1- Dostlar Herkese Günaydın,
Dünkü anlattığım Price Action eğitiminden sonra güncel bir hisse analizi paylaşmak istedim.
Hissemiz Aselsan
#Asels
2- Baştan söyleyeyim. Grafiği çok hoşuma gittiği için paylaşıyorum. Herhangi bir al-sat tavsiyesi değildir.
Öğrendiklerimizi pekiştirmek için güzel bir grafik.
3- Öncelikle Aselsan’ın 4 saatlik grafiğini aşağıya bırakıyorum. Tertemiz grafik. Grafikte hiçbir şey yok.
Grafikteki fiyat hareketlerini analiz etmeye çalışın. Dipler tepeler nerelerde oluşmuş gözlemleyin.
#Asels
4- Şimdi Price Action’a göre dalgaları sayalım. Son hareketlerde nasıl bir düşüş ve arkasından nasıl bir yükseliş göstermiş ona bakalım.
5- Grafikte dikkatinizi çekmiştir. Bir düşüş trendinden sonra hisse sert yükseliyor ve düşüş trendinin başladığı tepeyi dahi geçiyor. Yani düşüş trendinin tamamını içine alarak yeni yüksek tepe yapıyor.
6- Ve yine grafikte bir QM formasyonu var. Formasyon numaralarını ilgili dip ve tepelere yerleştirerek numaralandırdım. Aşağıdan bakabilirsiniz.
QM formasyonu tam oturmuş görünüyor. Fiyat da yine 1 seviyesinden tepki vermiş. Bunu olumlu tarafa atalım.
7- Ayrıca grafikte benim gözüme hemen bir Harmonik Formasyon çarptı:
Gartley Boğa Formasyonu: Grafik üzerinde gösterdim. Formasyon kuralını da ikinci grafik olarak ekledim.
8- Şimdi elimizde yükseliş öngören QM Reversal Formasyonu ile ve Gartley Boğa harmonik formasyonu var. Fiyat, Formasyon kurallarına göre dönüş yerlerinden gerekli tepkiyi de vermiş. Olumlu tarafa bunları bir alalım.
9- Şimdi de formasyonların dönüş yerlerinde (QM için 5 numara, Gartley için D noktası) başka ne tür teknik destekler bulabiliriz ona bakalım.
Zaten QM için yatay destek vardı. O elimizde. Diğerleri neler olabilir acaba?
10- Grafikte kalabalık etmemesi için formasyonları kaldırıyorum. Ben aşağıya bir son düşüş üzerinden bir kanal çizdim. Ancak bu kanal dibi aşağıya kırılmış.
Grafik aşağıda
11- Kanal aşağıya kırılmış ama kanal orta bandında okla gösterdiğim yerlerde güzel tepkiler var. O zaman ben bu kanalı kullanarak başka destekler de aramalıyım diye düşünüyorum.
Kanal çizimi kullanarak daha aşağılarda nasıl destekler bulabilirim peki?
12- Tabii ki Fibonacci kanalları teknik çizim aracıyla.
Grafikte öncelikle yukarıda siyah okla gösterdiğim iki tepeye, sonra aşağıda kırmızı okla gösterdiğim dibe aracımızı değdirerek bir fibonacci kanalı çiziyorum. Grafik aşağıda:
13- Şimdi elimizde QM formasyon 5 yatay destek ve dönüş çizgisi yanında Gartley formasyonunun D noktasında fibo kanalının 1.272 seviyesinden yukarı tepki de var. Yani desteklerimiz arttı.
Ayrıca en altta bir trend desteği de var ama fiyat oraya denk gelmiyor.
14- Şimdi bu grafikte ne bulduk?
- Price Action’a göre Trend dönüşü, Yeni yüksek tepeler yeni yüksek dipler
- QM Dönüş Formasyonu
- Gartley Boğa Harmonik formasyonu
- Fibonacci kanalı 1.272 seviyesinden yukarı tepki.
15- Olumsuz tarafta ise #Endeks in yükseliş kalıbını bozması, artık düşüş beklentisinin daha kuvvetli olmaya başlaması var. Endeks de tam tepki verme bölgelerinde ancak henüz bir dönüş emaresi yok. Kısa zaman diliminde küçük ön sinyal var sadece.
16- Eğer olumlu teknik gerekçelere göre bu hisseye girmiş olsak beklentimiz yükselmesi yönünde olacağı için aşağıdaki grafikte gösterdiğim gibi bir trend çizgisi çekip, stop noktamızı bu çizginin altına koyabiliriz.
17- Veya risk algınız biraz daha yüksekse daha önceki grafiklerde yer alan 5 numaralı yatay desteğin altını da stop noktası olarak kullanabilirsiniz. Bu sizin kurallarınıza, risk algınıza göre değişir.
18- Bakalım bundan sonraki fiyat hareketleri nasıl olacak, izleyip görelim.
Tekrar söylüyorum ben paylaştım diyerek hisse almayınız. Bu analize bir eğitim gözüyle bakınız.
Bol kazançlı haftanız olsun inşallah….

