Profile picture
Junts per Catalunya 🎗 @JuntsXCat
, 51 tweets, 35 min read Read on Twitter
▶️ Comença el ple d'investidura del candidat a la presidència de la Generalitat, @QuimTorraiPla.

📌 En directe: parlament.cat/web/canal-parl…

#Parlament
▶️ @QuimTorraiPla: "Jo avui no hauria de ser aquí. Hauria de ser el president legítim de Catalunya, @KRLS, adreçant-se en llibertat a aquesta cambra, qui els exposés el programa de govern per al nostre país. I a ell l'haurien d'acompanyar tots els presos polítics i exiliats"
▶️ @QuimTorraiPla: "Vull enviar un record emocionat a tots els qui, pel simple fet de permetre votar al poble de Catalunya, són avui privats dels seus drets, privats de llibertat sense sentència, ostatges d'un Estat que ha vulnerat les regles democràtiques més elementals"
▶️ @QuimTorraiPla: "Ho repetirem totes les vegades que calgui. Mai ens cansarem de recordar-los, perquè mai ens cansarem de lluitar per la seva llibertat"
▶️ @QuimTorraiPla: "Vull deixar ben clar que el nostre president és @KRLS; que serem lleials la mandat de l'#1Oct: construir un estat independent en forma de República; i que el nostre programa de govern és la cohesió social i la prosperitat econòmica de Catalunya"
▶️ @QuimTorraiPla: "La millor manera de refer el país de l'atac del 155 i de protegir i defensar els interessos dels presos polítics i exiliats és tenir govern. La via més potent perquè el país avanci republicanament en els seus fronts és un govern treballant per aconseguir-ho"
▶️ @QuimTorraiPla: "La millor manera de refer el país de l'atac del 155 i de protegir i defensar els interessos dels presos polítics i exiliats és tenir govern. La via més potent perquè el país avanci republicanament en els seus fronts és un govern treballant per aconseguir-ho"
▶️ @QuimTorraiPla: "Avui a Catalunya la democràcia està en entredit. S'han detingut persones innocents, s'han hagut d'exiliar polítics honorables, s'investiguen professors i mestres, alcaldes i funcionaris, activistes socials dels CDR i còmics o periodistes"
▶️ @QuimTorraiPla: "Avui a Catalunya el dret universal de qualsevol poble a autodeterminar-se està criminalitzat. Els drets cívics d'expressió, manifestació i pensament són trepitjats. Res no serà normal a casa nostra fins que no recuperem les institucions i la democràcia"
▶️ @QuimTorraiPla: "Ningú està tan dolgut com jo que haguem arribat a aquesta investidura. Cal parlar de les 4 investidures que s'han intentat materialitzar aquests últims mesos per veure fins a quin punt s'han conculcat i atropellat els drets dels nostres col·legues diputats"
▶️ @QuimTorraiPla: "Alguns voldrien fer-nos creure que vivim en un país normal. Ens trobem en un moment polític excepcionalment anormal. Aquesta excepcionalitat afecta de manera directa i profunda la legislatura i tot el que se'n pugi derivar, com aquesta mateixa investidura"
▶️ @QuimTorraiPla: "Ha estat molt important l'itinerari seguit aquests mesos a Catalunya i a Alemanya, Bèlgica, Escòcia i Suïssa. Així és com hem pogut constatar a Espanya els gravíssims atemptats als drets civils dels nostres conciutadans i representants polítics i socials"
▶️ @QuimTorraiPla: "Havia de ser el president @KRLS qui fes avui aquest discurs. I haurà de ser el president @KRLS qui, al més aviat possible, el faci. Fins en dues ocasions, el @parlamentcat ha reconegut que compta amb el vot favorable de la majoria de la cambra"
▶️ @QuimTorraiPla: "Contra aquesta realitat, l'Estat espanyol ha impedit que puguem escollir la persona que legalment i legítimament encapçalava una candidatura electoral. Però la nostra resposta no es mourà mai d'aquí: persistirem, insistirem i l'investirem"
▶️ @QuimTorraiPla: "He acceptat la responsabilitat de tirar endavant aquesta investidura perquè entenc que el moment exigeix de tots nosaltres tota la responsabilitat i actitud de servei al país de què en siguem capaços"
▶️ @QuimTorraiPla: "He acceptat la responsabilitat de tirar endavant aquesta legislatura per la situació de provisionalitat, que només pot acabar-se amb la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i el reconeixement i acceptació de la voluntat democràtica dels catalans"
