ورود نیروی هوایی روسیه و تاثیر آن بر میدان نبرد سوریه
[بخش دوم]
1-در بخش قبل گفتیم که معارضین سوری به دلیل تجدید قوای نیروهای ارتش #سوریه و متحدین از یک سو و درگیری همزمان با نیروهای گروه تروریستی دولت اسلامی (#داعش) در سمت دیگر در سال ۲۰۱۴ اوضاع مناسبی نداشتند.
این موضوع اما یک استثنا داشت: جبهه جنوبی «ارتش آزاد» در استان #درعا و #قنیطره.
2-نیروهای عضو جبهه جنوبی که به خوبی تجهیز و ساماندهی شده و در آن هنگام از کمکهای تسلیحاتی #اردن، #آمریکا و #عربستان بهره میبردند، از ابتدای سال ۲۰۱۴ طی عملیاتی بزرگ، موفق به پیشروی گسترده و تصرف مناطق راهبری در جنوب #سوریه شدند
3-که نهایتا در پاییز سال ۲۰۱۴ موجب تصرف شهر نوی و ابتدای سال ۲۰۱۵ تصرف شیخ مسکین و مقر تیپ ۸۲ ارتش سوریه شد. همچنین بخش بزرگی از مناطق مرزی استان #قنیطره با منطقه #جولان اشغالی و بخشهایی از مرز #اردن که قبلا در کنترل ارتش #سوریه بود، توسط مخالفین تصرف شد.
4-موفقیتهای پی در پی جبهه جنوبی مخالفین و احتمال سقوط مرکز استان #درعا در ادامه، موجب شد تا ارتش #سوریه و نیروهای متحد تصمیم به عملیاتی بزرگ در این منطقه و عقب راندن رقیب بگیرند.
5-تنها چند روز پیش از شروع عملیات، در تاریخ ۱۸ ژانویه ۲۰۱۵ گروهی از فرماندهان متحدین که در حال شناسایی و ارزیابی نهایی منطقه عملیات بودند، در روستای «مزرعه الامل» قنیطره، هدف حمله بالگرد آپاچی ارتش #اسرائیل قرار گرفتند.در این حمله «سردار محمد اللهدادی»
6-و 6 نفر از فرماندهان #حزبالله#لبنان، از جمله «جهاد مغنیه» و «محمد ابوعیسی» فرمانده میدانی مشهور حزبالله، جان خود را از دست دادند.
چند روز پس از این حادثه عملیات در منطقهای موسوم به "مثلث مرگ"، محل تلاقی سه استان ریف #دمشق، #درعا و #قنیطره آغاز شد.
7-هدف نهایی عملیات، تصرف شهر «حاره» و تپه مشرف بر آن یعنی «تل حاره» بود که استقرار بر روی آن تقریبا تمامی مناطق حاشیه بزرگراه دمشق - درعا را زیر آتش قرار داده و امکان پیشروی بیشتر در این منطقه را میسر میکرد.
8-علاوه بر یگانهای ارتش سوریه، نیروهای متحدین تقریبا با همه توان در این عملیات حضور داشته و فرماندهی آن مستقیما بر عهده «سردار قاسم سلیمانی» از جانب نیروهای ایرانی، «مصطفی بدرالدین» فرمانده کل نظامی #حزبالله#لبنان و «علیرضا توسلی» فرمانده لشکر #فاطمیون بود.
9-چالش بزرگ نیروهای متحد اما عدم حضور موثر نیروی هوایی #سوریه در این منطقه، به سبب تهدید نیروی هوایی و پدافند #اسرائیل در بلندیهای #جولان بود.
مسئلهای که در ادامه و شکست فاجعهبار عملیات در نیمهراه، ثابت میکرد که بدون پوشش هوایی و بمباران سنگین جنگندهها...
10- قوای متحد هیچ برتری در عملیات زمینی علیه رقیب ندارند.
علیرغم پیشروی اولیه نیروهای متحد و تصرف چندین شهرک و روستا در مثلث مرگ، کلید تصرف شهر و بلندیهای الحاره، تصرف شهرک «کفر ناسج» بود.
نیروهای متحد به مدت دو هفته با دفاع شدید مخالفین مواجه شده ...
11-و هرگز نتوانستند از بلندی «تل قرین» در شمال کفر ناسج جلوتر رفته و سرانجام با کشته شدن «علیرضا توسلی» فرمانده لشکر فاطمیون در همین نقطه، عملیات با شکست کامل به پایان رسید.
