1- Arkadaşlar Herkese selamlar,
#Priceaction floodumuz başlıyor. Biraz uzun bir flood olucak. Bol grafikli, bol açıklamalı, herkesin anlayabileceği şekilde mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.
2- Price action bildiğiniz gibi fiyat hareketi demek. Fiyat hareketleri piyasadaki yani trendleri, dalgaları oluşturur. Fiyat, Teknik analizin her şeyidir. Biz fiyatı alıp satıyoruz. Fiyatı alıp satarken de fiyatın yüksek olasılıkla gidebileceği yöne doğru işlem açmak zorundayız.
3- Çünkü Teknik analiz bir olasılıklar sanatı olduğu için, risk/kazanç ögelerini de dikkate alarak doğru karar verme oranınızı arttırmanız gerek. Bunun için işlem yapacağınız hissedeki fiyat hareketlerini yani piyasa yapısını doğru okumanız, bu yapıya göre işlemlerinizi yapmanız,
4- Kazanç sağlama noktasında sizlere pozitif bir ayrıcalık sağlar. Diğer traderların bir adım önüne geçersiniz.
Peki piyasa yapısını nasıl okuyacağız? Yani bir hissedeki fiyat hareketine göre bir yükseliş trendi mi, düşüş trendi mi, yoksa yatay bir seyir mi var?
5-Öncelikle bunun analizini iyi yapmamız gerek. Yükseliş trendleri ile düşüş trendlerinin nasıl olduğunu, yükseliş trendinden sonra market reversal yani bir nevi trend dönüşünün nasıl gerçekleştiğine aşağıdaki grafikten bakabilirsiniz.
6- Grafikte;
-HH, HL dediğimiz daha yüksek tepe (H) ve daha yüksek dip (L);
-LH ve LL dediğimiz de daha düşük tepe (H) ve daha düşük dip (L) demek.
7- İşte biz grafikte bu dip ve tepeleri gözlemleyip fiyat hareketlerini analiz ederek, fiyatın daha yüksek tepe ve daha yüksek dip mi yaptığını, yoksa daha düşük tepeler ve daha düşük dipler mi yaptığını doğru kavrayıp, işlem yönümüzü bu hareketlere göre ayarlamamız gerek.
8- En basitinden, fiyat yeni yüksek tepeler ve yeni yüksek dipler yapıyorsa (yani bir yükseliş trendindeyse) alış fırsatları kollamamız, daha düşük tepe ve daha düşük dipler yapıyorsa (yani bir düşüş trendindeyse) satış fırsatları kollamamız gerek.
9- Ancak Kilit nokta şu: Hangi Zaman Diliminde işlem yapıyorsunuz?
Grafikte bu kullandığımız zaman dilimindeki dalga yapılarını işlem stratejilerinize göre doğru bir şekilde belirlemek ve doğru yerlerden alıma geçebilmek için bu husus çok önemli.
10- İşlem yaptığınız zaman dilimine göre fiyat hareketlerini analiz ederken, Higher Time Frame (HTF) lerde yani yüksek zaman dilimlerinde daha az dalga sayabilirken, Lower Time Frame (LTF) lerde yani daha düşük zaman dilimlerinde daha fazla dalga sayabilirsiniz.
11- Hatta yüksek zaman dilimlerindeki (Haftalk) bir yükseliş dalgasından sonra gelen düşüş dalgasının içerisinde, daha küçük zaman dilimlerinde hem yükseliş hem düşüş dalga desenleri olabilir. Bu küçük dalga desenleri, büyük dalga yapısını bozmadığı sürece genel yönü değiştirmez.
12- Bu durumu #TUPRS grafiğinden örneklendirelim.
Aşağıda #TUPRS hissesinin haftalık grafiği var. Bu haftalık grafikteki fiyat hareketleri, yani dalgalar bu şekilde.
13- Yüksek zaman dilimindeki bu yükseliş dalgalarının her birinin içerisinde, küçük zaman dilimlerinde hem yükseliş hem düşüş dalga desenleri olabilir demiştik. Bu grafikte de bu küçük düşüş dalga desenleri, büyük yükseliş dalgasının yapısını bozmamış.
14- Örneğin haftalık grafikteki ilk yükseliş dalgasın 4 saatlik grafik haline getirdiğimizde, büyük bir yükseliş dalgasının içerisinde hem yükseliş dalga desenleri, hem de 1 adet düşüş dalga deseni var.
