یه اپلیکیشن هست به اسم CuddleComfort. اینجوریه که اونایی که بغل لازم دارن توش درخواست میدن. یه سری بغل‌کننده حرفه‌ای هم قبلا ثبت‌نام کردن که این خواسته‌ها رو برآورده می‌کنن. هدف هم صرفا بغل کردنه ونه هیچ کار دیگه.

از نتایج کرونا این بود که تماس فیزیکی آدم‌ها به حداقل رسید...
۱/n
اما تماس فیزیکی چه نقشی در زندگی و سلامت ما داره و آیا واقعا مساله مهمیه؟

مقاله‌ای که ۸ ماه پیش در نیوساینتیست منتشر شد تاثیر همه‌گیری برکاهش میزان تماس و بغل‌کردن، و اثرش بر سلامت روانی افراد رو بررسی می‌کنه. اینجا از اختلالی اسم می‌بره باعنوان فقدان بغل
newscientist.com/article/mg2473…
میگه ۶۰ درصد آمریکایی‌ها در ماه اول قرنطینه گفتن که بغل لازمن؛ درحالی که فقط یک‌پنجم‌شون تنها زندگی می‌کردن.
ضمنا اونهایی که نیاز به بغل داشتن در شاخص‌های اضطراب، افسردگی، خستگی، اختلال خواب و استرس بعداز سانحه نمرات بالاتری کسب می‌کردن. و اینکه این اختلال در افراد تنها بیشتر بود
حتی در بین افرادی که تنها نبودن، فقط ۳۳ درصد ازاین لحاظ کمبود نداشتن و ۳۷ درصدشون گفتن که اصلا به شریکشون دست نمی‌زنن :|

در تحقیق دیگری معلوم شد تو افرادی که به‌طور مداوم خودشونو به هم می‌مالن احتمال بروز افسردگی و احساس تنهایی تا ۲۸ درصد کاهش پیدا می‌کنه
healthline.com/health-news/ho…
انواع مختلف تماس، از دست دادن گرفته تا زدن به پشت طرف و درمراحل بعدی، بغل و ماچ و بوسه و فراتر از اون، آثار مثبتش فقط به روان آدم محدود نمیشه و از لحاظ فیزیولوژیک هم به نفع طرفینه.
البته تماس فیزیکی همواره از راه‌های اصلی انتقال بیماری هم بوده؛ ولی مزایاش اغلب به معایبش می‌چربیده
پژوهش معروفی چندسال پیش دردانشگاه برکلی انجام گرفت که در اون از افراد خواسته شد بدون دیدن یک فرد و تنها با لمس کردن دستش، حدس بزنن چه احساسی داره. با توجه به تنوع احساسات، احتمال اینکه حدسشون شانسی درست ازآب دربیاد حدود ۸درصد بود.
اما بیش از ۶۰ درصد افراد/
greatergood.berkeley.edu/article/item/h…
تونستن احساس همدلی (compassion) رو درست تشخیص بدن. احساساتی ازقبیل تشکر، خشم، عشق و ترس هم در بیش از نصف موارد به‌درستی معلوم می‌شد.
نکته جالب، تاثیر جنسیت برنحوه تشخیص بود. هیچ‌کدام از مردان نتونستن احساس خشم رو در زنها با لمس تشخیص بدن؛ وهیچ زنی احساس همدلی رو با لمس مرد نفهمید
شامپانزه‌ها و سایر primateها حدود ۱۰ تا ۲۰درصد از زمان بیداری رو به لمس و انگولک کردن همدیگه می‌گذرونن. در جوامع انسانی بسته به نوع فرهنگ، میزان لمس متفاوته. مثلا در انگلیس یا اسکاندیناوی این مقدار نزدیک به صفره و در پورتوریکو، دو دوست به طور متوسط روزی ۱۸۰ بار با هم مماس میشن.
تحقیقات متعددی هم نشون داده که لمس فیزیکی عصب واگ (vagus) رو تحریک می‌کنه که با قلب مرتبطه و در کاهش استرس و آرامش دستگاه عصبی نقش داره.
مزایای تماس فیزیکی بیشتر از اونه که بشه در چندتوییت خلاصه کرد و موضوع اصلی شماره فوریه ۲۰۱۵ نیوساینتیست همین مساله بود:
newscientist.com/article/mg2253…
به‌هرحال تماس فیزیکی از نیازهای اصلی روانی و فیزیولوژیک انسان‌هاست که در دوران همه‌گیری به حاشیه میره. اما نادیده گرفته شدن این نیاز می‌تونه اثرات درازمدتی داشته باشه ومطالعات بیشتری در این زمینه لازمه.
حرف خاصی نیست جز اینکه لینک توییت دوم خیلی مهمه.
به قول خارجیا stay safe

