🚨 Türkiye'nin Afrika'daki başarısı, tıpkı domino taşları gibi başlangıç noktası olan Somali'nin güvenliğine bağlı. Batı, şimdi tam da bu ilk dominoyu dinamitliyor.
#1) Önce hatırlayalım, 2011 yılında üst üste kurak geçen yağmur sezonları Somali'de son dönemin en kötü açlık krizini yaratmış ve 250.000 kişinin açlıktan ölmesine sebep olmuştu.
#3) Kültürümüzde yapılan yardım söylenmez, övülmez. O yüzden buraları pas geçiyorum. Ama sadece Somali değil, Afrika'daki her hükümet bizi bununla hatırladı uzun süre.
Türkiye'nin Afrika'daki şahlanışı işte böylece başlamış oldu.
#8) Şimdi bir saniye mola verelim ve Afrika'daki bir Savunma Bakanının, Türk mevkidaşı ile yaptıkları görüşmeleri "Türkçe" yapıyor olma ihtimallerinin; yüz yıllarca Afrika'nın kanını sömüren Fransa ve İngiltere'de yarattığı dehşeti düşünelim.
#9) Gelelim bugüne. 10 yıl sonra, tarih tekerrür ediyor. Hem de çok daha sert şekilde.
2011'deki kıtlıkta 3 yağmur sezonu kurak geçmişken; bu kez yağmurlar şimdiden 4 kez pas geçti. Çalışmalar 5.sinin de yağmayacağını öngörüyor... Daha şu anda bile 7 milyon kişi aç.
#12) Somalililer canıyla uğraşadursun; Batı ise emperyalizmini yaymanın; Afrika Boynuzu'nda Türkiye'nin etki alanını ve Türkiye'nin desteklediği Somali hükümetini ortadan kaldırmanın peşinde.
#13) Batı'nın bunu başarmak için kullanmaya karar verdiği maşa ise, her zamanki gibi "insanların hayatı(!) için (göya zoraki şekilde) desteklemek zorunda kalacakları", bir terör örgütü:
#15) İnsani yardım veya DAEŞ'le mücadele kisvesi fark etmez. Bir yordamını bulup, bahanesini üretip istedikleri terör örgütünü destekliyorlar hukuku bükerek.
⚠️ Batılılar, Eş Şebab'ın adını değiştirip "ŞebabPG" falan koyarlarsa onlar farklı demek için şaşırmayın.
#16) Hukukunun Batı tarafından askıya alındığı ve dünya kamuoyunu "iyilerin tarafında" olduğuna inandırarak icra edilen bu TERÖR ÖRGÜTÜ BESLEME İSTİSNALARI ise nedense(!) hep Türkiye'nin etrafında oluyor.
#20) Üstelik eş-Şebab, ÜCRET KARŞILIĞI izin vereceği bu yardım TIR'larının Türkiye'nin desteklediği Mogadişu hükümetiyle bir ilgisi olduğunun yerel halk tarafından bilinmesini de istemiyor.
Bu TIR'lar, eş-Şebab'ın sözde amblem ve logoları ile kamplara giriş yapacak!
#22) Türkiye'nin Afrika'daki kalesi diyebileceğimiz Somali, tehlikede. Afganistan'ın ABD'nin imajında açtığı yarayı da örnek olarak hatırlatarak, bu sorunun ciddiyetinin altını çizmek istiyorum.
Somali eğer düşerse tüm Afrika'daki imajımız yerle bir olabilir.
#23) Türkiye, bu sorunu büyümeden çözmek için, Batı'ya karşı net bir dille Suriye'de PKK/YPG'ye yaptıklarını Somali'de eş-Şebab'a yapmalarına izin vermeyeceğini söylemeli.
🕵️♂️ 1970'lerde, dönemin KGB Başkanı Yuri Andropov'un emriyle KGB'yi markalaştırmak ve gençlerin katılmasını sağlamak amacıyla çekilen bir propaganda dizisi.
🪆 Daha sonra ise "Putin" ismindeki bir KGB ajanının bugün olduğu noktaya gelmesine neden oldu (-veya sağladı)