15- Ancak grafikte kırmızı alan içine aldığım düşüş dalga deseni (yani düşüş trendi yaratan dalgalar), genel yükseliş dalgasının yapısını bozmamış.
Peki bu bilgi bizim ne işimize yarayacak? Yani işlemlerimizde doğru yönü seçebilmek için bu bilgiyi nasıl kullanacağız?
16- Şöyle; Kırmızı alandaki düşüş dalgasının son dibi grafikteki HL diye belirttiğim yükseliş dalgasının başlangıç seviyesinin altına inmediği sürece, yükseliş yönlü işlem kovalamamız gerek. Gördüğünüz gibi düşüş dalgasının son dibi, HL seviyesinin altına inmeden fiyat dönüyor.
17- Aynı şekilde bir sonraki yüksek zaman dilimindeki büyük düşüş dalgasının içerisinde; küçük zaman diliminde birden çok düşüş dalgasının yanında, bir yükseliş dalgası (yani yükseliş trendi yaratan dalgalar) da var. Ama yine düşüş yapısı bozulmuyor.
18- Bir de bu durumu başka bir hisse grafiği üzerinden de örneklendirelim. Aşağıda #sahol grafiği var. Yükseliş dalgalarına dikkat edin. Her yükseliş dalgasının tepesi, bir önceki tepenin üzerinde gerçekleşiyor. Aynı şekilde dipler de bir önceki dibin üzerinde.
19- Şimdi Price Action’da dalga yapılarını, “yüksek tepe yüksek dip” ile “düşük tepe düşük dip” kavramlarını öğrendikten sonra bunları işlem stratejilerimizde nasıl kullanacağımıza gelelim.
20- Yani bu bilgiler ışığında, örneğin bir yükseliş trendinde destekleri nerelerde aramamız gerektiğini, nerelerde işleme gireceğimizi, fiyat istediğimiz yönde devam ederse hedefi nerelere koymamız gerektiğini,
21- Eğer, fiyat istediğimiz yönde gitmezse Risk/Reward (RR) kurallarımıza göre nerede stop olmamız gerektiğini irdeleyelim.
22- #Sahol hissesinden verdiğimiz örnek üzerinden gidelim.
Daha önceki grafikte dalgaları saymıştık. Hissede bir yükseliş trendi vardı. Fiyat hep daha yüksek tepe ve daha yüksek dip yapıyordu.
23- Yani eğer hisse yükseliş trendine devam edecekse fiyat ne yapmak zorunda? Yeni yüksek tepeler ve yeni düşük dipler yapmak zorunda. Peki bu durumda işleme girme şartlarımız ne olacak? Son tepe bir önceki tepeyi geçmiş olacak, Fiyat da son dibin altına inmeyecek.
24- Şimdi #Sahol grafiğini geçmişe götürelim. Geçmişe gittiğimiz hali böyle olsun. Soldaki grafikte fiyat bir önceki dibin altına gelmeden yukarı tepki vermiş görünüyor. Fiyat son dibin altına gelmemiş. Tepki verdiği yerdeki destek de teknik olarak 2. Grafikte.
25- Bu durumda fiyatın tekrar geri dönüp 8.52 seviyesini aşağı kırmadığı sürece yukarıda saydığımız şartlarımız gerçekleşmiş oluyor. Tepki verilen yer de son iki dibi birleştirerek çizilen güzel bi trend çizgisi.
26- İşte bu durumda biz buralardan alım yapmalı ve maksimum kazanç sağlamak için hedefi en az bir önceki tepenin yukarısına koymamız gerek. Fiyat eğer çizdiğiniz trendi veya daha da aşağıdaki yatay çizgiyi (bu durum risk kurallarınıza göre değişir) aşağı kırarsa da stop olursunuz
27- Yani böyle bir grafikte yükselişe girmeyi düşünüyorsanız, destekleri, en son dip seviyesi olan 8.52 altında ARAMAMANIZ gerek. Aşağıda 50 günlük ortalama, 200 günlük ortalama, Fibo 0,618 seviyesi, ve diğer teknik başka destekler vs olsa bile.
28- Çünkü fiyat eğer 8.52 altına gelirse yükseliş kalıbı bozulur. Siz o seviye altından girseniz ve fiyat istediğiniz yönde gitse bile, koyduğunuz hedefe gelmeden geri dönme ihtimali yükselir. Yani artık bir düşüş trendinden bahsedilmeye başlanır.
