ورود نیروی هوایی روسیه و تاثیر آن بر میدان نبرد سوریه
[بخش اول]
۱- بیش از ۱۰ سال از آغاز درگیریهای گسترده نظامی در #سوریه میگذرد و نیروهای دولتی با سرکوب تقریبا کامل مخالفین، به جز بخشی از استان های #ادلب و #حلب و همچنین منطقه شرق فرات که در سیطره نیروهای دموکراتیک سوریه و ارتش #آمریکا قرار دارد کلیه مناطق مهم این کشور را در کنترل خود دارند
۲- اما سیر این پیروزیها برای ارتش #سوریه و متحدینش هرگز روند ثابتی نداشته و با فراز و نشیبهای فراوان همراه بود.
جنگ داخلی سوریه را میتوان به سه دوره مجزا، از حیث امکان پیروزی یکی از طرفین نبرد تقسیم کرد:
۳- دوره نخست از زمان جدا شدن بدنه ناراضی نظامیان این کشور و تشکیل «ارتش آزاد سوریه» در جولای ۲۰۱۱ تا اوایل سال ۲۰۱۳ میلادی، که منجر به سقوط بخش اعظم مناطق دولتی (به جز مراکز استانها) و محاصره کامل بخش غربی #حلب و محاصره تقریبی پایتخت این کشور شد اما در حالی که مخالفین
۴- در آستانه پیروزی کامل بر دولت #سوریه بوده، بسیاری از حاکمان کشورهای حامی معارضین و رسانههای وابسته به آنها، مشغول تعیین زمان احتمالی سقوط «بشار اسد» و حکومت وی بودند، شکست حمله بزرگ زمستان ۲۰۱۲ مخالفین از استان ریف #دمشق به پایتخت این کشور و سرازیر شدن هزاران نیروی کمکی
۵- از متحدین شیعه نظیر #ایران و #حزبالله موجب شد تا موزانه قوا مجددا برقرار شده و دولت #سوریه از سقوط و شکست حتمی نجات یابد. این دوره زمانی با ورود حزبالله #لبنان از مناطق مرزی این کشور با سوریه و عملیات تصرف شهر #القصیر در ماه می و ژوئن ۲۰۱۳ میلادی در غرب استان #حمص پایان یافت
۶- عملیاتی که گرچه پیروزی بزرگی برای #حزبالله و دولت #سوریه محسوب میشد، اما به قیمت کشته شدن ۱۱۴ نیروی عضو این گروه، از بین رفتن محبوبیت و تبدیل آن به نفرت شدید در میان جوامع عرب و اکثریت اهل سنت آن تمام شد.
۷- دوره دوم و سوم جنگ #سوریه که موضوع اصلی سلسله مطلبی خواهد بود که در چند قسمت خدمت شما عزیزان ارائه خواهد شد، مربوط به وقایع سالهای بعد و تحولاتی است که موجب ورود نیروی هوایی #روسیه و تبدیل طرف بازنده به پیروز مطلق شد.
۸- هنگامی که هزاران نیروی کمکی از #ایران، #لبنان، #عراق و گروههای با تابعیت افغانستانی نظیر «لشکر #فاطمیون» یا پاکستانیهای عضو «تیپ #زینبیون» به کمک نیروهای دولتی آمدند، ضد حملات بزرگ متحدین برای بازپسگیری مناطق از دست رفته و شکست محاصره پایتخت و بخش غربی شهر #حلب آغاز شد.
۹- متحدین تا اواسط سال ۲۰۱۴ دست به عملیاتهای گسترده برای محاصره منطقه #غوطه شرقی #دمشق و برخی شهرهای جنوبی دمشق زدند و پس از چند ماه محاصره و بمباران شدید، طی مصالحات انجام شده آخرین گروههای حاضر در شهر «#حمص» با قبول مصالحه از مرکز این استان خارج شدند.
۱۰- همچنین نیروهای تحت امر «سهیل حسن» و برخی واحدهای دیگر ارتش سوریه با پاکسازی جاده «#اثریا - #خناصر» و تصرف شهر «#السفیره» و «شهرک صنعتی شیخ نجار» وارد مناطق شرق شهر #حلب شده و برای عملیات بزرگی که قرار بود در آیندهای نزدیک در شمال حلب انجام شود آماده میشدند.