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Serdar Cevher

Serdar Cevher Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gscevher

19 Sep
1- Arkadaşlar Herkese selamlar,
#Priceaction floodumuz başlıyor. Biraz uzun bir flood olucak. Bol grafikli, bol açıklamalı, herkesin anlayabileceği şekilde mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.
2- Price action bildiğiniz gibi fiyat hareketi demek. Fiyat hareketleri piyasadaki yani trendleri, dalgaları oluşturur. Fiyat, Teknik analizin her şeyidir. Biz fiyatı alıp satıyoruz. Fiyatı alıp satarken de fiyatın yüksek olasılıkla gidebileceği yöne doğru işlem açmak zorundayız.
3- Çünkü Teknik analiz bir olasılıklar sanatı olduğu için, risk/kazanç ögelerini de dikkate alarak doğru karar verme oranınızı arttırmanız gerek. Bunun için işlem yapacağınız hissedeki fiyat hareketlerini yani piyasa yapısını doğru okumanız, bu yapıya göre işlemlerinizi yapmanız,
Read 65 tweets
14 Sep
1- Finansal piyasalarda işlem yapanların yaptığı en büyük hatalardan birisi nedir biliyor musunuz?
Ve bu hata çok kişi tarafından farkında bile olmadan sistematik olarak sürekli yapılır.
2- Bu hatanın bilimsel adı: Heuristic, yani kestirme çıkarımdır.
İnsanlar finansal piyasalarda işlem yapmadan hemen önce karar verme noktasında birçok değişkene bakarlar.
3- Açıklanan Finansal verileri, yurtiçi ve yurtdışında piyasalarla ilgili yapılan açıklamaları, haberleri, analist yorumlarını vs… takip ederler. Karşılarında olumlu olumsuz birçok veri ve bilgi vardır.
Read 15 tweets
12 Sep
1- Herkese İyi pazarlar.
Bugün, #PriceAction ekseninde bir #endeks analizi yapalım dedim. Hem Price Action bilmeyenlere de bir ön bilgi olmuş olur.
Öncelikle #Xu100 yani #bist100 grafiğimiz ile başlayalım:
2- Grafiğin temiz hali aşağıdaki gibi. Sadece son zamanlardaki önemli yatay destek/dirençler var. Price Action’ın daha iyi görülebilmesi ve dalgaları daha rahat sayabilmek için grafiği 2 saatliğe aldım. Önce siz kafanızda yükseliş ve düşüş dalgalarını göz kararı saymaya çalışın.
3- Fiyatın son zamanlardaki yükseliş hareketlerini siyah okla, düşüş hareketlerini kırmızı okla ben aşağıdaki grafikte gösterdim.
Bir yükseliş yapısı varken, trend kırılımı gerçekleşiyor ve kırılımın ardından dip bir önceki dibin daha altında gerçekleşiyor.
Read 20 tweets
15 Aug
1- Arkadaşlar herkese selam,
Ben bildiğiniz üzere düşen kırılımlarını pek sevmediğimi, işlemlerimde kullanmadığımı burda anlatmıştım. En son verdiğim #tkfen grafiğinde de düşen kırılımı gerçekleştirdikten sonra hissenin geri döndüğünü de son paylaşımlarımda göstermiştim.
2- Düşen kırılımlarını neden kullanmadığımı birkaç arkadaş da özelden sormuştu. Kısaca söylemem gerekirse, düşen kırılımlarında hisseye girdiğimizde, yön tersine dönerse, kontrol etmemiz zorlaşır.
3- Yani bu durumda Stop noktasını nereye koyacağız? Düşen çizgisinin altına mı? Yeni oluşan trend çizgisinin altına mı? Yoksa belli bir yüzdeye göre mi stop koyacağız?
Düşen çizgisinin altına koysak, gün geçtikçe stop noktası daha da aşağılara geleceğinden zarar da yükselir.
Read 25 tweets
25 Apr
1-Geçen gün bir ekonomistin, “Kriptoda mağdur olan kişilere devlet yardım etsin” şeklinde “Amatör Yatırımcı” kafasındaki düşüncesini görünce, açıkçası hiç şaşırmadım. Hatta öğrendiğim bir şeyin ne kadar doğru olduğunu canlı canlı görmek beni mutlu etti.
2-Burada hepimizin temel amacı, aslında finansal piyasalarda işlem yaparak (temel analizle uzun vadeli veya Teknik analizle kısa-orta vadeli) ek gelir elde etmek. Bunun için kendimize faydalı olabilecek hesapları takip ediyoruz haliyle.
3- Özellikle Twitter’da paylaşımlar yapan Finans Profesörlerinin, Ekonomistlerin görüş ve bilgilerine daha fazla önem veriyoruz. Hatta çoğu kişi, onlardan yatırım tavsiyesi vermelerini istiyor.
Read 13 tweets
24 Apr
1- Dostlar Herkese Merhaba,
Bu floodda, finansal piyasalarda işlem yaparken yanlış kararlar vermemize ve dolayısıyla zarar etmemize sebebiyet veren beynimizin zaaflarından birisini daha masaya yatıracağız. Biraz uzun olacak ancak, sabırla sonuna kadar okumanızı öneriyorum.
2- Konumuz şu: Neden tepede alıp, dipte satıyoruz?
“Ben aldım düşmeye başladı.”
“ O kadar sabrettim, tam ben sattım yükselmeye başladı”
Bu sözleri eminim çok fazla kişiden duymuşsunuzdur.
3- Ama hiç merak edip düşündünüz mü? Bu durum neden birçok insanın başına geliyor? Piyasada fiyatlar nasıl bir kalıpta hareket ediyor da, tecrübesiz kişiler tepede alıp dipte satıyor? Yani bize tepede alım, dipte satım kararını verdiren “ŞEY” ne?
Read 57 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(