1/ زمین از جنگ خستهتر از ادمهاست، این را "مینها"میگویند.
به مناسبت ۴ آوریل روز جهانی مبارزه با #مین
مینها یکی از تسلیحات پرکاربرد در مهندسی رزمی برای مسلح کردن زمین و ایجاد موانع میباشند.
مین جنگ افزاری است که از یک ماده منفجره یا مواد دیگر پر شده است و به منظور انهدام
۲/ یا ایجاد خسارت به خودرها، وارد کردن تلفات به نیروی های پیاده و از کار افتادن ادوات زرهی بکار می رود.
مین یکی از ابزار اصلی مهندسی رزمی در مهندسی کردن زمین است.
به این منظور که با استفاده از مین ها زمین را مسلح کردن و معبرهای پدافندی را جهت حفاظت از خطوط، پادگان ها
۳/و جلوگیری از پیشروی دشمن و زمین گیر کردن آن استفاده می شود.
مین از 5 قسمت زیر تشکیل شده است: 1- جعبه 2- خرج اصلی 3- خرج کمکی 4- چاشنی 5- ماسوره
۴/
طبقه بندی مین ها
مین های جنگی را بر حسب جنس بدنه، نوع خرج اصلی، موارد استعمال، نوع تحریک ماسورع و سهولت یا مشکل بودن کشف تقسیم بندی میکنند.
الف) تقسیم بندی بر حسب نوع جنس بدنه:
مین ها از نظر جنس بدنه شامل مین های با بدنه فلزی، پلاستیکی، شیشه ای، سفالی مقوایی، چوبی و غیره
۵/
ب) تقسیم بندی بر اساس خرج اصلی:
انواع مین عبارتند از مین های منفجر شونده، آتشزا، شیمیایی، علامت دهنده
پ) تقسیم بندی بر اساس نوع تحریک ماسوره: 1- مین های مستقیم 2- مین های کنترلی 3- مین های واکنشی
ت) تقسیم بندی بر حسب موارد استعمال: 1- مین های ضد ادوات 2- مین های ضد نفر
۶/ث) تقسیم بندی بر اساس نحوه کشف: 1) مین هایی که قابل کشف با مین یاب فلزی باشند 2- مین هایی که کشف آن با مین یاب فلزی بسیار ضعیف است
۷/
انواع مین های زمینی
الف) مین های ضدنفر:
مین های ضدنفر به منظور کشتن یا از کار انداختن نفرات دشمن کابرد داشته و به شرح زیر تقسیم بندی می شود: 1- مین های ضدنفر انفجاری: این دسته از مین ها فقط دارای مقدای ماده مفنجره می باشد.
۸/ 2- مین های ضدنفر ترکشی: این مین ها حاوی قطعات فلزی بوده که بدنه آنها در نتیجه پرتاب خرج اصلی به قطعات کوچک تقسیم و در موقع انفجار بارانی از این قطعات در اطراف منقطه انفجار فرو می ریزد.
۹/ 3- مین های ضدنفر جهنده: این مین ها از نوع ضدنفر ترکشی بوده که در اثر اشتعال خرج پرتاب، مین تا ارتفاع کمر نفر به هوا پرتاب شده و سپس منفجر می شود.
4- مین های شیمیایی: مین هایی هستند که عوامل شیمیایی موجود در آنها پس از انفجار ماده منفجره داخل مین در فضای اطراف پراکنده می گردد.
۱۰/ 5- مین های آموزشی: مین های آموزشی به دو دسته تقسیم می شود: 1-5 مین های مشقی که از نظر ظاهری کاملا شبیه مین های حقیقی هستند و فاقد مواد منفجره بوده و روی صفحه فشار سوراخ هایی وجود دارد که با ایجاد دود و صدا عمل انفجار مین حقیق را نمایش می دهد.
۱۱/ 2-5 مین های بی اثر: این مین ها فاقد ماده منفجره بود و تولید دود و صدا نمی کند. وزن آنها با مین های حقیق مشابه یکی می باشد.
6- مین های فرینده: این مین ها از اشیای بی خطر ساخته می شوند و وضع ظاهری آنها طوری بایستی تغییر داده شود که دشمن تصور کند به مین حقیق برخورد کرده است.
۱۲/ در طول 8 سال جنگ چیزی بین 16 تا 20 میلیون مین و مهمات عمل نکرده در مساحتی بالغ بر 42000 کیلومتر مربع در ایران باقی ماند.