▶️@QuimTorraiPla: "Volem fer govern per aprofitar el fil republicà que arrenca de l'#1Oct, passa per la declaració del #27S i es revalida en les eleccions del #21D. Cal un govern que expressi la nostra inalterada voluntat de continuar el mandat republicà rebut de la ciutadania"
▶️ @QuimTorraiPla: "Iniciem una etapa de transició per avançar en el nostre projecte amb tota l'empenta força, i recursos, i que senyala un marc provisional de compromís i de repte per a la nació. Cal un govern i un país fort i unit per a encarar els reptes que se'ns presenten"
▶️ @QuimTorraiPla: "L'etapa que encetem es defineix en tres paraules: excepcionalitat: presó, exili, manca de drets i manca de democràcia; provisionalitat: aquesta situació no pot continuar així; i responsabilitat: fer govern. I tanmateix, dues paraules més: diàleg i vida"
▶️ @QuimTorraiPla: "Per parlar-los de diàleg, em cal agafar el discurs d'investidura del conseller @jorditurull: "Som gent d'entesa i que vol arribar a acords. El pacte i la paraula donada ho són tot en aquest país que sempre busca ansiosament els grans consensos"
▶️ @QuimTorraiPla: "He demanat diàleg a l'Estat espanyol i a la Unió Europea. I també demano diàleg entre nosaltres. Per parlar i per conviure cal respecte, per això, també cal parlar de vida"
▶️ @QuimTorraiPla: "Saben quantes cartes s'han enviat als presos i exiliats en aquests últims 6 mesos? Mig milió. Ho feia públic fa pocs dies el diputat @CivitiMarti. La xifra demostra fins a quin punt ens trobem davant d'un repte que ens ha interpel·lat a tots"
▶️ @QuimTorraiPla: "Hem de posar de manifest que la crisi política catalana és una crisi humanitària. La República Catalana només pot tirar endavant si gira a l'entorn de les persones. Ens cal basar la lluita política en la integritat i el respecte més profund a totes elles"
▶️ @QuimTorraiPla: "Un procés constituent és una oportunitat per posar en pràctica els principis fonamentals d'un règim democràtic. El poder del poble en la seva màxima expressió. A qui pot fer-li por que el nostre país es construeixi sobre la màxima radicalitat democràtica?"
▶️ @QuimTorraiPla: "Els eixos que estructuraran el Pla de Govern seran quatre: restauració democràtica de les institucions catalanes; polítiques de progrés i cohesió social; polítiques de prosperitat econòmica; i la internacionalització del cas català"
▶️ @QuimTorraiPla: "La primera prioritat del Govern serà sens dubte restaurar democràticament les institucions catalanes, i un pla de xoc per avaluar i reparar els efectes de l'aplicació de l'article 155, no només a l'administració sinó també al conjunt del país"
▶️ @QuimTorraiPla: "El segon principi del Pla de Govern és la cohesió social, polítiques públiques de progrés per a un país millor per donar resposta a les principals demandes de la societat. Entenem la República com un instrument al servei del benestar de les persones"
▶️ @QuimTorraiPla: "El tercer principi és la prosperitat econòmica. Volem tenir un país pròsper i atractiu internacionalment, que creixi i generi riquesa, per després poder-la redistribuir. Perquè volem i necessitem un país amb una economia dinàmica i capdavantera"
▶️ @QuimTorraiPla: "El quart es basa en continuar situant Catalunya al món i la internacionalització del cas català. Creiem en la necessitat d'una política exterior activa que doni veu pròpia de Catalunya i fomenti la cooperació internacional i els valors de pau i de progrés"
▶️ @QuimTorraiPla: "La llibertat de Catalunya no serà obra d'aquest @parlamentcat, ni d'aquest Govern. La llibertat de Catalunya us l'heu guanyat vosaltres. No renuncieu mai a la vostra llibertat personal, defenseu-la tal i com l'heu defensat, pacíficament i radicalment"
▶️ @QuimTorraiPla: "La vostra victòria és el fracàs d'un Estat que no ha volgut negociar mai, ni tan sols reunir-se per parlar, i que ha usat la violència contra el poble. Sempre fracassarà qualsevol règim de força que pretengui destruir les idees i la dignitat de les persones"
▶️ @QuimTorraiPla: "La legislatura neix amb el deure fet d'haver frustrat la por i les gravíssimes amenaces que ens han llançat. Però també amb la provisionalitat d'una etapa excepcional que demana el millor de tots nosaltres.
