OBO ben burdayım diye bağırıyor resmen. Çalışır mı bilinmez. Burda da tabi kişinin kendi risk algısı devreye giriyor. Yani karar vermek kişinin kendisine kalıyor.
18- Dönelim #Garan analizimize. Bu analiz bir eğitim çalışması olduğu için, eğer böyle bir grafikte işleme girecek olsak, stop seviyemizi nereye koymamız gerekirdi ona bakalım.
19- Sadece bu hisse için demiyorum, genel olarak örneğin böyle bir grafikte işleme girmiş olsak ve işler istediğimiz gibi gitmese ve karşımıza ilerleyen zamanda şöyle mumlar gelse napardık?
20- Böyle bir durumda hisseye giriş setupımız bozulmuş oluyor. Yani destek diye belirlediğimiz çizgiler, ortalamalar vs aşağıya kırılmış oluyor. Burdan döner belki vs demeden böyle mumlar gelirse hisseden çıkmamız gerekir.
21- Yani böyle bir grafikte, analizi 2 saatlikte yaptığımız için “Trend çizgisinin altında 2 saatlik (veya 1 saatlik) kapanışlar yaparsa kapatırım” şeklinde bir kural koyulup, bu kurala uyulması gerekir.
22- Böyle bir kuralı günlük analiz yaptığınızda da uygulayabilirsiniz. Örneğin hisseye günlük analiz ile girdiyseniz, trend çizgisi altı günlük kapanışta hisseden çıkarım diyebilirsiniz. Bu tamamen sizin tarzınıza bağlı.
23- Ben Viopta işlem yaptığım için genelde stopumu gün içinde saatlik veya 2 saatlik periyotta takip ederim. Çünkü günlük kapanış beklemek viopta zararı büyütebiliyor.
24- Evet arkadaşlar bir analizin de sonuna geldik. Başta da dediğim gibi, bu bir eğitim çalışmasıdır, kendi analizlerinize yardımcı olması bakımından farklı bakış açısı edinmeniz için paylaşıyorum.
25- İçimizde belki #Garan hissesini takip edenler olabilir, onlara bir nevi bir katkı sağlaması açısından faydalı olabilir diye paylaştım grafikleri. Ama tabi bu kesin hisse yükselecek anlamına da gelmez.
26- Teknik analiz de bir olasılıklar sanatı olduğuna göre, biz de işlemlerde eğitimli tahminler yaparak olumlu olasılıkları artırmaya çalışıyoruz. Her ne kadar olumlu senaryolar ağır bassa da, herşey olabilir, fiyat beklentinin tersine hareket edebilir.
27- Endeksin durumu malum ortada, yukarı gitmekte zorlanıyor, o yüzden buralardan risk alıp almamak sizlere kalmış. Bu analiz Kesinlikle al sat tut tavsiyesi içermez. Bunu da son söz olarak belirteyim.
Herkese bol kazançlı bir hafta diliyorum.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Serdar Cevher

Serdar Cevher Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gscevher

10 Feb
1- #DOHOL
Son zamanlarda #dohol hissesindeki malum şahsın satışları konuşuluyor. Ben de olaya teknik analiz yönünden bakıp, fiyatın düşeceği, yani satışların artacağı önceden tahmin edilebilir miydi diye bir flood hazırlamak istedim.
2- Hisseyi uzun vadede değil de, 2 saatlik periyotta, yakın geçmişe ağırlık vererek analiz edeceğim. Çünkü bazı teknik gerekçeler, kısa zaman aralığında daha belirgin gözüküyor.
3- Öncelikle hissenin grafiğini geçmişe alarak, üzerinde hiçbir çizim olmadan, sadece 21EMA ve 50MA hareketli ortalamalarını ekleyerek aşağıya bırakıyorum.
Read 16 tweets
24 Jan
1- Arkadaşlar herkese merhabalar,
#Endeks ile ilgili fikirlerimi burada zincir şeklinde paylaşmak istedim. Bu zincirde #bist100 ve #bist30 grafiklerinin yanında bazı #bist30 hisselerinin grafiklerini de paylaşacağım.