12- تقریبا همزمان با این رویداد قوای مشترک ارتش #سوریه و نیروهای متحد در حال آمادگی برای عملیات بزرگی در شمال شهر #حلب موسوم به عملیات «قوس قزح» یا رنگین کمان بودند.
13-عملیاتی که به منظور محاصره بخش شرقی شهر #حلب و قطع جاده تدارکاتی «کاستیلو» طرحریزی شده بود اما در ادامه ناگهان هدف ثانویه و دشوارتری را دنبال کرد که موجبات یکی از بزرگترین شکستهای قوای متحد در برابر معارضین ضد دولتی را در جنگ داخلی #سوریه فراهم آورد.
14-تاریخ دقیق آغاز عملیات «قوس قزح»، ۸ دسامبر ۲۰۱۴ بود. دلیل نامگذاری این عملیات به "رنگین کمان" ارتباط مستقیمی با موقعیت میدانی شمال شهر #حلب داشت (ارتش سوریه با یک حرکت قوسی شکل میتوانست قوای مخالفین در شرق شهر حلب را از بخش شمالی آن محاصره کند).
15-در آن زمان حلب، بزرگترین شهر #سوریه به دو قسمت تقسیم شده بود که مخالفین ضد دولتی در بخش شرقی و بافت قدیمی ساکن بودند اما از سه جهت جنوب، شرق و غرب در محاصره ارتش سوریه قرار داشتند. تنها مسیر امدادرسانی به حلب شرقی جاده مشهور کاستیلو یا «خالد بن ولید» بود
16- که ارتباط میان بخش شرقی شهر با شمال حلب و مرز #ترکیه که مسیر اصلی کمکرسانی به مخالفین در این استان بود را برقرار میکرد.
عملیات قوس قزح قرار بود منجر به بسته شدن همین جاده تدارکاتی از طریق پیشروی ارتش سوریه تا این منطقه شود. برای این منظور آنها ۲ طرح مشخص داشتند:
17-
1-تصرف اردوگاه حندرات، عویجه و رسیدن به میدان جندول و بسته شدن جاده کاستیلو
۲- تصرف روستا و مزارع ملاح و ادامه پیشروی به سمت جنوب تا اشراف آتش کامل بر روی جاده کاستیلو.
18-این عملیات ابتدا بر عهده ارتش #سوریه و نیروهای «تایگر فورس» [به فرماندهی سهیل حسن] بود اما دهها مورد تلاش برای تسلط بر ملاح و اردوگاه حندرات از آذر تا ابتدای بهمن ۹۳ با شکست مواجه شد.
19- این ناکامی همزمان بود با شکست فاجعهبار عملیات متحدین دولت سوریه در جبهه درعا و قنیطره و ایجاد یک تحول در جبهههای نبرد برای قوای متحد بسیار ضروری به نظر میرسید. لذا فرماندهی قوای متحد و شخص سردار سلیمانی با رها کردن جبهه جنوب، اقدام به انتقال نیرو و تجهیزات به #حلب میکنند
20- اما این بار جهت حمله متفاوت بود و از میانههای بهمن ۹۳ (فوریه ۲۰۱۵) قوای ارتش #سوریه و نیروهای شیعه متحد، تصمیم به پیشروی در جهت شمال و شکست محاصره دو شهرک شیعه نشین #نبل و #الزهرا میگیرند.
21-البته دو شهرک فوق بر خلاف #فوعه و #کفریا، هیچگاه در محاصره کامل نبودند و از منطقه کردنشین #عفرین به آنها سلاح، تجهیزات و آذوقه مورد نیاز میرسید.
در نبردهای یک سال قبل در این منطقه، ارتش سوریه و متحدینش موفق شده بودند تا حد نهایی روستاهای سیفات و حندرات پیشروی کنند
22-و برای رسیدن به منطقه #الزهرا و شکست محاصره، بدون نیاز به عبور از دژهای دفاعی مخالفین نظیر حریتان و عندان، بهترین مسیر ممکن تصرف مسیر زیر به ترتیبی که ذکر خواهد شد، بود:
باشکوی - دویرالزیتون - رتیان - حردتنین - معرسه الخان و رسیدن به ورودی شهرک الزهرا.