n/n

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with polfosol balthazar

polfosol balthazar Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @polfosol

10 Apr
درسال‌های اوج جنگ سرد و پس از ماجرای خلیج خوک‌ها، جنگ جهانی سوم از موضوعات موردتوجه کتاب‌ها و صنعت سرگرمی بود. تو این کلیپ هم یک استندآپ کمدین این موضوع رو دست‌مایه طنز و لودگی قرار میده.
نکته جالب: این خواننده/آهنگ‌ساز، دانشجوی هاروارد و استاد ریاضی دانشگاه کالیفرنیا هم بوده

۱/
تام لرِر (Tom Lehrer) لیسانس ریاضی‌شو از هاروارد گرفت و وقتی وارد دوره دکترای این دانشگاه شد، تصمیم گرفت آهنگ‌سازی و اجراهای کمدی رو هم به‌طور جدی دنبال کنه. در این اثنا مدتی هم در NSA مشغول کار بود.

سبک خاص کمدی و آهنگ‌های فکاهی که اجرا می‌کرد در مدت کوتاهی شهرت جهانی یافت.
۲/ Image
موضوعاتی که انتخاب می‌کرد اغلب از نوع فکاهی و کمدی سیاه بود. مثلا یه آهنگش با عنوان مسموم کردن کبوترها در پارک! از زبان آدم مریض سایکوپتی بیان میشه، که از سرگرمیاش دادن دونه سمی به کبوترها و شکنجه اوناست.
شاید بشه گفت لرر از پیشگامان یک نوع رپ هم بود که من اسمشو گذاشتم رپ آموزشی:
Read 8 tweets
5 Apr
کتاب‌های ریاضیات جدید رو بچه‌های اوایل دهه ۶۰ و ماقبل اون به خاطر دارن. این کتاب‌ها شامل مباحثی از قبیل ماتریس‌ها، نظریه گراف و ریاضیات گسسته بود که چندان هم «جدید» نیستن و سطح مباحثش نسبتا بالاتر از الان بود.
اما چرا قدیم‌ها انقدر سخت می‌گرفتن و چرا بهش می‌گفتن ریاضی جدید؟

۱/n
روس‌ها با پرتاب ماهواره اسپوتنیک درسال ۱۹۵۷ آمریکایی‌ها رو تحقیر کردند. این حس تحقیر اونقدر قوی بود که ازش با عنوان بحران اسپوتنیک (Sputnik crisis) یاد میشه و منجر به تحولات گسترده‌ای در آمریکا شد. یکی از این تحولات در نظام آموزش دبیرستان و مخصوصا آموزش ریاضیات صورت گرفت.

۲/
در طی قرن ۱۹ و نیمه اول قرن ۲۰ ریاضیدانان روسی بارها سطح بالای خودشون رو به رخ آمریکایی‌ها کشیده بودن. بحران اسپوتنیک این برتری رو دوباره یادآوری کرد و سیاستمداران آمریکایی رو به این فکر انداخت که شاید یکی از دلایل برتری فنی روس‌ها نظام آموزشی و نحوه آموزش ریاضی در اون کشوره.

۳/
Read 9 tweets
14 Feb
آندره بلوش (André Bloch) ریاضیدان فرانسوی، قضیه زیبایی در آنالیز توابع مختلط اثبات کرده که معروف شده به قضیه بلوش.

در شامگاه ۱۷ نوامبر ۱۹۱۷ آندره به همراه ‌خانواده‌ش مشغول صرف شام بود که پس از بحثی که بینشون درگرفت، برادر، خاله و دایی خودش ‌رو کشت؛ با ضربات متعدد چاقو.
۱/
بعد فریادزنان دوید تو کوچه و ‌بدون هیچ مقاومتی خودشو تسلیم کرد.

آندره سال ۱۸۹۳ در یک خانواده‌ی اصالتاً یهودی متولد شد. دو برادر کوچکتر از خودش داشت ‌و پدرش صاحب یک مغازه ساعت‌سازی ‌در بزانسون بود. در کودکی والدینش رو ازدست داد و اقوام مادری سرپرستی سه برادر رو به عهده گرفتن.
۲/
آندره با جورج ‌کمتر از یک سال اختلاف سنی داشت که باعث شد درنهایت هم‌کلاس باشند. این دو برادر استعداد ‌زیادی از خودشون نشون دادن و همیشه جزء رتبه‌های برتر بودن.

