Dünyanın en küçük, en hafif blok zinciri #Minaprotocol#MINA hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım. #Bitcoin#Ethereum
#Mina protocol SNARK teknolojisini bir kademe daha ileri taşıyıp, tabiri caizse adeta bir tost makinesi derecesinde bir bilgisayara bile node kurulabilecek kadar hafif ve küçük boyutlu yeni nesil blok zincir sistemidir. Ufak boyutunun yanı sıra ana amaçlarından biri gizlilik.
Uzaktan bakıldığında $Mina gerçekten çığır açıcı bir teknoloji üretiyor gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi çığır açıcı teknolojiler milyon dolarları milyar dolarlara çevirebilen yegane yatırımdır. Hatta bu sayede ilk seed satışları çok başarılı geçmiş.
Paradigm, Coinbase Ventures, Accomplice gibi DCG dışındaki o dönemin en büyük Venture Capitallerini projeye yatırımcı olarak çekmeyi başarmışlar. Ancak devamında 2020'de 1 tane, 2021'de 2 adet olmak üzere düzenledikleri 3 yatırım turunda nispeten makul miktarlar toplasalar da
yine de yatırımcı odağının göre düştüğünü ve katılımcıların, toplanan miktarın gdierek azaldığını görüyoruz.
#Near hakkındaki düşüncelerimi hatırlayan dostlarımın aklında puzzle parçaları yerlerine oturdu bile.
Bu aklımdaki ilk kırmızı bayrak oldu. Neden capitallerin odağı giderek azaldı? Demek ki bu teknolojinin halen çok genç olduğunu veya bu teknolojinin hazır olmadığını düşündüklerini düşünüyorum.
Ya da en kaba tabiriyle bu ineğin süt vereceğini düşünmediler.
Devamında tokenomicsine baktığımda fenomenlerin neden bu tokeni yere göğe sığdıramadığını anlayamamıştım. Çünkü cayır cayır sürekli arz basılıyor ve 1 milyar arza ulaşana kadar da arzın artma hızı çok yüksek olacak. Belki node kurup stake ederek bir şeyler denenebilir ama
bu kadar süratli artan arzlı bir ürün ekosistem tokeni değilse, talebi sürekli arttıracak bir özelliği (ekosistem içerisindeki dexler, p2e oyunlar, şirketlerin sık kullanımı vb. ) yoksa fiyatın düşeceği hatta #Bitcoin geri çekilirse fiyatın diğer coinlere nazaran daha büyük
düşeceği aşikardı.
(Yüksek faizli dexler hakkındaki düşüncelerimi okuyan dostlarım burayı anladı.)
Yazın teknolojisi sağlam olduğundan ve yatırımcıları güçlü olduğundan dolayı hazır arzı azken binance veya coinbase listelenmesi beklentisiyle alıp güzel kazanmıştım ancak listelenme geldikten sonra talebi arttıracak bir ek özellik yoksa, enflayonu yüksek ise
neden fenomenler 4-5-6 dolardan halen bu ürünü pazarladı idrak edemiyorum. Gerçekten bütün projeleri sadece grafiğe çizdikleri bir kaç çubuktan ibaret gördüklerini düşünüyorum.
Zira görünen köy kılavuz istemez. Bu köyü bir zahmet bir google aramasıyla görebilirdiler.
Arz artış hızı halen yüksek. Talep dediğim gibi zayıf. Şöyle örnek vereyim yazın bu proje 100 milyon civarı arzdaydı. Şuan 415 milyon arzda. Yani basit bir tabirle bu projeyi ittirmek için gereken para miktarı 4.5 kat artmış.
Fiyat uygun görünebilir. #BTC kalkarsa doğal olarak $Mina'da kalkabilir. Mina almak istiyorum bu projeyi seviyorum ama ben trader değilim yatırımcıyım ve yatırımlarımı doğru zamanlamakla yükümlüyüm.
Bu sebeple Evan Shapiro'nun bu teknolojisini mükemmelleştirmesini ve arzın 1 milyar'a gelmesini bekleyeceğim. Bu da tokenomicse göre 6 haziran 2023 civarına denk geliyor. O dönemde toplayıp node kurup 2025 boğasına kadar stake'te bekletebilirim.
