In het #OMT "advies" staat dat #scholenOpen en #avondklok tot flink meer infecties gaan leiden. Goed dat dat helder is. Maar wat is het plan nou? En wat gaat er gebeuren? Een draadje⬇️ #VeiligOnderwijs
De kinderen zijn na bijna 2 maanden thuis tamelijk Covid-vrij. Het kan dus een maand of meer duren voor daar massale infecties zijn, en voor het overspringt op ouders en ompa's en dan #codezwart ben je al voorbij de verkiezingen.
De vaccinatie gaat langzaam of snel, als je Hugo gelooft, maar zal tegen maart zeker een deuk slaan in de IC-opnames. Het kabinet kan dan bijvoorbeeld 2x meer infecties toestaan bij dezelfde IC-belasting.

Daar voorbij? Dan extra triage thuis of harde zichtbare selectie.
Het kabinet zal zeker geschrokken zijn van de #avondklokrellen en de unanieme klaagzang in de Kamer toen de scholen dicht gingen. Kleine kans dat ze ooit nog strengere maatregelen invoeren.

En dus zitten we in #ThePurge, de Laatste Golf. Wie drijft drijft, wie zinkt zinkt.
We kondigden al in september The Purge aan, de jojo-lockdowns zo ingeregeld dat het altijd druk blijft in de ziekenhuizen en het virus snel rond blijft gaan. Nu is er een soort turbo-purge, want de zorg gaat dit niet aan kunnen.
Het kabinet wil ons land niet kapot maken (hoewel dat goede vaart maakt), dus het is aannemelijk dat ze hopen op drie wonderen:
1. Snelle effecten van vaccinatie
2. Volk accepteert #CodeZwart, want "eigen schuld"
3. Opbouw groepsimmuniteit
Dat #groepsimmuniteit een grote rol speelt ziet u aan de onbeschermde scholen en de #schoolplicht die in stand blijft, en de opheffing #avondklok die vooral infecties voorkomt onder jongeren.
Veel leden van het OMT willen niet nog eens miljoenen mensen besmet laten raken, de vaccinatie verzieken door mutatiedruk bij hoge viruscirculatie, of ziekenhuischaos.

Maar casinobaas #WisselVanDissel en voodoo-economics-fans @WBHoekstra @wkoolmees
nemen de gok.
De samenvatting: in februari en een deel van maart blijven de infecties een beetje waar ze nu zijn. Dan gaat het helemaal mis, maart/april tjokvolle ziekenhuizen en brede triage. Keuze: thuiszitter of ziek. Onrust en wantrouwen stijgen gestaag.
Het kabinet (nieuw of oud) gaat de schuld geven aan de avondklok, niet aan de scholen (daarom moeten ze ook tegelijk). En de media en burgers gaan het aan onszelf wijten, ondanks de politieke keuzes en het ondermijnde vertrouwen door jojo-lockdowns en leugens.
Voelt u zich (terecht) kwetsbaar voor het virus? Dan kunt u nog tot minstens mei binnen blijven (met kinderen, anders zinloos), voordringen bij het vaccin, verhuizen naar het buitenland en/of overal een filtermasker dragen.

Of hopen/bidden op een wonder.
Voelt u zich ondanks de veiligonderwijs.org zaak gedwongen uw kinderen naar school te laten gaan, bijvoorbeeld door uw werk? Probeer dan een filter te installeren in de klas van je kind (of de hele school). Dat helpt flink: medrxiv.org/content/10.110…
Deze ultieme draad van @mitigatienu werpt een licht op het langetermijnperspectief:
Hier onze Update #Leerplicht. Je staat minder zwak dan je denkt als je je kind niet naar school laat gaan. #scholenopen #VeiligOnderwijs
veiligonderwijs.org/articles/leerp…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Containment Nu! #VeiligOnderwijs

Containment Nu! #VeiligOnderwijs Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ContainmentNu

31 Jan
"Kinderen besmetten nauwelijks", maar "open scholen leveren 500+ infecties/dag op".
1. @arieslob moet van de rechter ophouden met deze onzin.
2. Uitbraken zijn exponentieel. 500 wordt 1.000, etcetera. Of zitten ze nog op groepsimmuniteit te vlassen en denken ze afvlakking?
Het is triplethink. De scholen moesten dicht vanwege de infecties, moesten ze toegeven. Nu gaan ze open maar is het "veilig", met ook "beperkte ziekenhuisopnames", maar B117 is "levensgevaarlijk".