این میراث از جنگ باعث شد تا ایران در مقام دوم در جهان به عنوان یک کشور آلوده به مین قرار گیرد. بیشتر مین های قرار گرفته در ایران معتلق به عراق میباشد
۱۳/ و دولت عراق بسیاری از اطلاعات از میادین مین که در زمان جنگ احداث شده بود را در اختیار ایران قرار نداد.
اطلاعاتی موثر ماننده مساحت منطقه مین گذاری شده، انواع مین ها، آرایش مین ها، تله ها و....
این امر باعث شد تا مین زدایی بعد از جنگ تبدیل به کاری سخت و پرهزینه تبدیل شود.
۱۴/ گذشت زمان باعث تغییر چهره زمین میشود، اثرات طبیعی مانند باد، باران، برف، رانش زمین و ... باعث شده تا شکل زمین تغییر کند و بسیار از مین ها و مهمات های عمل نکرده جا به جا شود و به زیر زمین فرو رود و یا حتی بعد از سالها خود را نمایان کند.
۱۵/ مین ها سربازانی هست که بعد از جنگ نیز تلفات میگیرند. بیشترین قربانیان مین ها غیر نظامی هایی هستند که محل زندگیشان در مناطقی است که در گذشته منطقه جنگی محسوب میشده. به جرات میتوان گفت مین یکی از بدترین تسلیحات تولید شده توسط بشر است.
۱۶/ یک فرض اشتباه در مواجه با مین این است که مین ها در صورتی منفجر میشود که پا روی آن گذاشته و سپس برداشته شود
این بر اساس فیلم های سینمایی است نه حقیقت
در واقعیت مین ها بسته به ماسوره آن
با تحریک مرتبط به سرعت عمل کرده و منفجر میشود.
نمونه اثر چتری انفجار مین
۱۷/در مواجه با مهمات های عمل نکرده نیز این فرض اشتباه وجود دارد که گذر زمان باعث میشود تا عملکرد مهمات از بین رفته و خراب شود و دست زدن به آن مشکلی نداشته باشد
این اشتباه باعث شده تا خیلی ها جان خود و دیگران را به خطر بندازند
زیرا مهمات های عمل نکرده در گذر زمان نه تنها خراب نشده
۱۸/ بلکه بخاطر پوسیدگی در اجزای ماسوره بسیار خطرناک بوده و ممکن است با کوچکترین اشاره منفجر شده.
به امید دنیایی عاری از مین
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
دولت در جنگ، معادلات چند مجهولی!!! #رشتو 1/ با انفجار نخست وزیری و ترور رئیس جمهوری و نخست وزیر وقت مقدمات تشکیل دولت جدید فراهم شد و در مهرماه همان سال آیت الله خامنهای به عنوان سومین رئیس جمهور کشور انتخاب شد.
دولت سوم در مهر 60 در حالی روی کار آمد
2/که دو دولت قبلی به پایان خود نرسیدند و از لحاظ ساختار دولتی وضعیت آشفته بود.
اما دولت سوم در ابتدای امر خود یک چالش اساسی داشت، انتخاب نخست وزیر
آقای خامنهای ابتدا علی اکبر ولایتی را جهت حضور در این پست معرفی میکند اما ولایتی موفق به کسب رای اعتماد نمیشود
3/ و میرحسین موسوی با آنکه اولویت چندم بود اما با کسب رای اعتماد توانست کرسی نخست وزیری را در اختیار بگیرد و این شروعی بر یک دوره پرتنش سیاسی در جنگ بود.
رئیس جمهوری با نخست وزیر اختلافات چشمگیری داشت و روز به روز این اختلافات بیشتر میشد
۱/اعتیاد در تعاریف معنای متفاوتی دارد، یکی از تعاریف اعتیاد جایگزینی مزمن در نظر گرفته میشود. همچنین اعتیاد پاسخ فیزیولوژیکی بدن به مصرف مکرر مواد اعتیادآور در نظر گرفته میشود #رشتو
۲/این وابستگی از طرفی باعث تسکین و آرامش موقت و گاهی تحریک و نشاط گذرا برای فرد میگردد و از طرف دیگر بعد از اتمام این اثرات سبب جستجوی فرد برای یافتن مجدد ماده و وابستگی مداوم به آن میشود.