28/2- Birçok traderın da şikayet ettiği konu budur zaten. “Giriyorum, karı görüyorum, sonra hedefime gelmeden geri dönüyor stop ettiriyor” diyerek ilerleyen zamanlarda çok düşük karlara razı olmaya, işlemleri düşük karla kapatmaya başlıyorlar. Doğru yerden girmiş olsalar bile.
29- Şimdi bir başka örnek verelim:
Örnek hissemiz #TCELL
Grafikte gerekli açıklamalar var. Bu grafikte de küçük siyah okla gösterdiğim yerdeki tepki son dibin altına inmeden geliyor. Yani yükseliş trendinin bozulmaması için uygun bir yer.
30- Ancak kırmızı okla gösterdiğim yerde destek olsa da orayı beklemek Price action kurallarına göre hatalı olur. Hisse oraya gelirse yükseliş kalıbını bozar. Bu haliyle üstteki trend desteğinden tepki alınınca giriş yapmak daha sağlıklı olur.
31- Tabi bu demek değildir ki kesin olarak o destekten yükselecek. Eğer fiyat geri dönüp üstteki trend çizgisinin altına gelirse stop olursunuz, fiyat hareketlerine göre yeni alış veya satış fırsatları kollarsınız.
32- Ayrıca bu kuralları bilip işlem stratejileri kurmak, yani fiyat son dibin altına gelmeden hissede yükseliş pozisyonunda olmak ve hedefi minimum bir önceki tepenin üzerinde bir yerlere koymak, trendi daha rahat sürmenize de yardımcı olur.
33- Yani siz bu bölgeden yükselişe girdiğinizde, aşağıdaki grafikte gösterdiğim, hedefe gelmeden fiyatta olan düşüş dalgalarında panik yapmaz, psikolojinizi daha rahat tutar ve trendden erken inmezsiniz.
35- Bir de aşağıdaki grafikte yeni oklarla gösterdiğim hareketlere bakın. Fiyat her bir tepesini geçtiğinde bir önceki tepenin olduğu seviyeye pullback yapıp geri yükseliyor. Price Action’ın bu yönünü de ilerde ayrıntılarıyla anlatırım.
36- Şimdi Trend Reversal’lara yani trend dönüşlerine geçelim.
Daha önce Trend dönüşünün, yeni dibin bir önceki dibin altına gelmesiyle başladığını açıklamıştık. Peki bunun bir ön sinyali var mı? Var.
37- Eğer fiyat yeni tepe yapamıyorsa, yani yeni tepeler bir önceki tepenin altında gerçekleşiyorsa, bundan sonraki düşüş hareketinin bir önceki dibin altında gerçekleşmesi beklenir. Yani sizin bu durumda, yükseliş yönlü işlemlere temkinli yaklaşmanız gerekir.
38- Aşağıda #TCELL grafiğinde geçmişe dönerek grafiği günlüğe aldım. Trend dalgalarını oklarla gösterdim. Bir yükseliş trendi varken en son harekette yeni tepe gelmiyor. Bu durumda siz aklınıza düşüş ihtimalini getirmeli, dönüş seviyesinin de son dibin altı olarak hedeflemelisinz
39- Yani yeni tepelerin gelmediğini düşünerek eğer bir short işlemi açtıysanız, işleminizi son dibin altında bir yerde hedeflemeniz gerek.
Grafiği tekrar ilerletelim bakalım neler olmuş.
40- Fiyat beklenildiği gibi bir önceki dibin altına inerek o bölgeden bir dönüş gerçekleştirmiş. Ancak bu haliyle artık yükseliş trendi bozuldu diyebiliriz. Artık yükseliş değil düşüş yönlü işlem açmayı düşünmemiz gerek. Açıklamalar Grafik üzerinde.
41- Şimdi de bir düşüşten sonra yükseliş trendinin nasıl başladığına gelelim.
Nasıl bir yükseliş trendinin sonunda yeni düşük dipler oluşuyorsa, yükseliş trendinin başlangıcında da yeni yüksek tepeler aramamız gerek.
42- Yani yeni yükseliş trendinin başlangıcı aşağıdaki gibi olmalı. Fiyat sürekli yeni düşük tepe ve dipler yaparken, sonunda yeni bir dalganın son yükseğin üzerine çıkması, artık trendin dönüğüne dair bir ön sinyaldir.
