Video 3.5 min, maalisk 2021, näkyy Suomessa. #Ruotsi🇸🇪 tietää hyvin miten #LongCovid #Långtidscovid voi muuttaa aivoja, keuhkoja ja sydäntä.

@Folkhalsomynd käyttää Ruotsin väestöä kuin koekaniineina tehden tutkimuksia kansainvälisille markkinoille? #TutkimusEtiikka #Taktiikka
Alla käytännön tiivis käännös englanniksi siitä minkä #Ruotsi🇸🇪- #Aivo #Sydän #Keuhko -tutkimus tiesi jo maaliskuussa 2021 aiheesta #LongCovid #Långtidscovid. Eli tiivistys 3.5 min videon sisällöstä.

Jos tarvitsee, voin kääntää saman suomeksikin. Tarvitseeko?
Suomeksi. HIENO 31.3.2021 julkaistu #Ruotsi🇸🇪 #Sverige #TV4Play uutisvideo jäi aikanaan ~vaille suurta huomiota, edes Ruotsissa.

🧵1/ #TV4_uutiset: ”#Covid19-taudin jälkeiset #Vammat hämmentävät tutkijoita ja asiantuntijoita”.

#LongCovid #Långtidscovid

tv4play.se/program/nyhete…
2. #Aivot#TobiasGranberg (neuroradiologi, tutkimusjohtaja) @karolinskainst Aivokuvissa näkyy selkeästi verisuonitukoksia ja/ tai verenvuotoja spleniumissa (aivokurkiaisen paksu takaosa) ja se selittänee #Covid19-taudissa ja #LongCovidissa koettua "ajatteluprosessien/ajattelun
3. vaikeutta ja hidastumista" verrattaessa entiseen, kertoo #TobiasGranberg (neuroradiologi, tutkimusjohtaja) @KarolinskaInstitut. #SARSCoV2-virus voi vahingoittaa aivoja ainakin hapenpuutteella ja tulehduksia aiheuttamalla.

Toimittaja: #LennartHultmanBoye👏
4. (@riikka_kevo’n oma selventävä lisäys edelliseen #US🇺🇸 @VirusesImmunity -tutkimusten kautta: Viruksen lisääntyminen aivosolussa vie happea ja prosessi varastaa siksi happea myös ympäröiviltä aivosoluilta, niitäkin samalla tappaen.)

Syytä tähän kaikkeen ei vielä tiedetä. 🤔
5. #Keuhkot #SvenNyren (docent, röntgenl) @KarolinskaUnsju näyttää 6kk seurantakuvaa, missä keuhkokuvassa näkyy outoa, laajaa arpimuodostumaa keuhkoissa, vaikka ihmisellä ei vaikuta ensinäkemältä olevan suuria vaikeuksia. Syytä ei vielä tiedetä.
6. #FergusGleeson (prof radiologia) @UniofOxford johtaa ko. keuhkotutkimusta #UK🇬🇧:ssa. #Covid19 #LongCovid.

Vaikka #CT ei osoita poikkeavuuksia keuhkoissa, voi potilas olla _silti_ kliinisesti, patologisesti sairas: ksenonkaasututkimukset osoittavat ettei hapettunut veri
7. siirry potilaalla verenkiertoon normaalisti➡️ keuhkojen hapenottokyky on vähentynyt - syytä ei tiedetä. Ksenon toimii kuten happi.

Kuvan mustat läikkäkohdat estävät kokonaan jo hapettuneen veren pääsyn verenkiertoon. #CT silti normaali. 🤔
8. #Sydän #HenrikEngblom @karolinskainst @KarolinskaUnsju (prof kliininen fysiologia): potilas 6kk koronaviruksen jälkeen väsynyt 53v nainen - norm sydän-MRI, ei trad sydänvaurioiden markkereita, mutta sydän ei _silti_ lisää verenkiertoa potilasta rasitettaessa. Syy ei tiedossa.
9. #Haju #Maku #EvelinaThunell (tutkija, kliininen neurotiede) @Stockholm_Uni @karolinskainst tutki jo ennen #Covid kertaalleen aiheesta tutkitut koehenkilöt uudelleen➡️ hypoteesi maalisk 2021: hajuaistimuksien aivo-osat (luktbulben) kutistuneet, eivät toimi samoin kuin ennen.
10. Kun ihmisiä tulee nyt lääkäriin esim. pikkukuumeen takia, tutkittaessa heillä on #Muutoksia_aivoissa #Muutoksia_keuhkoissa #Muutoksia_sydämessä. Mitä tämä tarkoittaa pitemmällä tähtäimellä, sitä ei vielä tiedetä. #Covid19 on monimutkaisempi tauti kuin mitä kuviteltiin.
#LongCovid #Långtidscovid ei katso #Covid19-sairauden oirekuvaa, vaan voi tulla myös oireettomille pikkulapsista vanhuksiin, siksi: #FactNews.

Tiedoksi @THLorg @ValviraViestii @HenrikssonMM @oulunkaupunki @valtioneuvosto @keskusta @MarkusLohi @Lastenlaakarit @Laakariliitto

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Riikka Kevo #COVIDisAirborne🌬🦠

Riikka Kevo #COVIDisAirborne🌬🦠 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @riikka_kevo

24 Dec 20
Jouluaatto 2020 🧵, ihanalta tuoksuvaa riisipuuroa pyöritellessä:

Yöllisessä uutisoinnissa huomioitua: #SouthAfrican2 on jo Englannissa. Tämä on asia mitä spekuloin yhden tutkijakaverini kanssa eilen: mikäli olisi näin, että myös/ erityisesti lapsille ja nuorille 1/
.. vaarallinen EteläAfrikka-variantti olisi jo #UK’ssa, niin se olisi ollut pätevä syy sulkea rajat.

Ja nyt siitä eilen onkin vähin äänin julistettu olevan
1. Turboversio
2. Se on jo Englannissa.

Kuka uskoo #UK’ssa julkaistuun dataan että tapauksia olisi vasta 2? 2/
.. En usko. UK on ihmetellyt nimenomaan nopeasti lapsiin 2-15v tarttuvaa virusta nyt jo viikko-kaksi. Ehkä lapsien sairaala-/ tehohoidontarve on myös jo noussut? Tästä ei ole vielä uutisoitu.
3/
Read 17 tweets
23 Dec 20
Jokainen #EteläAfrikka’ssa viimeisten viikkojen aikana käynyt karanteeniin heti‼️

Etelä-Afrikasta on löytynyt #VirusVariantti2, mikä on edellisiä #UK/ #SouthAfrica -versioita vielä tarttuvampi sekä lapsille/ nuorille vielä hankalampi. Virusversio on jo tavattu #UK:ssa. 1/
.. Uusin #SouthAfrican2-versio on mutatoitunut lajemmalti kuin #UK tai aiempi #southAfrican1-versio. Mutaatiot yleistyvät kun virus päästetään lisääntymään populaatiossa laajalle.

Afrikan maat ovat ilmeisesti siirtymässä nopeasti #Aasia-/ #Oseania-malliseen tiukempaan 2/
.. #TTI #TestTraceIsolate sekä #KaranteeniToimi’in. #EU seuraa perässä?

#LaumaSuoja-ideologia ja siihen rokotteetta pyrkiminen väestöön virusta ajaen oli epäonnistunut ratkaisu siihen pyrkineiltä mailta sekä näiden #CDC-johdolta.

Jännää on joulunaika 2020 ja alkuvuosi 2021.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(