۳/اعتیاد موارد بسیاری از انواع مواد و هیجانات را در بر میگیرد. شاید یکی از موارد اعتیاد که کمتر به آن توجه شده باشد، اعتیاد به جنگ است. جنگ ها با توجه به شرایط خاص خودشان یک محیط پرخطر همراه با استرس بسیار فراوان است،
1/ به تلخی سرنوشت
سال 65 سال سرنوشت نام گرفت، قرار بود سرنوشت جنگ مشخص شود. تلاش برای رسیدن به بصره اولویت اول بود، بصره تبدیل به دست نیافتنی ترین هدف نظامی ایران شده بود، شهری که تا اخر جنگ حسرتش برای ایران باقی ماند. #رشتو
2/ لو رفتن کربلای 4 اولین زخم عمیقی بود اما شکست در کربلای 5 کمر ایران را شکست. تبلیغات زیادی بر انجام عملیات سرنوشت ساز شده بود و قرار بود در نفوذ ناپذیرترین دژی که عراق ساخته بود عملیات انجام شود و هرچند به 13 کیلومتری بصره هم نزدیک شد اما تلخ کامی نتیجه آن بود.
3/کربلای 5 آخرین تلاش ایران در جبهه شلمچه بود، آخرین عملیات بزرگ ایران بود
بیشترین آمار شهید و بیشترین خسارت اقتصادی در سال 65 بود.
1/ " در این عملیات کمیت مطرح نیست، بلکه کیفیت مطرح است. اگر بچه های مردم را بدون جهت و بدون برنامه بردید و شهید شدند خونش پای شماست.
جمعیت دنبال خود نیاورید سعی کنید افراد با کیفیت را بیاورید."
صحبت های شهید احمد کاظمی در جمع فرماندهان گردان های لشکر قبل از عملیات والفجر 8 #رشتو
2/ احمد کاظمی یکی از متفاوت ترین فرماندهان سپاه بود، تفکر فرماندهی و رفتاری متفاوت داشت. ولی در طول جنگ فرماندهی لشکر 8 نجف را بر عهده داشت.
احمد کاظمی به پرسنل خود اهمیت بسیاری میداد. تاکید داشت همواره غذای مناسب و کافی به پرسنل لشکر برسد و حمام داشته باشند.
3/ انضباط در لشکر نجف بسیار بالا بود و در خط آرایش سنگر ها، جای گرفتن افراد در خاکریز ها، چینش سلاح ها بسیار دقیق بود و چک لیست های متفاوتی درست شده بود و این چیزی نبود که در باقی لشکر های سپاه مرسوم باشد.
1/ انتقادی کوتاه به عملکرد وزارت دفاع از جنگ سوریه از 2013 تا 2017
عملکرد وزارت دفاع در سوریه
چند نقد وارد به وزارت دفاع مخصوصا در سالهای اوج جنگ پشتیبانی تسلیحاتی محدود نیروهای ایرانی در سوریه بود
این محدودیت ها از چند جهت قابل بحث و بررسی است.
2/ اولین نکته طیف بسیار محدودی از تسلیحات بود که در اختیار نیروها قرار میگرفت و به نوعی دم دستی ترین تسلیحاتی بود که در اختیار نیروها قرار میگرفت و بر خلاف جنگ یمن نیروهای ایرانی در سوریه از پشتیبانی سلاح و مهمات کمتری برخوردار بودن
3/ طیف تسلیحاتی ایران بصورت خاص سلاح های سبک، تک تیرانداز ها، خمپاره انداز 60 مم، تفنگ 106 و در بهترین حالت ضدزره بوده است
محدودیت مهمات های سنگین برای سلاح هایی مثل اشتایر
محدودیت مهماتی برای قبضه های راکت انداز و حتی توپخانه
زرهی، اژدهایی پولادین یا فرزندی نامشروع؟! #رشتو
۱/رسته زرهی در ایران از دسته رسته های زمینی است کمتر اهمیتی از نظر فرماندهان نظامی در ایران داشته است. از گذشته تا به امروز زرهی بیشتر به مانند فرزندی نامشروع به چشم آمده است تا قدرتی سهمگین
از مشکلات بزرگ عملیات های آفندی سپاه تکیه
۲/ بر نیروهای پیاده بود و کمتر پیش میآمد به یکان های زرهی تکیه کنند. نطفه زرهی در سپاه در عملیات ثامن الائمه شکل گرفت. تا قبل از آن ذهن فرماندهان سپاه به رسته های سنگین نرفته بود زیرا مسائلی عدم تامین مهمات و قطعات برای زرهی وجود داشت.
همچنین وفور نیروی پیاده و هدایت آسان نیروی
۳/پیاده باعث میشد تا کمتر توجهی به آن شود. حتی با تشکیل یکان های زرهی در سپاه باز هم عدم اعتقاد راسخ به زرهی تا پایان جنگ در فرماندهی سپاه باقی ماند، زیرا بخاطر مشکلات زرهی، فرماندهی کل و فرماندهان تیپ ها و لشکر ها به یک عدم باور رسیدند که نمیشود از زرهی استفاده کرد.