L'encarem amb fermesa, tranquil·litat i seguretat"
▶️ @QuimTorraiPla: "Avui ens desfem del passat, de l'article 155 i obrim al nostre davant un nou futur. Construïm-lo junts. Tan junts com els valors que Catalunya i República suposen, dos ideals per sempre inseparables"
▶️ @PujolBonell: "Celebro l'aposta pel diàleg que ha fet @QuimTorraiPla, la fortalesa que ha mostrat en la defensa de les nostres institucions i valors, i la situació excepcional que vivim. També ens podem felicitar pel compromís amb l'ambició republicana que guiarà el Govern"
▶️ @PujolBonell: "L'última vegada que vaig intervenir en aquest hemicicle va ser en la primera sessió de la investidura del candidat @jorditurull. L'endemà el van empresonar, i els consellers @joseprull @raulromeva, @dolorsbassac i la presidenta @ForcadellCarme, tots diputats"
▶️ @PujolBonell: "Enmig d'una sessió d'investidura, l'Estat va empresonar el mandat dels electors. No és nou, l’#1Oct l’Estat no va trobar les urnes, les va negar, va embogir i aleshores va intentar segrestar voluntats i vots a cops de porra"
▶️ @PujolBonell: "Els conflictes no es resolen des de la renúncia ni des d'una justícia que no és justa. @QuimTorraiPla ha de sortir d'aquest @parlamentcat com a president d'un país que té el dret a ser Estat si els seus ciutadans ho desitgen i expressen votant democràticament"
▶️ @PujolBonell: "Llibertat i prosperitat són dos conceptes inseparables. No hi haurà benestar sense democràcia. No hi ha prosperitat sense llibertat. No hi ha futur sense dignitat. No és poesia, és el futur. És el nostre futur"
▶️ @PujolBonell: "Construirem una societat amarada dels valors republicans d'igualtat, fraternitat i llibertat. De la gent i al servei de la gent. Volem un país inclusiu, democràtic, sobirà, respectuós i conciliador amb la diversitat. Obert a aliances amb d'altres sobiranies"
▶️ @PujolBonell: "L'obra que ens proposem és molt potent i ens necessitem tots. Som la punta de llança d'un gran canvi. I només serem nous una vegada. Tenim l'oportunitat que tots els pobles i totes les generacions han somiat: un full en blanc per a construir un país nou"
▶️ @PujolBonell: "L'obra que ens proposem és molt potent i ens necessitem tots. Som la punta de llança d'un gran canvi. I només serem nous una vegada. Tenim l'oportunitat que tots els pobles i totes les generacions han somiat: un full en blanc per a construir un país nou"
▶️ @PujolBonell: "No hi haurà cap pas enrere en la defensa dels drets polítics d'aquest país. Som hereus de l'#1Oct i fills del mandat de les urnes del #21D. El nostre compromís amb l'#1Oct , és tossut i indestructible perquè ho va canviar tot. Aquest és el nostre compromís"
▶️@PujolBonell: "Defensem polítiques públiques que assegurin la igualtat d'oportunitats, la cohesió social i el progrés, serveis públics de qualitat, una economia moderna. Volem una transformació cap al bon govern, la transparència, el retiment de comptes i ciutadans apoderats"
▶️@PujolBonell a @QuimTorraiPla: "Li toca liderar des de Catalunya el canvi, la transformació i la construcció d'un país millor. Amb fidelitat als valors republicans: igualtat, llibertat, fraternitat i cultura. Estem disposats a 'recuperar la vida', amb vostè al capdavant"
▶️ @QuimTorraiPla a @InesArrimadas: "Vostè parlava de diàleg i hem de parlat de diàleg entre nosaltres. La legislatura passada va anar d'això i avui la presidenta @ForcadellCarme és a la presó per permetre un debat. Això és inadmissible"
▶️ @QuimTorraiPla: "Lamento especialment una cita que ha fet la senyora @InesArrimadas del vicepresident @junqueras, que no és a la cambra. No digui una frase atribuïda a ell perquè no es pot defensar perquè es a la presó"
▶️ @QuimTorraiPla: "Haurien d'adonar-se que això no va del president @KRLS ni del candidat Torra, va de milions i centenars de persones disposades a assumir el nostre lloc. No se n'adonen que no ens rendirem mai?"
▶️ @QuimTorraiPla: "Entenem l'independentisme com a motor de canvi, també a Espanya. El problema de llibertat a Catalunya no és només nostre, també hi és a Espanya i confio que el poble espanyol faci un procés de canvi cap a la República. Els animo a fer-ho"
▶️ @QuimTorraiPla: "Hem de treballar el front antirepressiu i podem ser-hi molts. Animo els companys @socialistes_cat. Em sap greu que el fil històric del PSC s'hagi perdut i que un partit partidari del dret a decidir hagi votat el 155"
▶️ @QuimTorraiPla: "La @cupnacional forma part de la solució, aquest projecte és un projecte de 70 diputats. Ens necessitem a tots. O arrenquem totes les vies d'acció republicanes o ens serà difícil avança. Encara que tinguéssim els vots, us seguiríem demanant ajuda"
▶️ @QuimTorraiPla: "Per mi és un honor ser un radical, i defensar Catalunya radicalment. Per defensar Catalunya la radicalitat que calgui. Només em dec a la voluntat que expressi el poble de Catalunya"
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Junts per Catalunya 🎗
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!