Şimdi gelelim niye aldığım hususuna. #Powell'ı dinledim. #FED 0.25 bp #faiz arttırdı. Ancak en önemlisi bilanço daraltmayı sıradaki toplantıya yani 3 mayısa bıraktılar.
Bu da piyasaların 48 gün boyunca rahat nefes alıp, ilerleyebileceğini düşündürdü. Geçmiş tecrübeme göre eğer böyle bir zaman aralığı bırakılıyorsa bunun çeyreği yükselişle geçer genelde. Normalde olabildiğince düşük riske giren bir yatırımcıyım. Ancak kısa vade
ufak kazanç gözereterek böyle bir portföy oluşturdum. Portföyümün %30'luk kısmını ağırlıklı demirbaş ve layer1'lar olmak üzere böldüm. Satışlarımı #Bitcoin'e göre yapacağım için tek tek şu altta hedefim bu diğer #Altcoin'de hedefim bu demek doğru olmazdı.
Yani #BTC'de 46k bölgesi güçlü direnç. 50k bölgesi daha güçlü direnç. #Bitcoin dirençlere geldikçe parçalı satışlar yapacağım. Şayet buradan aşağı yönlü giderse adet arttırıp maliyetimi düşüreceğim.
Benim oyun planım bu şekilde. Kendi paramla riske girerek böyle bir yatırım yaptım. Katılırsınız, katılmazsınız farketmez. Zira bunların hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Sevgilerle.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Dün borsa tokenleri nedir ve neye göre bunları değerlendirmemi gerekir demiştik. Bugün bunları cevaplayalım.
1- Tokenini almaya karar verdiğiniz borsa güvenilir mi?
Eğer eski bir borsa ise bunu basit bir google ve twitter aramasıyla anlayabilirsiniz. Eğer yüklü miktarda şikayetlere rastlıyorsanız ve bu şikayetlere her gün bir yenisi ekleniyorsa o borsadan uzak durunuz.
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım.
Borsa coinleri/tokenleri borsaların kendilerine ait kripto paralardır. Borsalar için her zaman bozdurup şirketin nakit ihtiyacını karşılayabilecekleri bir varlıktır. Bu yüzden borsalar kendi tokenlerinin kıymetlenmesi için her zaman uğraşır.
Örneğin; Borsa tokenini tutana borsalar komisyon indirimi sağlar. Ana gelir kaynağı komisyon olan borsa neden gelirini düşürsün ki? Çünkü komisyondan gelecek dolar sabittir. Ancak tokenin değeri artabilir. Ayrıca ek talep yaratmış olurlar.
Dünyada #Bitcoin'den sonra en ateşli fan kitlesine sahip 2.proje, #Ethereum'un en zayıf rakibi #ADA#Cardano hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayı dostlarım.
Cardano, #Ethereum'un kurucu ortaklarından Charles Hoskinson'un dahil olduğu bir ekip tarafından 2017'de piyasaya çıktı. CEO'su Charles, çıktığı günden itibaren sürekli ''ben matematikçiyim, akıllı kontratlar yakında geliyor'' diye diye yatırımcıları 2017'den 2021'e kadar uyuttu.
Bu süreçte tek yaptığı sürekli yeni whitepaper yazmak oldu. Ancak enteresan bir şekilde normalde uyutulan coinlerin fan kitlesi erirken Cardano'nun kitlesi genişledi. Kitle genişledikçe beklenti arttı. Beklenti arttıkça fanlar adeta birer pazarlamacıya döndü.
#SXP#Swipe ilk olarak ödeme sistemleri aracı olarak lanse edilerek #Binance ortaklığında 2019 sonlarında kuruldu. CZ portföyümde $sxp, $bnb, $btc tutuyorum dediğinde otomatikman popülarite kazandı. 30 centlerden başladı. Hızla 2-3 dolar bandına yürüdü.
Sorun burada başlıyor. Swipe ne olduğuna karar vermekte zorlanan bir proje gibiydi. Ceo'su sahtekar Joselito neredeyse her ay düzenli olarak yeni whitepaper yazardı. Swipe'ı bir cüzdan uygulaması yaptılar, bir ödeme sistemleri yaptılar hatta bir ara launchpada bile çevirmeye