پس از اتمام دبیرستان در ۱۹۱۲ دو برادر یک‌سال خدمت سربازی رو گذراندند و بعد در امتحان ورودی إکول پلی‌تکنیک پذیرفته شدند.
Read 22 tweets
26 Dec 20
در روزهای گذشته توییتی که افسردگی رو ربط می‌داد به راحت‌طلبی و اینکه شادبودن سخت‌ترین کاره، بحث‌برانگیز شد.
تو این رشته‌توییت به‌جای تمرکز رو اشتباهات واضح اون توییت و توضیح بدیهیات، به این مساله می‌پردازیم که افسردگی چه فایده‌ای برای ما داره و انسان‌ها چرا افسرده میشن؟

۱ از n
یکی از اشتباهات رایج در برخورد با این مساله، ربط دادنش به اقتضائات دنیای امروزه و این تصور که افسردگی پدیده‌ایست مدرن.
اما یک بررسی کوتاه نشون میده که افسردگی قدمتی به درازای عمر انسان داره.
تا اوایل قرن بیستم از افسردگی با عنوان melancholia یاد می‌شد که درواقع نوع حاد افسردگیه.
قدیمی‌ترین مورد ثبت‌شده از افسردگی مربوط به هزاره دوم پیش از میلاد تو بین‌النهرین بوده. البته در لوحه‌های بجا مونده از تمدن بابل این بیماری رو به روح انسان ربط می‌دادن و ناشی از مسخ شدن با شیاطین می‌دونستن.
لذا حیطه تخصص کاهنان بود و پزشکان بهش کاری نداشتن
journals.sagepub.com/doi/10.1177/01…
Read 19 tweets
17 Dec 20
قضیه اساسی جبر میگه هر چندجمله‌ای از درجه n دارای nتا ریشه‌ست. حالا این یعنی چی؟
این مثال‌ها رو ببینید. معادله درجه ۲ که تو راهنمایی حل می‌کردیم و دلتا براش حساب می‌کردیم، درواقع جوابش همون ریشه‌های چندجمله‌ای درجه ۲ بود
منتها اونجا می‌گفتن اگر دلتا منفی باشه جواب نداره دیگه

۱/۶
قضیه اساسی یه فرق کوچولو داره با چیزی که تو راهنمایی خوندیم. میگه اونجابی که جواب نداره هم درواقع جواب داره، ولی جوابش اعداد مختلطه
اعداد مختلط رو هم که می‌شناسید همه‌تون.
مثلا این شکل ریشه‌های یک چندجمله‌ای درجه ۳ رو تو صفحه اعداد مختلط نشون میده. یک ریشه حقیقی داره و دوتا مختلط
به اون عددایی که قبل از x میان، ضرایب چندجمله‌ای گفته میشه. حالا می‌رسیم به اصل مطلب.
اگر ضرایب چندجمله‌ای فقط ۱ یا ۱- باشه، بهش میگن چندجمله‌ای لیتل‌وود. چندتا مثال از چندجمله‌ای Littlewood رو تو این شکل می‌بینید.
حالا بیاین محل ریشه‌های اینا رو تو صفحه مختلط با نقطه مشخص کنیم:
Read 7 tweets
11 Dec 20
یادمه تو یه قسمت از سریال به‌سوی جنوب، بنتون فریزر پسورد کامپیوتر رو با شنیدن صدای تایپ کردنش پیدا می‌کنه. (گویا قسمت ۱۲ بود با عنوان A Hawk and a Handsaw، که رفت تو یه بیمارستان روانی)

این کار هرچقدر عجیب به‌نظر بیاد، دربرابر چیزایی که تو ادامه قراره بگیم چیز خاصی نیست.

۱ از ۹
درسال ۲۰۰۴ محققان IBM تو این مقاله نشون دادن هر کلیدی صدای مخصوص داره و از روی صدای تایپ میشه متن تایپ شده رو بازیابی کرد: bit.ly/3oB2zrY
این روش معروفه به استراق صوتی کیبورد یاAcoustic Keyboard Eavesdropping. سال بعد محققان برکلی با دقت ۹۶درصد تونستن متن رو بازیابی کنن.
البته این کارا سابقه قدیمی‌تری داره و اسنادی از CIA در دهه ۱۹۵۰ هست که با استراق سمع و تحلیل صدا، دنبال بازیابی متون رمزگشایی شده در ماشین‌های رمزنگاری بودن. یک مامور سابق MI5 به اسم پیتر رایت در کتابش توضیح میده که مصری‌ها از ماشین‌های Hagelin برای رمزنگاری پیام استفاده می‌کردن.
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!