43- Grafikte bir formasyon dikkatinizi çekti mi?
Bakın bakalım aşağıdaki formasyon ile bir benzerlik var mı?
Formasyon adı Bullish Quasimodo Reversal Pattern (Kısaca Boğa QM dönüş formasyonu)
44- Aslında Quasiomodo formasyonunun trend devam niteliğinde olanı da var. Devam niteliğinde olanı da daha önce bahsettiğim, büyük bir düşüş dalgasının içerisinde yükseliş dalgaları da olabileceği ekseninde oluşturulmuş bir formasyon. Kuralları aşağıdaki grafikte sağda olanlar.
45- Neyse biz QM reversal formasyonu üzerinden devam edelim.
Aşağıya #Btc saatlik grafiğinden bir kesit koyuyorum.
Bir düşüş trendinden sonra 4 numaralı tepe 2 numaralı tepenin üzerine çıkıyor ve fiyat 1 numaralı dip seviyesine geliyor.
46- İşte biz price action bilgilerimizi kullanarak bu bölgelerde alım yönlü işlem stratejileri kurmamız gerek.
Peki stratejimizi nasıl kuracağız? Tabii ki teknik analiz araçlarını kullanarak.
QM formasyonunu baz alırsak giriş seviyesi 1 numaralı yatay seviye. Grafikte gösterdim.
47- Fiyat bu seviyelerden tepki vermiş. Bir de ben şöyle bir trend çizgisi çizdim. Bu çizgi ile birlikte yatayın kesiştiği yerden yukarı tepki gelmiş. İşte bu anda sizin yükseliş yönlü alım düşünmeniz gerek.
48- Burdan alım yaptığınızda giriş kurallarınız olan bu yatay çizginin altına stop koymanız, hedefinizi de en az en son 4 numaralı tepenin üzerine gelecek şekilde belirlemeniz gerek.
Peki fiyat tekrar 3 ve 5 numaralı diplerin arasında bir bölgeye gelip oradan dönebilir mi?
49- Pek de mümkün. Eğer fiyat 5 numaralı dibin altına gelirse stop olup, daha aşağılarda 3 numaralı dibin üzerine gelecek şekilde teknik analiz araçlarıyla oluşturabileceğiniz bir destekten tepki verirse, oralardan tekrar işleme girmeyi düşünebilirsiniz.
50- Ancak bu grafikte fiyat bu seviyenin altına gelmiyor ve yükselmeye devam ederek 4 numaralı tepenin de üzerine çıkıyor. Dipten tepeye 3 günde yaklaşık %18 yükseliş. Bu yükselişin en kötü %10 unu yakalasanız çok iyi bir kazanç.
51- Şimdi #BTCUSDT grafiğinde başka bir alanın analizini Price Action’a göre yapalım.
Aşağıya analizini yapacağımız grafiğin bir alanını bıraktım. Yatay Destek ve direnç alanlarını çizdim. Bir inceleyin.
52- Dikkat ettiyseniz sarı alanlar ile gösterdiğim bölgeler bir önceki fiyat hareketinde destek olurken, aşağıya kırılması sonucunda daha sonra karşımıza direnç olarak çıkıyor. Ve fiyat bu alanın altına geldikten sonra üzerine çıkamıyor.
53- En son Mavi renkteki HH ile işaretlediğim tepelere çıkarak düşüş kalıbını bozuyor. Bizim bu noktadan sonra artık düşüş değil yükseliş yönlü işlem fırsatları kollamamız gerek.
Ayrıca fiyat, bir önceki maddelerde açıkladığım QM formasyonu da yapıyor.
54- Ancak sizin de gördüğünüz gibi 5 numaralı noktadan güzel bir tepki verse de tekrar aşağıya dönerek 5 numaralı noktayı aşağıya kırıyor. Burda QM formasyonuna göre 5 numaralı yerdeki tepkiyi görerek işleme girip aşağı kırılınca stop olabiliriz, bu gayet doğal.
55- Ama fiyat 3 numaralı dibin aşağısına gelmediği sürece bizim yükseliş yönlü işlem açma fikrimizi hep canlı tutmamız gerek.
Peki QM formasyonu iptal olduğuna göre, tepki verilen son dip noktasına göre gözünüze çarpan başka bir şey oldu mu? Grafiği tekrar inceleyin.
56- Eğer inceleyip gördüyseniz güzel.