۱۱- در سوی مقابل اما مخالفین، اگر چه به دلیل اختلافات شدید داخلی و همچنین آغاز هجوم گسترده نیروهای تندروی جهادی «گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام» (#داعش) در شرق این کشور و نبرد سنگین در دو جبهه در موضع ضعف قرار داشتند، اما قرار نبود سیر حوادث تا ابد به ضرر آنها ادامه یابد.
۱۲- جدایی گروه «جبهه #النصره» از #داعش و تلاش فراوان مفتیهای شرعی گروههای اسلامگرا و کشورهای حامی معارضین برای ایجاد اتحاد و اتاق عملیات واحد میان ارتش آزاد، #احرارالشام و سایر گروههای میانهرو با گروههای جهادی نظیر جبهه النصره، بارقهای از امید را در جبهه مخالفین ایجاد کرد.
۱۳- نبرد تصرف پادگانهای «وادی الضیف» و «حامدیه» در حومه شهر «#معره_النعمان» طی عملیات مشترک معارضین، آغازی برای بازگشت ورق جنگ به سود آنها و تشکیل ائتلاف «جیش الفتح» بود. پس از سقوط شهر استراتژیک معره النعمان در تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۱۲ که بر روی بزرگراه بین المللی M-5 قرار دارد.
۱۴- نیروهای ارتش #سوریه با عقبنشینی از این شهر به ۲ پایگاه وادی الضیف و حامدیه در حومه شهر عقب نشینی کردند.
وادی الضیف و حامدیه پیش از آغاز جنگ داخلی در واقع انبارهای سوخت بزرگ متعلق به ارتش سوریه بودند که به تدریج تبدیل به دو پایگاه نظامی بزرگ در مرکز استان #ادلب شدند.
۱۵- پس از شکست ضد حمله ارتش #سوریه برای بازپسگیری شهر معره النعمان، به تدریج جهت حملات معکوس شده و مخالفین ضد دولتی فشار زیادی را برای تصرف این ۲ پایگاه وارد کردند. در فوریه ۲۰۱۴ با سقوط شهر «خان شیخون» در جنوب این منطقه، ۲ پادگان وادی الضیف و حامدیه
۱۶- تحت محاصره کامل قوای مخالفین قرار گرفتند و از این تاریخ تا ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴ و سقوطشان، به مدت ۹ ماه در شرایط محاصره کامل مقاومت کردند.
در روز ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴ عملیات نهایی مشترک معارضین سوری شامل شاخههای ارتش آزاد، جبهه النصره ، احرارالشام، #جندالاقصی و ...
۱۷- برای تصرف پادگانهای وادی الضیف و حامدیه به عنوان آخرین مناطق تحت سیطره ارتش #سوریه در اطراف شهر راهبردی «معرة النعمان»، پس از ۹ ماه از محاصره این مناطق آغاز شد.
این عملیات به دلایل مختلف نقطه عطفی در تاریخ جنگ سوریه بود:
۱۸- پس از مدتها که مخالفین در شمال #سوریه در لاک دفاعی بودند و عملیات تهاجمی بزرگی انجام نشده بود، این عملیات از حیث نیروهای به کار رفته (بیش از ۵ هزار نفر )، تک گسترده زرهی توسط گروه #احرارالشام که بیش از ۵۰ تانک به میدان آورده بود و اتاق عملیات مشترک
۱۹- بین دو گروه اصلی جبهة النصره و احرارالشام، در نوع خود کمنظیر بود. کاروانی به طول صدها متر، متشکل از دهها تانک، نفربر زرهی و وانتهای مسلح که در روز روشن بدون هیچ مزاحمتی از آسمان به سمت منطقه مورد نظر حرکت میکنند.
۲۰- این عملیات ۹ ماه پیش از ورود نیروی هوایی #روسیه انجام شد و نیروی هوایی ارتش عربی #سوریه در دوران ضعف و فرسودگی شدید تجهیزاتی قرار داشته و از ابزار لازم برای شناسایی به موقع و بمباران این کاروان عظیم نظامی برخوردار نبود.
۲۱- همچنین علیرغم اینکه حدود ۱ سال از ورود پهپادهای رزمی «شاهد ۱۲۹» #ایران به خاک #سوریه میگذشت، اما کمک خاصی از سوی آنها برای پشتیبانی هوایی از ارتش سوریه در این منطقه و نابودی ادوات زرهی مخالفین که به سادگی قابل شناسایی دقیق و انهدام بودند صورت نگرفت.
