Profile picture
Percolator ⭐️ @Percolator_HNJ
, 16 tweets, 11 min read Read on Twitter
[1] Veel gutmenschen zien met leedvermaak toe hoe, in hun woorden, Forum voor Democratie de #PVV “leeg eet”. De welbespraakte Thierry Baudet slaagt erin om, wat veel politici van de gevestigde orde maar niet lukte, de PVV uit te hollen. Tenminste zo zien veel linkse mensen dat.
[2] En daar genieten die politiek-correcten intens van, gezien alle berichten, columns, commentaren, tweets, etc. over dit onderwerp. “Halleluja! Eindelijk zijn we van die nare Wilders af.” Die verwachting en hoop klinkt door in al hun reacties.
[3] Wat ze echter niet snappen is, dat wat iedereen met een gezonde dosis verstand wel ziet, namelijk dat het voor de juichende linkse massa een pyrrusoverwinning zal blijken te zien. Dat zit zo:
[4] Ten eerste eet #FvD niet alleen de #PVV op, ook #VVD en #CDA, van oudsher rechtse partijen (die zijn afgedreven naar onversneden islamofilie, eurofilie en cultuurrelativisme) worden opgevreten. Beide partijen staan namelijk op vergelijkbaar verlies als de PVV in de peilingen.
[5] Ten tweede is het niet zo dat mensen die op #FvD stemmen dat doen omdat ze opeens hele andere ideeën hebben dan de #PVV. Er is qua ideologische drijfveren een grote overlap tussen beide partijen. Het verschil zit hem met name in de ‘tone of voice’.
[6] Kort door de bocht: #FvD is wat intellectueler, de #PVV wat volkser.
[7] Kiezers die overstapen van #PVV naar #FvD doen dat dus voornamelijk, omdat de toon van Baudet hen beter aanstaat dan die van Wilders. Mocht FvD stuk lopen, wat ik overigens niet hoop, dan gaan vrijwel al deze stemmen per direct terug naar de PVV.
[8] Kiezers die overstappen van #VVD en #CDA naar #FvD doen dat echter vooral om inhoudelijke redenen. Zij zijn teleurgesteld in het jarenlange vlees-noch-vis-beleid van deze gevestigde partijen. Zij zijn teleurgesteld in de ontelbare gebroken beloftes.
[9] Ze vonden Wilders echter altijd een beetje ‘grof gebekt’ en te onverzoenlijk om op te #PVV te willen stemmen. De overstap naar de zoetgevooisde Baudet gaat hen veel gemakkelijker af. Die keuze durven ze ook beter hardop te verdedigen bij familie, vrienden en collega’s.
[10] Eén ding is zeker: die kiezers gaan niet zomaar terug naar #VVD en #CDA (en het hoeft geen betoog dat ze niet naar linkse partijen zullen overstappen). Ze zullen bij een onverhoopt weer wegvallen van #FvD, óf niet meer gaan stemmen, óf uiteindelijk opnieuw #PVV gaan stemmen.
[11] Nou gun ik #FvD het allerbeste. De erudiete Thierry Baudet is het beste wat rechts Nederland de afgelopen jaren is overkomen.
[12] Maar mijn punt is dat, hoe dan ook, het blok van #FvD & #PVV, door deze ontwikkelingen alleen maar zal groeien. FvD & PVV zullen samen bij volgende verkiezingen beduidend meer stemmen (& dus zetels) behalen, dan PVV in zijn eentje vóór het bestaan van FvD bij elkaar schaarde
[13] En dit zal een blijvend effect hebben. Mocht in de toekomst één van deze twee partijen toch onverhoopt wegvallen, dan zal het electoraat grotendeels naar de ander overstappen.
[14] Dus gniffelende gutmenschen, gniffel maar niet te hard. #FvD zal jullie niet helpen om voor eens en voor altijd “af te rekenen met Wilders”. Baudet zal het status quo van de gevestigde partijen niet redden. Hij wil nota bene het partijkartel slopen.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Percolator ⭐️
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!