در لحظات حساسی از بازار هستیم که #تحلیل_تکنیکال در تشخیص روند بازار نیاز به چشم دوم دارد. اما از دریچه بررسی رفتار شبکه #onchain، به دنبال پاسخی برای سوال #کجای_چرخه_هستیم، بر مبنای #نظر_شخصی خواهیم گشت.
🗓APR-16-2021
۱- ابتدا نمودار #CoinYearsDestroyed را مرور کنیم. این نمودار تخمینی است از حجم فروش کوینهای پیرتر (در مالکیت 🐳و⛏) در ۳۶۵ روز اخیر است. به صورت واضح، روند نزولی 🟢 نشان از #Accumulation یا کاهش فروش بزرگان بازار و روند صعودی 🔴 نشان از سرعت بالای فروش کوینهای پیر است.
۴- با قیاس چرخه حال با چرخه پیشین، واضح است که با سقف فروش دوره قبل فاصله قابل توجهی داریم. این سقف همیشه در هر چرخه جدید پشت سر گذاشته شده است. دلیل آن پیرتر شدن طبیعی شبکه/کوینها با گذرزمان است.
۵-زاویه مهم دوم برای بررسی بازار، توجه به شاخص امواج عمر/سهم_از_کل یا #RealizedHODLWaves است. این شاخص به صورت خلاصه سهم کوینها (ضخامت رنگ) با عمرهای متفاوت را از کل کوینهای در چرخه نمایش میدهد.
۶- ابتدا به تغییر سهم کوینهای پیر (در مالکیت ۳-۵ ساله؛ 🐳و۲-۳ ساله؛⛏) در میانه راه و پیش از سقف قیمتی ATH توجه کنید. در چرخه قبل، در ۲ فاز با سرعت متفاوت از سهم کوینهای پیر کاسته و در نهایت به ATH رسیدهایم. در گذشته اشاره کردیم که ما فاز دوم را آغاز کردهایم B .
۷- در ادامه به نمودار #RealizedHODLWaves متعلق به کوینهای جوان در چرخه توجه کنید. در چرخه گذشته، در ۲ فاز مالکان کوینهای جوان (۱-۴ هفته؛ تریدرهای با تجربه و ۱-۷ روز؛ FOMO# زدهها 🤦🏻♂️) خرید/فروش رو به رشدی را صورت میدهند.
۸-با کمی تفاوت در این چرخه،تریدرهای با تجربه در حال نوسانگیری شدید نیستند، اما با فرض تکرار تاریخ در ابتدای سرعت گیری ورود #FOMO زدههای عزیز هستیم.
۹- در پایان نگاهی به معیار #aSOPR یا #AdjustedSpentProfitRatio؛ نسبت تراکنشهای در سود به تعداد کل تراکنشها.
همانطور که در پست زیر اشاره کردیم، رفتار دو-موجی چرخههای قبل، عینا تکرار نشده است. با تفاوت جالب موج دوم به تاخیر افتاده است و امروز نزدیک به پایان موج اول نزدیک هستیم
روایت جالبی از دلیل احتمالی اتفاقات ۲ روز گذشته (به تعبیر @woonomic)؛
۱- قطعی برق در Xinjiang چین و خاموشی بخشی از مزارع؛ یکی از تامینکنندهگان اصلی برق #ماینر های شبکه
۲- کاهش سرعت شبکه در تایید block ها ( #hashrate) و تاثیر (بیشتر روانی) این اتفاق در کاهش قیمت
۳- ورود ۹۰۰۰ #بیتکوین به صرافی #Binance چند ساعت بعد( از منبع آسیایی و احتمالا با دسترسی سریع به خبر بالا) برای (ایجاد فشار) فروش در قیمت ۶۰ هزار
۴- انتشار خبرهای بی منبع برای تعمیق ریزش، ریزش قیمت به زیر ۵۹ هزار ( نقطه حمایتی مهم برای تریدرها اکثرا با منطق #تکنیکال) ....
۵- لیکوئید شدن (شما بخوانید کردن) ۴.۹ بیلیون دلار؛ بیشترین در سال جاری (منبع نامطمئن: ۱ میلیون کاربر)
۶- ادامه ریزش به قیمتهای پایینتر به واسطه افزایش نرخ ورود تازه واردها در چند هفته اخیر و ایجاد پتانسیل volatility بالا
ای کاش رسانه گرانقدر مثل @coiniran، به جای ترجمه بی توضیح و بدون منبع در شرایط حساس حال، عجله ای در تولید محتوا نکند. چون مخاطب مفهوم این جملات را در نگاه اول متوجه نخواهد شد و بر ترس او افزوده می شود.