QM formasyonu çalışmadı ancak harmonik formasyonlardan Bullish Cypher Pattern oluşmuş. Grafik aşağıda:
57- Eğer price action kuralları ve bu formasyona göre yükseliş işlemi açsaydık, hedefi yine c noktası yani en son tepenin üzerine koyacaktık ve fiyatın yükselme aşamasında aşağı yönlü düzeltmelerinde panik olmadan ve trendden düşmeden fiyatın hedefe gelmesini bekleyecektik.
58- Evet arkadaşlar floodumuzun sonuna geldik. Çok uzun bir flood oldu ama inanın anlatacaklarımın %10 unu ancak anlatabildim.
İlerleyen zamanlarda vakit buldukça diğer ayrıntıları da anlatmaya çalışacağım.
Anlatmayı planladıklarım aşağıdaki gibi:
59-
- Price Action ekseninde Fibonacci kullanımı ve Fibonacciye göre optimal trade giriş ve hedef yerleri belirleme
- Supply-Demand bölgeleri
- Price Action ekseninde Trend çizgisi çizimi nasıl yapılmalı?
- Hareketli ortalamaların Price Action ile birlikte kullanımı
60-
- Optimum Giriş yerleri ve Doğru setup lar kurmak
- Trend dönüşlerine dair ön sinyaller ve emareler
- Zaman dilimlerini etkin kullanmak. HTF’den ve LTF’lere geçiş
- Hatalı girişleri minimize etmek için koyulması gereken kurallar (backtestleri devam ediyor)
Ve diğerleri...
61- Çok fazla vaktimi alsa da bu floodu hazırlamaktaki amacım trader olma yolunda ilerleyen kişilere katkı sağlamak. Sadece bizim piyasada değil, bu kuralları kullanarak global piyasalarda, farklı enstrümanlarda insanların daha sağlıklı işlem yapılabilmesi.
62- Özellikle kripto piyasalarda teknik analiz daha iyi işlediğinden bu bilgiler burada işlem yapanlar için oldukça faydalı olacaktır.

#btc #btcusdt #ethusdt #xrpusd #winusdt #adausdt #ltcusdt #dotusdt #hotusdt #trxusdt #eosusdt #avaxusdt #dogeusdt #linkusdt #algousdt #wtcusdt
63- Ancak şunu da belirteyim. Bu kurallar ve anlatılanlar, hacimli hisselerde uygulandığında daha sağlıklı sonuçlar verir. Spek, sığ hisselerde tam olarak çalışmayabilir. Bu kuralları sığ hisselerde denerseniz zarar edebilirsiniz.
64- Son olarak; küçük yatırımcımızın daha bilinçli işlemler yapmasını sağlamak adına bu flood un daha çok kişiye ulaşması noktasında değerli hocalarımın destek, düşünce ve yorumlarını da beklerim.

@ademayan66
@anlasekonomi
@ekonomikocu
@ademsoylu25
@arifcoskun05
65- Buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim. Anlamadığınız yerler olursa soru sormaktan da çekinmeyin. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Herkese bol kazançlı günler dilerim. Tekrar görüşmek üzere…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Serdar Cevher

Serdar Cevher Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gscevher

20 Sep
1- Dostlar Herkese Günaydın,
Dünkü anlattığım Price Action eğitiminden sonra güncel bir hisse analizi paylaşmak istedim.
Hissemiz Aselsan
#Asels
2- Baştan söyleyeyim. Grafiği çok hoşuma gittiği için paylaşıyorum. Herhangi bir al-sat tavsiyesi değildir.
Öğrendiklerimizi pekiştirmek için güzel bir grafik.
3- Öncelikle Aselsan’ın 4 saatlik grafiğini aşağıya bırakıyorum. Tertemiz grafik. Grafikte hiçbir şey yok.
Grafikteki fiyat hareketlerini analiz etmeye çalışın. Dipler tepeler nerelerde oluşmuş gözlemleyin.
#Asels
Read 18 tweets
14 Sep
1- Finansal piyasalarda işlem yapanların yaptığı en büyük hatalardan birisi nedir biliyor musunuz?
Ve bu hata çok kişi tarafından farkında bile olmadan sistematik olarak sürekli yapılır.
2- Bu hatanın bilimsel adı: Heuristic, yani kestirme çıkarımdır.