23-در ابتدا همه چیز به خوبی پیش میرفت. حجم عظیم نیروهای منتقل شده به این جبهه، تغییر ناگهانی هدف پیشروی، ۲ عملیات ایذایی ارتش #سوریه در غرب #حلب (جمعیه الزهرا) و مزارع ملاح و انگیزه بالای متحدین برای رسیدن به یک هدف نمادین (نجات مردم شیعه نبل و الزهرا)
24-موجب غافلگیری شدید مخالفین و سقوط پی در پی روستاهای مسیر شد.
تا روز 29 بهمن 93 کلیه اهداف عملیات محقق شد و قوای متحد تا منطقه معرسه الخان در ورودی الزهرا پیشروی کردند و حتی حدود ۱۰۰ نفر از آنها در تاریکی شب موفق به ورود به شهرک الزهرا و دست دادن با قوای حاضر در این شهرک شدند
25-اما به ناگاه آسمان منطقه نبرد طوفانی شد و قوای متحد که با ریسک بالا و به شکل خطی، بدون تامین جناحین به سمت هدف عملیات پیشروی کرده بودند، مهمترین فاکتور برتری خود یعنی پوشش هوایی را از دست دادند.
26-مخالفین بلافاصله از این فرصت استفاده کرده و ضد حملهای بزرگ در این محور ترتیب میدهند و مسیر پیشروی متحدین در روستاهای رتیان و باشکوی قیچی شده و بسیاری از نیروها در کمین مخالفین کشته شده یا در محاصره قرار میگیرند.
27-عملیاتی که میرفت تا به یکی از پیروزیهای درخشان ارتش #سوریه و متحدینش تبدیل شود به یکباره در کمتر از ۴۸ ساعت به یک فاجعه بزرگ تبدیل شد. بر اساس تخمینها در آن دوره، حدود ۳۰۰ نیروی ارتش سوریه و متحدین شیعه در این منطقه کشته شدند
28-حتی نقل است که بر اثر غافلگیری شدید قوای متحد، «سردار قاسم سلیمانی» و بخشی از نیروهایش در ساختمانی در روستای باشکوی تحت محاصره کامل قوای مخالفین قرار میگیرند که با پشتیبانی قوای زرهی پشتیبان (تماما با خدمه ایرانی) از محاصره خارج میشوند.
29- در پایان این عملیات، نیروهای متحد موفق شدند تا دو روستای دویرالزیتون و باشکوی را در کنترل خود نگه دارند اما سایر مناطق سقوط کرده و عملیات شکست محاصره نبل و الزهرا نیز با شکست کامل مواجه میشود.تا بدینجا به ۵ عملیات منجر به شکست ارتش #سوریه/متحدین در یک سال منتهی به ورود
30-نیروی هوایی #روسیه اشاره کرده یا به تشریح کامل آنها پرداختیم:
وادی الضیف و حامدیه
حاره و تل حاره
نوی و شیخ مسکین
محاصره بخش شرقی شهر حلب
شکست محاصره نبل و الزهرا
31- در بخشهای بعد به نبردهایی نظیر تشکیل «جیش الفتح» و سقوط #ادلب، عملیات بصری الحریر، سقوط فرودگاه #ابوظهور و پیشروی گروه #داعش در #دیرالزور و #حمص خواهیم پرداخت.
1- روز گذشته یک فروند پهپاد MQ-9 #امریکا خودروی حامل 2 تن از فرماندهان گروه حراس الدین (وابسته به #القاعده) را در حد فاصل دو شهر #ادلب و #بنش با استفاده از موشک AGM-179 JAGM هدف قرار داد که در این حمله أبوالبراء التونسی و أبو حمزة اليمنی کشته شدند.
2- موشک JAGM یک نسخه ویژه از موشک مشهور AGM-114 هلفایر است که دارای قدرت انفجاری و برد بیشتر است و بهترین راه تشخیص آن از روی قطعات بدنه، وزن 52 کیلوگرمی نوشته شده بر روی آن است که این نسخه را از موشک هلفایر با وزن 49 کیلوگرم متمایز میکند.
3- این موشک نخستین بار در طی فاجعه حمله به مسجد الجینه در غرب استان #حلب در مارس 2017 دیده شد. یک فروند پهپاد MQ-9 نیروی هوایی امریکا، بر اساس گزارش منابع اطلاعاتی، به مسجدی در شهرک الجینه حلب که تصور میشد محل جلسه اعضای یک گروهک وابسته به #القاعده باشد.