#borsa #hisse
2- Bu analizdeki amacım, sizlerin farklı bakış açılarını, farklı fikirleri de görerek, kendi analizlerinizi ona göre şekillendirmenize yardımcı olmak. Sizleri etkilemek asla değil. Karar verirken yine lütfen kendi analizlerinize göre karar veriniz.
3- Başlıyorum.
Şimdi aşağıda 2 adet #bist100 grafiği var. 2 saatlik periyotlarda, biri geçmişten, biri güncel. Grafiklerde sadece günlük periyottaki 21 Ema ve 50MA’ya eşdeğer ortalamalar var. ImageImage
Read 32 tweets
3 Jan
1- Teknik analizde, hakkında en çok soru sorulan konulardan birisi, “LİNEER Grafik mi LOG Grafik mi?” sorusudur.
Aslında bu konuyla ilgili sorulması gereken doğru soru, hangi tür analizlerde Log grafik, hangi tür analizlerde Lineer grafik kullanılması gerektiğidir.
2- Genelde yorumlarda, uzun vadeli analiz yapılırken Logaritmik, kısa vadeli analiz yapılırken Lineer grafik kullanılması gerektiği yönünde telkinlerde bulunulur.
Aslında verilen cevap doğru, ancak bu uzun vadeli ve kısa vadeli analiz farklılıklarının püf noktaları neler?
3- Yani karşınıza bir grafik geldiğinde, bunda logaritmik ölçekte mi yoksa lineer ölçekte mi analiz yapılması gerektiğine nasıl karar vereceksiniz?
Bu konuda birçoğunuzun kafasında soru işaretleri bulunması gayet normal.
Read 51 tweets
27 Dec 20
1- Arkadaşlar herkese selam,
Dünkü Floodun 1. Bölümünü aşağıya bırakıyorum. 1. Bölümdeki hikaye kısmını buraya tekrar almayacağım uzatmamak için.
Floodun 2. Bölümüyle devam edelim.
2- Hikayede anlatılan, gerçek parayla işlem bile yapmayan hayali kumarbazlar o zaman olduğu gibi aslında şimdi de var. Twitter’da hisse paylaşan bazı hesapların tek derdi sanki haklı olduğunu göstermek, egosunu tatmin etmek gibi.
3- Ama kaç tanesi gerçek parayla işlem yapıyor? “Şurdan grafik çizmiştim, ben çizdiğimden beri hisse yüzde %20 gitti” demesi kolay, peki sen o yükselişin içinde olabildin mi? Olduysan da ne kadar parayla oldun? 5.000-TL yle mi, 10.000-TL’yle mi? 100.000-TL’yle mi?
Read 18 tweets
26 Dec 20
1- Bir Borsa Spekülatörünün Anıları kitabının bir bölümünde Livermore, Borsada haklı olduklarını kanıtlamak için hayali paralarla hayali işlemler yapan insanlar tanıdığından, bu hayali kumarbazların hayali işlemlerle milyonlarca dolar kazandığından bahsediyor.
2- Böyle durumlarda aklına, ertesi gün bir düelloya katılacak olan adamın şu hikayesinin geldiğini söylüyor:
- Yardımcısı ona “İyi nişancı mısın” diye sormuş.
- Adam da gayet alçakgönüllü bir tavırla yanıtlamış: “20 adımdan bir şarap kadehinin ayağını vurabilirim.”
3- Diğeri hiç istifini bozmadan vermiş cevabını: “İyi de o şarap kadehini, beynine dolu bir tabanca dayanmışken de vurabilir misin?
Read 32 tweets
6 Dec 20
1- Arkadaşlar Herkese merhaba,
Bir süredir işlerim dolayısı ile paylaşım yapamıyordum. O yüzden fırsatını bulunca, sizlere teknik analizde kullandığım hareketli ortalamaları ve hangi hareketli ortalamayı hangi şartlarda ve nasıl kullandığımı anlatacağım.
2- Hareketli ortalamalar, teknik analizde kullanılması gereken, olmazsa olmaz indikatörlerdir. Ama çok farklı zaman dilimlerinde kullanılması ve birkaç türü olması nedeniyle aslında hangi ortalamayı hangi zaman diliminde ve ‘NASIL’ kullanacağımız konularında kararsızlığa düşeriz.
3- Baştan şunu belirteyim, her şart ve koşulda mükemmel çalışan bir hareketli ortalama yok. Ama piyasa tarafından kabul görmüş, en çok kullanılan ve önem verilen hareketli ortalamalar var.
Örneğin 50 EMA (veya MA) ve 200 MA en çok kullanılan hareketli ortalamalardan.
Read 33 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!