۲۲- برای ارتش #سوریه و متحدین که معمولا عادت به محاصره مناطق تحت سیطره مخالفین و ایجاد فشار از طریق آتش هوایی و توپخانهای و سپس حمله نهایی داشتند، این عملیات دقیقا حالت عکس داشته و آنها را با ترفندی که همیشه به کار میبردند روبرو کرد.
۲۳- این عملیات و موفقیت بزرگ حاصل از آن، مقدمهای بر ایجاد تشکیلات موسوم به «جیش الفتح» بود که ۴ ماه بعد از اتحاد ۷ گروه بزرگ مسلح در شمال #سوریه شامل #احرارالشام، جبهه النصره، #جندالاقصی، #اجنادالشام، لواء الحق، جیش السنة و فیلق الشام تشکیل شد که نتیجه آن تصرف سراسر استان #ادلب
۲۴- و بیرون رفتن نیروهای دولتی از این استان به جز دو شهرک #فوعه و #کفریا بود.
با هجوم گسترده نیروهای مشترک معارضین، نیروهای ارتش #سوریه مستقر در دو پایگاه مورد نظر که ماهها در شرایط محاصره مقاومت کرده بودند، این بار دست به عقبنشینی گسترده به سمت جنوب و منطقه «معر حطاط» زدند
۲۵- نیروهای ارتش #سوریه حاضر در این منطقه از لشکر ۴ زرهی، لشکر ۱۱ پیاده و تعدادی از نیروهای ویژه بودند که طبق اعلام رسمی ارتش ۱۳۴۵ نفر نیرو به هنگام آغاز عملیات مخالفین در این مناطق حضور داشتند که از این تعداد ۵۶ نفر کشته و ۱۸ نفر مفقودالاثر اعلام شدند
۲۶- و مابقی نیروها پس از سقوط این منطقه، شبانه و یا از طریق کورهراهها به شهرک #مورک (که بعدها این منطقه نیز توسط مخالفین تصرف شد) فرار کردند.
برای اینکه به خوبی اهمیت این پایگاهها و حجم نیرو و تجهیزات موجود در آن را درک کنید، کافی است بدانید مخالفین
۲۷- در این منطقه ۳۵ تانک و ۲۰ نفربر زرهی را پس از عقبنشینی نیروهای ارتش به غنیمت گرفتند. ضمن اینکه تعداد زیادی از ادوات نیز در درگیریها نابود شد و جالبتر اینکه چندین تانک و نفربر نیز ضمن عقبنشینی نیروها به #مورک منتقل شد!
۲۸- جالب اینکه روند عقبنشینی نیروهای ارتش که با ریسک بالا و از میان مناطق تحت تسلط مخالفین انجام شد تا چند روز ادامه داشت و برخی سربازان ارتش سوریه حتی تا ۵ روز پس از سقوط پایگاهشان موفق شدند خود را به نیروهای حاضر در شهرک مورک در استان #حماه برسانند.
پایان بخش اول
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- روز گذشته یک فروند پهپاد MQ-9 #امریکا خودروی حامل 2 تن از فرماندهان گروه حراس الدین (وابسته به #القاعده) را در حد فاصل دو شهر #ادلب و #بنش با استفاده از موشک AGM-179 JAGM هدف قرار داد که در این حمله أبوالبراء التونسی و أبو حمزة اليمنی کشته شدند.
2- موشک JAGM یک نسخه ویژه از موشک مشهور AGM-114 هلفایر است که دارای قدرت انفجاری و برد بیشتر است و بهترین راه تشخیص آن از روی قطعات بدنه، وزن 52 کیلوگرمی نوشته شده بر روی آن است که این نسخه را از موشک هلفایر با وزن 49 کیلوگرم متمایز میکند.
3- این موشک نخستین بار در طی فاجعه حمله به مسجد الجینه در غرب استان #حلب در مارس 2017 دیده شد. یک فروند پهپاد MQ-9 نیروی هوایی امریکا، بر اساس گزارش منابع اطلاعاتی، به مسجدی در شهرک الجینه حلب که تصور میشد محل جلسه اعضای یک گروهک وابسته به #القاعده باشد.