در رشته توئیت زیر، جناب وو بزرگ، این ریزش را به یک قطعی شبکه برق و در نتیجه مزارع #ماینر های یک منطقه خاص (در توئیت ذکر شده) و تاثیر آن بر کاهش قدرت محاسبه #hashrate شبکه مرتبط دانسته است. برای تایید این نظریه به یک اتفاق مشابه سال ۲۰۱۷ نیز اشاره کرده است.
فارغ از صحت این ادعا، با احترام به دوستان عزیز در @coiniran ، خواهش می کنم دوستان حتما مفهوم خبر را متوجه شوید ! هر خبر ناشناخته ای لزوما ایجاد ترس میکند در مقابل هر خبر بدی با تحقیق شما تاثیر جانبی اش کمتر خواهد شد. پس ابتدا تحقیق و بعد رجوع کنید.
۲- نرخ میزان نقد شده، رو به رشد (و بالاتر از ۱ م) باشد، بازار گاوی از سلامت نسبی برخوردار است. درواقع با ورود به ناحیه بالای حد تاریخی ۱ میلیون (ناحیه قرمز) بازار رسما صعودی خواهد بود و به محض آنکه بازار نرخ خروجی ارزش بالایی را تجربه کند این معیار شروع به ریزش میکند.
۳- به محض خروج این معیار از ناحیه قرمز و برگشت به محدوده زیر ۱ میلیون، بازار رسما وارد روند نزولی شده است. نکته اعجاب آور این روزهای بازار این است که این معیار هنوز بالای عدد ۱م تثبیت نشده است. آیا این به معنای ادامه راه صعود بلند مدت است ؟ پاسخ را آینده خواهیم یافت.
۱-در ادامه بررسی بازار #اتریوم و پاسخ به این سوال که در کجای بازار هستیم، به دو معیار #onchain کابردی در زمان بندی چرخه اتریوم و (به احتمال قوی رمزارزهای مشابه) اشاره خواهیم کرد. 1- #MVRV - Market Value to Realized Value Ratio 2- #Velocity
📌این #رشتو به معنای سیگنال نیست.
۲- معیار #Velocity و یا نسبت مجموع دلاری تراکنشها به میزان ارزش دلاری حال بازار #MarketValue در کنار #MVRV (نسبت میزان ارزش دلاری حال بازار به نسبت ارزش دلاری ذخیره شده بازار ) #RelizedMarketValue می توانند در تشخیص/تایید تغییر فاز بازار به کار گرفته بشوند.
۳- در مرحله انتهای بازار خرسی و تعادل نسبی خرید/فروش، بازیگران باتجربه در حال خرید ارزهای خرده فروشان ناامید از رشد بازار می باشند (#Capitulation). در این مرحله Velocity یا حجم تبادلات به ارزش کل بازار، کم نوسان و در در کمینه خود قرار دارد (خط سیاه).
1- یکی از معیار هایی ساده ولی مبتکرانه در دسته #تحلیل_پایه بازار کریپتو #Puell_Multiple نام دارد. هدف اصلی این پارامتر تشخیص بازه احتمالی فروش ماینرها (سقف قیمت) و بازه خرید سرمایه گزارها (کف قیمت)، در هر چرخه ۴ ساله بازار #بیتکون است.
2- این پارامتر برابر است با نسبت میزان درامد دلاری حاصل از #بیتکوین ماین شده روزانه به میانگین سالانه. به عبارت دیگر، زمانی که قیمت بیتکون به میزانی برسد که ماینرها بیش از ۴ برابر میانگین درامد روزانه در سال قبل، درامد روزانه کسب کنند، فشار فروش بالا و در مقابل وقتی ...
3- ... این میزان به زیر ۰.۵ برابر میانگین تقلیل یافته (به واسطه ریزش قیمت بیت) فشار خرید بالا رفته است.
۱- در چند روز اخیر دوستان عزیز توئیتری خیلی سوال کردند در مورد #SentimentAnalysis و کاربردش روش بهینه سازی معاملات/حفظ سرمایه در بازار #کریپتو. این شروع خوبی برای آشنایی بیشتر جامعه کریپتو فارسی زبانها با علم روز بازارهای مالی ایست. سعی میکنم نقشه راه خلاصه بیان کنم.
۳- در قدم باید باید دید که این روش چه کاربردی در دنیای کریپو دارد و یکی از نمونههای موفق آن را دید.
🎦:
۴- در قدم بعد باید قادر بود پروژههای ساده خود را با یک زبان برنامه نویسی اجرا کنید و بهترین زبان؛ @ThePSF
آموزش فارسی :
🎦: