Echt, ik vraag mij serieus af wie Nederland en de Nederlander gaat redden. Draadje.

We hebben nog steeds een coalitie #Rutte3 die alle macht naar zich toe trekt en alle beslissingen neemt, nu over #vrijheid van mensen. De kans dat we een @markrutte 4 krijgen neemt iedere dag toe
Partijen als #D66 lopen voorop, volledige zeggenschap over de burger en maatschappij. Van reizen tot referenda en organen, alles onder controle en steeds meer naar de #EU. Dit soort clubs sloopt ons land. Als straks alles kapot is zitten de Verantwoordelijken op andere posities.
#Volt is de nieuwste EU fanclub.

Ook bij deze #formatie zie ik Ongekozenen, zoals vorige keer met #Kaag en #Ollongren, aan het stuur gezet worden. Het zou niet moeten mogen. Wij hebben niet op die mensen gestemd. Ja, 't mag bij wet. Maar misschien klopt die wet wel niet meer.
Het CDA volgt gedwee, hebben niets meer in te brengen, zijn alleen nog maar met zichzelf bezig. @WBHoekstra heeft volkomen stront aan zijn eigen optredens en uitspraken om #Omtzigt weg te werken. Schaamteloos, hij zit er nog steeds. Ik heb te doen met @PieterOmtzigt.
Dan een andere CDA-er #deJonge, schooldirecteur die aangewezen werd om de grootste crisis sinds WOII op te lossen. De man faalt volledig, net zoals zijn voorganger Bruins, die op tijd wegliep. Bloemschoen zou het wel doen. De man mist echter alle capaciteiten zoals charisma,
kennis, ervaring, een netwerk en vooral leiderschap. Met uitspraken op het niveau van een 8-jarige loopt hij van fotoshoot naar verpleeghuis. Dat hij overal achter zijn rug uitgelachen wordt, wordt hem niet verteld. Al een jaar land gaat alles verkeerd.
Niets is op tijd, altijd te laat, tegenvaller hier en daar, altijd too little, too late. Keer op keer. En de Tweede Kamer, zijn partij en Rutte vinden het wel best. De man mag gewoon door. Elders in de samenleving was hij met dit trackrecord, sinds juli 2020 conciërge geweest.
Het is mij een compleet raadsel waarom ook de Tweede Kamer de man niet wegstuurt. Hij is verantwoordelijk voor onnodige doden en zieken, jongeren die het niet meer zien zitten en de middenstand die gesloopt wordt. Ongekend. De Jonge is het ergste wat ons sinds WO II overkomen is.
Dan de #TweedeKamer. Een club die door onkunde, onwetendheid en angst slaafs het #Kabinet volgt. Al een jaar lang is men voor de bühne aan het roepen, ondertussen wordt overal mee ingestemd en alles geaccepteerd. Hier zien we beschamende optredens van fracties van de coalities.
Dijkhoff was een mooi voorbeeld maar kon het nog leuk verbloemen door grappen en grollen. Figuren als @RobJetten en @hermans_sophie vallen volledig door de boot. Meelullen, zonder enige schaamte. Vragen stellen waarvan de antwoorden bekend zijn.
We hebben gewoon niets aan die 75+ zetels van #coalitie fracties in de Kamer.

Nu spint men de verplichting van het #vaccinatiepaspoort zodanig, dat we blij moeten zijn, want dan hebben we weer vrijheid.

Het is schandalig.
Mensen verplicht in laten spuiten met een #vaccin waarvan de lange termijn effecten onbekend zijn. Hoe zijn we zo ver kunnen komen? Waar is die tegenmacht? De tweedeling van de maatschappij is nu echt begonnen.
Waar deze #tweedeling eerst minder zichtbaar was en alleen in de #CBS cijfers en achterstandswijken te zien was, gaan we het nu open en bloot meemaken. De publieke ruimte wordt opgedeeld. Meer mensen gaan buiten de boot vallen, vereenzamen, zitten aan de grond en verpieteren.
Hoe gaan mensen met onderliggende aandoeningen die geen spuit mogen, straks nog deelnemen aan het openbare leven? Krijgen zij ook een sticker of een bewijs? Discriminatie op lichamelijke gesteldheid en kenmerken? Het gaat gewoon gebeuren!
De vergelijking met vroegere inktzwarte perioden dringt zich op.
De mensen die wel meedoen, zijn vooral met zichzelf bezig. En dan met name voor hun eigen wallet. Denk aan BN-ers als M. #dorhout Zwagerman, Ruttevriend #Kelder, meester blokker #Schimmelpenninck en natuurlijk #Osterhaus en van Dissel.

Ieder voor zich, God voor mij.
Dan de zogenaamde #oppositie. Dat de #SGP een aanhangsel van de VVD is en in 99,9% van de gevallen met de VVD meestemt is niets nieuws. Maar dat #Klaver en #Ploumen voor de bühne acteren en nagenoeg met iedere stap van het Kabinet akkoord gaan is ronduit schokkend.
De beloning voor hen is echter een plek aan de #formatietafel. De gehalveerde Klaver kan zich dan op de borst slaan want weglopen zal hij niet meer doen. Voor #Ploumen de enige mogelijkheid nog iets te redden want door haar eigen optredens gaat de #PVDA niet groeien.
Tenslotte nog credits. Wat mij betreft zijn @geertwilderspvv en @FleurAgemaPVV en tot op zekere hoogte @WybrenvanHaga en #Azarkan mensen die echt tegengas geven. Overigens heb ik op deze partijen nooit gestemd. Ik zie wel dat deze mensen zich inzetten voor burger en samenleving.
Als laatste de 'Nederlander'. Ik kan er met de pet niet bij dat er zoveel mensen op Rutte gestemd hebben en zoveel mensen in de gladde praatjes van Kaag getrapt zijn. De slogan #NieuwLeiderschap werd op de verkiezingsavond gedumpt. Je zult er maar op gestemd hebben.
Er zijn dus zo'n 2 miljoen #VVD-stemmers die vonden dat Rutte het zo goed gedaan heeft de laatste 10 jaar. Echter, steeds vaker wordt duidelijk hoe het er echt aan toe gaat. Met keihard liegen bleef hij in het zadel. En we kunnen er vanuit gaan dat hij er nog 4 jaar zit.
Conclusie.

Ik heb het vaker gezegd, we're fucked.

Van het Kabinet, de oppositie of de #EU hoeven we het niet te hebben. Alles wordt gesloopt.

Van #onderwijs tot #zorg, van #klimaat tot de #woningmarkt.

We zakken weg mensen, we zakken verder weg als er niets gebeurd.
Ik ben jaren zeer politiek geïnteresseerd geweest, nam zelfs vrij om debatten op TV te volgen. Het #debat over het #vaccinatiepaspoort was gisteren, ik heb geen minuut gekeken. Ik trek 't niet meer. De nep discussies, de verontwaardiging, de nep moties van afkeuring en wantrouwen
Wat overblijft voor mij, is juist wantrouwen en afkeuring.

En wat te doen? Ik zie het somber in en ga voor een #ikvertrek. Is het niet morgen dan wel overmorgen. Maar nog liever vandaag.

Benieuwd hoe jij er in staat.
Haha, vallen door de boot. Wat was ik kwaad toen ik dit schreef!

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Floor Roeper

Floor Roeper Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(