ورود نیروی هوایی روسیه و تاثیر آن بر میدان نبرد سوریه
[بخش دوم]
1-در بخش قبل گفتیم که معارضین سوری به دلیل تجدید قوای نیروهای ارتش #سوریه و متحدین از یک سو و درگیری همزمان با نیروهای گروه تروریستی دولت اسلامی (#داعش) در سمت دیگر در سال ۲۰۱۴ اوضاع مناسبی نداشتند.
این موضوع اما یک استثنا داشت: جبهه جنوبی «ارتش آزاد» در استان #درعا و #قنیطره.
2-نیروهای عضو جبهه جنوبی که به خوبی تجهیز و ساماندهی شده و در آن هنگام از کمکهای تسلیحاتی #اردن، #آمریکا و #عربستان بهره میبردند، از ابتدای سال ۲۰۱۴ طی عملیاتی بزرگ، موفق به پیشروی گسترده و تصرف مناطق راهبری در جنوب #سوریه شدند
Warning !!! Graphic Content 🔞🔞🔞
Today Yemeni media reported that 10 individuals from #AlHudaydah related to the targeted-killing of Saleh Al-Sammad in 2018 were executed by #Houthis in #Sanaa.
It is not clear how these individuals were involved in the targeted- killing of Al-Sammad but it seems they have been acted as informants on Al-Sammad'ss whereabouts in 2018.
Saleh Al-Sammad one of the top officials of #Houthis on April 19th 2018 was killed when a UAE airforce CH-4 drone tracked his vehicle and later a #RSAF fighter jet destroyed his car with a guided munition.
امروز خبری در رسانههای یمنی مبنی بر اعدام ۹ نفر از اهالی استان #الحدیده#یمن، که در ماجرای ترور «صالح الصماد»، رییس سابق شورای سیاسی #انصارالله یمن نقش داشتند منتشر شد که فیلم زیر مربوط به اعدام یکی از این اشخاص در شهر #صنعا پایتخت یمن است.
به شکل دقیق اتهامات اشخاص اعدام شده مشخص نیست اما به نظر میرسد این افراد در زمینه انتشار اطلاعات مربوط به خودروی حامل صالح الصماد در زمان ترور وی در سال ۲۰۱۸ نقش داشتهاند.
صالح الصماد از رهبران بلند پایه #حوثی، در روز ۱۹ آوریل ۲۰۱۸ و در بندر الحدیده یمن پس از اینکه مسیر حرکت خودرواش توسط یک فروند پهپاد CH-4 اماراتی رصد شد، با پرتاب یک بمب هدایت شونده از جنگنده نیروی هوایی #عربستان هدف قرار گرفته و کشته شد.
در سطح داخلی :
۱- امکان گسترش جنگ داخلی
۲- امکان تجزیه #افغانستان
۳- بازگشت گروههای تروریستی به افغانستان (بازگشت «امین الحق» نفر سوم #القاعده به افغانستان تحت حفاظت تروریستهای #طالبان)
۴- نیاز طالبان به منابع مالی بینالمللی از طریق جذب سرمایهگذاری برای توسعه معادن و کمکهای مالی بینالمللی
۵- تشدید رقابتهای سیاسی بین قومی
در سطح منطقه ای:
۱- گسترش ناامنی به آسیای میانه
۲- گسترش ناامنی به جنوب آسیا
۳- گسترش ناامنی در #ایران
۴- گسترش ناامنی در خاورمیانه
۵- رقابتهای درون عربی برای تاثیرگذاری بر تحولات افغانستان از طریق تعامل با #پاکستان و طالبان
۶- شکلگیری دور جدیدی از رقابتهای ایران - اعراب، ایران - #ترکیه، و ترکیه - اعراب در افغانستان
۷- با مشکل مواجه شدن طرحهای ترکیه برای آسیای مرکزی
• Possibilities of civil conflict
• Dissolution of Afghanistan
• Return of terrorist organizations and their activities in the country
• The need for Foreign investment in the country’s mining business and foreign aids to the #Taliban regime
• Resume of Intra-Ethnic competitions
Regional Outcomes :
• Security issues in Central Asia
• Security issues in Southern Asia
• Security issues in Iran
• Security issues in the Middle East
• Competitions between Arab states to have a superior effect on #Pakistan and Taliban relations
• Resume of a new competition between Iran and #Turkey and Turkey and Arab states over Afghanistan.