ورود نیروی هوایی روسیه و تاثیر آن بر میدان نبرد سوریه
[بخش اول]
۱- بیش از ۱۰ سال از آغاز درگیریهای گسترده نظامی در #سوریه میگذرد و نیروهای دولتی با سرکوب تقریبا کامل مخالفین، به جز بخشی از استان های #ادلب و #حلب و همچنین منطقه شرق فرات که در سیطره نیروهای دموکراتیک سوریه و ارتش #آمریکا قرار دارد کلیه مناطق مهم این کشور را در کنترل خود دارند
۲- اما سیر این پیروزیها برای ارتش #سوریه و متحدینش هرگز روند ثابتی نداشته و با فراز و نشیبهای فراوان همراه بود.
جنگ داخلی سوریه را میتوان به سه دوره مجزا، از حیث امکان پیروزی یکی از طرفین نبرد تقسیم کرد:
Warning !!! Graphic Content 🔞🔞🔞
Today Yemeni media reported that 10 individuals from #AlHudaydah related to the targeted-killing of Saleh Al-Sammad in 2018 were executed by #Houthis in #Sanaa.
It is not clear how these individuals were involved in the targeted- killing of Al-Sammad but it seems they have been acted as informants on Al-Sammad'ss whereabouts in 2018.
Saleh Al-Sammad one of the top officials of #Houthis on April 19th 2018 was killed when a UAE airforce CH-4 drone tracked his vehicle and later a #RSAF fighter jet destroyed his car with a guided munition.
امروز خبری در رسانههای یمنی مبنی بر اعدام ۹ نفر از اهالی استان #الحدیده#یمن، که در ماجرای ترور «صالح الصماد»، رییس سابق شورای سیاسی #انصارالله یمن نقش داشتند منتشر شد که فیلم زیر مربوط به اعدام یکی از این اشخاص در شهر #صنعا پایتخت یمن است.
به شکل دقیق اتهامات اشخاص اعدام شده مشخص نیست اما به نظر میرسد این افراد در زمینه انتشار اطلاعات مربوط به خودروی حامل صالح الصماد در زمان ترور وی در سال ۲۰۱۸ نقش داشتهاند.
صالح الصماد از رهبران بلند پایه #حوثی، در روز ۱۹ آوریل ۲۰۱۸ و در بندر الحدیده یمن پس از اینکه مسیر حرکت خودرواش توسط یک فروند پهپاد CH-4 اماراتی رصد شد، با پرتاب یک بمب هدایت شونده از جنگنده نیروی هوایی #عربستان هدف قرار گرفته و کشته شد.
در سطح داخلی :
۱- امکان گسترش جنگ داخلی
۲- امکان تجزیه #افغانستان
۳- بازگشت گروههای تروریستی به افغانستان (بازگشت «امین الحق» نفر سوم #القاعده به افغانستان تحت حفاظت تروریستهای #طالبان)
۴- نیاز طالبان به منابع مالی بینالمللی از طریق جذب سرمایهگذاری برای توسعه معادن و کمکهای مالی بینالمللی
۵- تشدید رقابتهای سیاسی بین قومی
در سطح منطقه ای:
۱- گسترش ناامنی به آسیای میانه
۲- گسترش ناامنی به جنوب آسیا
۳- گسترش ناامنی در #ایران
۴- گسترش ناامنی در خاورمیانه
۵- رقابتهای درون عربی برای تاثیرگذاری بر تحولات افغانستان از طریق تعامل با #پاکستان و طالبان
۶- شکلگیری دور جدیدی از رقابتهای ایران - اعراب، ایران - #ترکیه، و ترکیه - اعراب در افغانستان
۷- با مشکل مواجه شدن طرحهای ترکیه برای آسیای مرکزی
• Possibilities of civil conflict
• Dissolution of Afghanistan
• Return of terrorist organizations and their activities in the country
• The need for Foreign investment in the country’s mining business and foreign aids to the #Taliban regime
• Resume of Intra-Ethnic competitions
Regional Outcomes :
• Security issues in Central Asia
• Security issues in Southern Asia
• Security issues in Iran
• Security issues in the Middle East
• Competitions between Arab states to have a superior effect on #Pakistan and Taliban relations
• Resume of a new competition between Iran and #Turkey and Turkey and Arab states over Afghanistan.