İnsanlar finansal piyasalarda işlem yapmadan hemen önce karar verme noktasında birçok değişkene bakarlar.
3- Açıklanan Finansal verileri, yurtiçi ve yurtdışında piyasalarla ilgili yapılan açıklamaları, haberleri, analist yorumlarını vs… takip ederler. Karşılarında olumlu olumsuz birçok veri ve bilgi vardır.
Read 15 tweets
12 Sep
1- Herkese İyi pazarlar.
Bugün, #PriceAction ekseninde bir #endeks analizi yapalım dedim. Hem Price Action bilmeyenlere de bir ön bilgi olmuş olur.
Öncelikle #Xu100 yani #bist100 grafiğimiz ile başlayalım:
2- Grafiğin temiz hali aşağıdaki gibi. Sadece son zamanlardaki önemli yatay destek/dirençler var. Price Action’ın daha iyi görülebilmesi ve dalgaları daha rahat sayabilmek için grafiği 2 saatliğe aldım. Önce siz kafanızda yükseliş ve düşüş dalgalarını göz kararı saymaya çalışın.
3- Fiyatın son zamanlardaki yükseliş hareketlerini siyah okla, düşüş hareketlerini kırmızı okla ben aşağıdaki grafikte gösterdim.
Bir yükseliş yapısı varken, trend kırılımı gerçekleşiyor ve kırılımın ardından dip bir önceki dibin daha altında gerçekleşiyor.
Read 20 tweets
15 Aug
1- Arkadaşlar herkese selam,
Ben bildiğiniz üzere düşen kırılımlarını pek sevmediğimi, işlemlerimde kullanmadığımı burda anlatmıştım. En son verdiğim #tkfen grafiğinde de düşen kırılımı gerçekleştirdikten sonra hissenin geri döndüğünü de son paylaşımlarımda göstermiştim.
2- Düşen kırılımlarını neden kullanmadığımı birkaç arkadaş da özelden sormuştu. Kısaca söylemem gerekirse, düşen kırılımlarında hisseye girdiğimizde, yön tersine dönerse, kontrol etmemiz zorlaşır.
3- Yani bu durumda Stop noktasını nereye koyacağız? Düşen çizgisinin altına mı? Yeni oluşan trend çizgisinin altına mı? Yoksa belli bir yüzdeye göre mi stop koyacağız?
Düşen çizgisinin altına koysak, gün geçtikçe stop noktası daha da aşağılara geleceğinden zarar da yükselir.
Read 25 tweets
25 Apr
1-Geçen gün bir ekonomistin, “Kriptoda mağdur olan kişilere devlet yardım etsin” şeklinde “Amatör Yatırımcı” kafasındaki düşüncesini görünce, açıkçası hiç şaşırmadım. Hatta öğrendiğim bir şeyin ne kadar doğru olduğunu canlı canlı görmek beni mutlu etti.
2-Burada hepimizin temel amacı, aslında finansal piyasalarda işlem yaparak (temel analizle uzun vadeli veya Teknik analizle kısa-orta vadeli) ek gelir elde etmek. Bunun için kendimize faydalı olabilecek hesapları takip ediyoruz haliyle.
3- Özellikle Twitter’da paylaşımlar yapan Finans Profesörlerinin, Ekonomistlerin görüş ve bilgilerine daha fazla önem veriyoruz. Hatta çoğu kişi, onlardan yatırım tavsiyesi vermelerini istiyor.
Read 13 tweets
24 Apr
1- Dostlar Herkese Merhaba,
Bu floodda, finansal piyasalarda işlem yaparken yanlış kararlar vermemize ve dolayısıyla zarar etmemize sebebiyet veren beynimizin zaaflarından birisini daha masaya yatıracağız. Biraz uzun olacak ancak, sabırla sonuna kadar okumanızı öneriyorum.
2- Konumuz şu: Neden tepede alıp, dipte satıyoruz?
“Ben aldım düşmeye başladı.”
“ O kadar sabrettim, tam ben sattım yükselmeye başladı”
Bu sözleri eminim çok fazla kişiden duymuşsunuzdur.
3- Ama hiç merak edip düşündünüz mü? Bu durum neden birçok insanın başına geliyor? Piyasada fiyatlar nasıl bir kalıpta hareket ediyor da, tecrübesiz kişiler tepede alıp dipte satıyor? Yani bize tepede alım, dipte satım kararını verdiren “ŞEY” ne?
Read 57 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(