İçerde olan dostlarım tutmaya niyetliyseniz node kurup stake etmeyi deneyebilirsiniz. Yine de uyarmakta fayda var. Yatırımlarınızı asla ama asla şu dedi bu dedi diye yapmayın. Kendi yatırımlarınızı kendi kararınızla yapın. Node kuracaksanız çok dikkat ederek kurun.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Sevgilerle.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Ayrıca proje universal stüdyoları, @Porsche, @Ford , @Disney gibi devlerle partnerlik kurmuştur. Projenin kullanım amacı; Arabanız otomatik sürüş modundayken arabanızla entegre edilmiş VR gözlüğünüzü takıp sürüşü olabildiğine eğlenceli bir deneyim haline getirmektir.
Proje diğer #metaverse olduğunu idda eden projeler gibi değildir. Hazır ürünü bulunmaktadır. Hatta Audi haziran ayında araçlarında Holoride eklentisini opsiyonlu bir şekilde sunacaktır. Yol haritalarında ürünün çıkışı 2022 sonunda deniliyordu.
Eski SEC ve JPM mühendislerinin yeni icadı, Satoshi Nakamoto'nun #Bitcoin whitepaper'ında hususi olarak teşekkür ettiği Stuart efendinin çalıştığı proje: #Kadena#Kda hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV unutmayalım dostlarım.
#Kadena, aynı diğer #avax, #solana, #near gibi bir yeni nesil ekosistemdir. Diğer ekosistemlerin aksine bu ağın yerel tokeni #kda stake edilerek değil madencilik yöntemiyle üretilir. Yani PoW(iş kanıtlı) çalışma prensibinin güvenliğine sahiptir.
Üstelik kadena aşırı hızlıdır. Saniyede 480 bin işlem yapar. Bu #Avax'tan bile hızlıdır.
Dün borsa tokenleri nedir ve neye göre bunları değerlendirmemi gerekir demiştik. Bugün bunları cevaplayalım.
1- Tokenini almaya karar verdiğiniz borsa güvenilir mi?
Eğer eski bir borsa ise bunu basit bir google ve twitter aramasıyla anlayabilirsiniz. Eğer yüklü miktarda şikayetlere rastlıyorsanız ve bu şikayetlere her gün bir yenisi ekleniyorsa o borsadan uzak durunuz.
Şimdi gelelim niye aldığım hususuna. #Powell'ı dinledim. #FED 0.25 bp #faiz arttırdı. Ancak en önemlisi bilanço daraltmayı sıradaki toplantıya yani 3 mayısa bıraktılar.
Bu da piyasaların 48 gün boyunca rahat nefes alıp, ilerleyebileceğini düşündürdü. Geçmiş tecrübeme göre eğer böyle bir zaman aralığı bırakılıyorsa bunun çeyreği yükselişle geçer genelde. Normalde olabildiğince düşük riske giren bir yatırımcıyım. Ancak kısa vade
ufak kazanç gözereterek böyle bir portföy oluşturdum. Portföyümün %30'luk kısmını ağırlıklı demirbaş ve layer1'lar olmak üzere böldüm. Satışlarımı #Bitcoin'e göre yapacağım için tek tek şu altta hedefim bu diğer #Altcoin'de hedefim bu demek doğru olmazdı.
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım.
Borsa coinleri/tokenleri borsaların kendilerine ait kripto paralardır. Borsalar için her zaman bozdurup şirketin nakit ihtiyacını karşılayabilecekleri bir varlıktır. Bu yüzden borsalar kendi tokenlerinin kıymetlenmesi için her zaman uğraşır.
Örneğin; Borsa tokenini tutana borsalar komisyon indirimi sağlar. Ana gelir kaynağı komisyon olan borsa neden gelirini düşürsün ki? Çünkü komisyondan gelecek dolar sabittir. Ancak tokenin değeri artabilir. Ayrıca ek talep yaratmış olurlar.