Esim. Itse muistan kokeneeni nuorena paljon itseinhoa maskuliinisia piirteitäni kohtaan sellaisena isokokoisena möllikkänä joka ei ehkä olisi halunnut olla niin isokokoinen möllikkä.
Sittemmin olen tosin oppinut hyväksymään itsensä tällaisena kuin olen.
Ehkä kuitenkin pointti oli, että maskuliinisuus ei itsessään ole mitenkään likaista, epätoivottavaa tjms. vaan sen pönkittäminen esim. seksistisellä tai homofobisella käytöksellä.
Tarvitaan enemmän esimerkkejä siitä, että voi olla hyvin maskuliininen ja samalla olla esim. hoivaava, empaattinen yms.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Jos retwiittaat multa tänä vuonna yhden ketjun, retwiittaa tämä 🚨👮🚨
Olen seurannut #poliisi:n #äärioikeisto:laistumista vuosia, mutta varoitukset ovat kaikuneet peitetyille korville.
Nyt meillä on mahdollisuus suunnanmuutokseen, mutta se ei tule itsestään👇👇👇
Käyn tässä twitterketjussa ensimmäiseksi läpi #poliisi:n äärioikeistolaistumista kolmella eri tasolla. Sen jälkeen käsittelen poliisin ympärillä käytävää kriittistä keskustelua tai sen puutetta.
Lopuksi esitän yhden tärkeimmistä konkreettisista asioista, johon täytyy saada muutos ja se on poliisin ja syyttäjän välinen korruptio, joka estää virkarikostutkintojen oikeudenmukaisen toteutumisen.
Keskustelu #väestönvaihtoteoria:sta ja sen yhteydestä #terrorismi:in on Halla-Aholle äärimmäisen hankala. Paljon hankalampi kuin mitä hän antaa ymmärtää.
Kerron tässä ketjussa miksi väestönvaihtoteoria on vanhan Gates of Vienna -fasistin keskeisin ideologinen käsite.
Halla-Aho edustaa äärioikeistossa sitä koulukuntaa, joka ymmärsi roturasismin tulleen tiensä päähän vuosituhannen vaihteessa. Puhumalla eri roduista ja vetoamalla niiden eroihin ei ollut mahdollista saavuttaa yleistä suosiota, päinvastoin se johti marginalisaatioon.
Tässä ilmapiirissä osa äärioikeistosta siirtyi kannattamaan kulttuurirasismia. Ajatus oli, että jos roduista ei voi puhua, puhutaan kulttuureista.
Vaikka #persut ovat rasistinen, äärioikeistolainen ja vahvasti fasismiin kallellaan oleva puolue, syy perussuomalaisten kannatusnousulle ei löydy siitä, että yhä useampaa suomalaista kiinnostaisi fasistinen ja äärioikeistolainen ideologia.
Sitra julkaisi eilen tulevaisuusbarometrin, jossa on kartoitettu suomalaisten näkemyksiä siitä minkälainen on hyvä tulevaisuus ja kuinka he kokevat pystyvänsä vaikuttamaan siihen.
Perussuomalaiset erottuvat kyselyssä, eikä ihme. Tarkastellaan hieman asiaa.
..mitä se on ja miksi jokaisen miehen kannattaisi tutustua hegemonisen maskuliinisuuden teoriaan?
Seuraa pitkähkö ketju jossa koitan vääntää rautalangasta #NotAllMen -porukalle, miksi positio on ongelmallinen.
Ja koitan tehdä sen rakentavasti.
Hegemoninen maskuliinisuus on sosiologi Raewyn Connellin kehittämä teoria.
Idea on, että miehistä ja maskuliinisuuksista ei tosiaan voida puhua yhtenä muuttumattomana joukkona, koska miehet eri aikoina ja eri paikoissa toimivat eri tavoin.
Sen sijaan että puhuttaisiin miehistä yhtenä ryhmänä, asiaa voidaan käsitteellistää puhumalla hegemonisesta maskuliinisuudesta.
Se tarkoittaa kussakin kulttuurisessa piirissä arvostetuinta tapaa olla mies, ja sitä harjoittavilla miehillä on ylivalta naisiin ja muihin miehiin.
Seksuaalista ahdistelua ja miesten taholta koettua väkivallan uhkaa käsittelevässä keskustelussa on ainakin briteissä puhuttu siitä, että pitäisikö keskustelu käsitteellistää uudestaan niin, että miesten toimijuus olisi siinä keskiössä.
Äkkiseltään näkisin, että tämä olisi hyvä idea.
Ajatusta on puollettu sillä, että se siirtäisi keskustelun painopistettä seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän pääasiallisiin toteuttajiin kohteiden sijaan.
Nykyisellään keskustelu nousee aika ajoin pinnalle, esim. aikaisemmin #metoo -keskustelu ja nyt #SarahEverad:in järkyttävä murha.
Vaikka nämä keskustelut ovat tietenkin olleet tärkeitä, niin miehet ovat kuitenkin jääneet pitkälti keskustelun ulkopuolelle.