My Authors
Read all threads
La #foca monjo del #Mediterrani, conegut a #Menorca i a les #Balears con #VellMarí (Monachus monachus) Va ser caçada per la seva carn, greix i pell, però sobre tot (com el #llop) va ser aniquilada pels pescadors perquè deien que els malfeia el negoci. Excuses de mal pagadors.
Com fou de perseguida la #foca monjo que van canviar els seus hàbits: van passar de viure i parir a les platges, a fer-ho d'amagat a coves i penyassegats. Pitjor al s. XX, als anys 40 i 50, amb la migració a les zones costaneres i l'arrivada del turisme: Extermini i extinció.
El 1928 un carrabiner va matar una gran #foca monjo en una cova de Canal de ses Salines (#Eivissa). El 1958, entre el cap de Cavalleria i l'illa dels Porros (#Menorca) un #VellMarí i diversos #dofins es barallaven entre xarxes de pesca fins que els pescadors van matar-los a tirs.
El mateix any, dos guàrdia civils mataven un altre exemplar a Cala Tuent (#Mallorca). Són els últims albiraments a cada illa de les #Balears. Ja no n'hi ha cap de #foca monjo, coneguda a les Illes con #VellMarí. Les hem matades totes. I a la resta d'#España pràcticament també.
El @Magdeterramar m'ha enviat un video molt interessant sobre la #foca monjo, #VellMarí a Balears, també conegut com llop marí a l'illa de #Tabarca al PV, per il·lustrar l'extermini i l'extinció d'aquesta espècie en aquell indret.

vimeo.com/javierfalco/ll…
Per cert, la pell del darrer #VellMarí, un exemplar adult de #foca monjo que dos guardies civils van matar a tirs a #CalaTuent i dugueren en barca al Port de #Sóller en 1958, fou utilitzada per entapissar cadires.

Així s'acabà el #VellMarí, fet culs de cadira com aquestos...
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Slow Life Menorca

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!