En naar Twitter en de media kijkend weet bijna iedereen dat het stierenpoep is.
Hoeveel wedt u dat de scholen weer dicht moeten als er geen bescherming komt? #VeiligOnderwijs
Read 4 tweets
9 Jan
Een voorzichtige duiding: de B117 (Britse) variant maakt de overheid echt bang, en terecht (insider info).

Het speelkwartier van R~1 en scholen als immuniteitsturbine is voorbij, blaast de zorg op.

In dat kader kunnen onthullingen van @Nieuwsuur en "vergissingen" verklaard: ⬇️
Was het hiervoor noodzakelijk de ouders en leraren te laten geloven dat scholen geen infecties opleveren, is het nu nodig dat ze denken dat dat wel zo is.

Alleen dan is er voedingsbodem voor nog een maand dichte scholen of strak #VeiligOnderwijs
Er is geen serieuze twijfel dat B117 dominant wordt. En epidemiologisch kun je nu kiezen uit snel hard remmen (R 0,7) of tot Pasen met chaos in de zorg en economie zitten.

Elders gaat men er van uit dat ook veilige open scholen moeilijk worden. Open onbeschermd? Uitgesloten.
Read 7 tweets
7 Jan
Dit komt ook op ons af als politici niet heel snel hun hersens gebruiken: #codeZwart, maar dan weken of maanden lang. Met massale sterfte aan Covid, maar ook aan andere onthouden zorg.

De Deense berekening laat zien: nu heel hard remmen, anders is chaos onvermijdelijk.
Dit komt door simpel rekenen. Iedereen die nu niet besmet raakt betekent (bijv.) 10 mensen die niet besmet raken over één of twee maanden.

Daarom moeten we nú echt hard remmen:
- Lockdown (thuis blijven)
- Alleen supermarkt/apotheek open
- Kantoren dicht
- Inreiscontroles.
En het kabinet moet eerlijk zijn: iedereen is kwetsbaar, aerosolen, kinderen, noodtoestand.

Alle maatregelen die nu niet worden genomen bij het slappe beleid van sturing op zorgcapaciteit betaalden we in 2020 al dubbel terug. Met B117 is dat nog veel meer.
Read 5 tweets
6 Jan
Sla deze tweet over als u een teer hart hebt.

Verpleegkundigen ingeënt verpleeg/ziekenhuizen in sturen terwijl ze denken dat ze dan
minder besmettelijk zijn voor patiënten zal dat infecties onder de meest kwetsbaren verhogen. Die zelf niet geprikt worden.

Eugenetica. Sorry.
Het zou kunnen dat gevaccineerde mensen minder besmettelijk zijn, maar daar is niets over bekend en de voortekenen zijn slecht.

Iedereen die geprikt is zal bijna niet meer zwaar ziek worden, maar moet zich gedragen als de rest: maskers op in binnenruimtes, liefst FFP2/KN95.
We herinneren iedereen er ook graag aan dat de chirurgische maskers die de meeste zorgmedewerkers dragen onvoldoende beschermen, tenzij iedereen ze draagt.

En dat de grasmaaimaskers (face shields) die vigeren vrijwel niet beschermen, tenzij met een masker.
Read 6 tweets
18 Dec 20
De toezichthouder vond de vervanging van Praeventis niet nodig. Gaan we nu weken te laat vaccineren omdat het IT-project zo vlot getrokken kan worden?

Draadje⬇️
Hier kunt u het advies van de toezichthouder lezen. Die kwam in 2019 en 2020 tot de conclusie dat het vernieuwingsproject van @rivm niet rendabel is: duur, niet nodig en risicovol.

google.com/url?sa=t&sourc…
Het programma kost minstens 30 miljoen euro. Dat maakt het mogelijk dat niet alleen organisatorische belangenverstrengeling een rol speelt, maar ook persoonlijke financiele belangen.
Read 6 tweets
14 Dec 20
Hier het persbericht dat wij net naar de media hebben gestuurd. De samenvatting: op alle punten hebben we op zijn minst een gedeeltelijke overwinning binnengehaald.⬇️

Duiding in de draad!

veiligonderwijs.org/articles/uitsp…
Wij vroegen samenvattend 3 dingen:
1. Eerlijke informatie op de sites van de overheid
2. Afstand of maskers in de klas
3. Ophouden ouders te vervolgen voor kinderen thuis houden.
Op 1. zegt de rechter dat de Staat al genoeg naar ons is opgeschoven.

Op 2. gaat de rechter in onze gedachtengang mee, maar geeft de Staat nog een week de kans met een betere onderbouwing te komen.

Op 3. roept de rechter gemeentes coulant te zijn in deze situatie.
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!