Ayrıca proje universal stüdyoları, @Porsche, @Ford , @Disney gibi devlerle partnerlik kurmuştur. Projenin kullanım amacı; Arabanız otomatik sürüş modundayken arabanızla entegre edilmiş VR gözlüğünüzü takıp sürüşü olabildiğine eğlenceli bir deneyim haline getirmektir.
Proje diğer #metaverse olduğunu idda eden projeler gibi değildir. Hazır ürünü bulunmaktadır. Hatta Audi haziran ayında araçlarında Holoride eklentisini opsiyonlu bir şekilde sunacaktır. Yol haritalarında ürünün çıkışı 2022 sonunda deniliyordu.
Yani adamlar ürünü hazır etmiş. Planladıklarından çok daha hızlı hareket ediyorlar. Üstelik en büyük fırsat olarak gördüğüm tarafı; Proje şuan sadece @MaiarExchange#MaiarDEX'te bulunmaktadır. Buna rağmen 171 milyon dolar piyasa değerine ulaşabilmiştir.
Arkasında Avrupalı ve amerikalı devlerin olduğu, gerçekten bir teknoloji üreten, sözde değil özde #metaverse ürünü olan #holoride'ın borsalara listelenince hareketlenmesi benim düşünceme göre yüksek ihtimaldir. Şuan fiyatı 1.32$
Projenin hazır olması, listelenmesi, popülerleşmesi vesaire sadece bir kaç günde olacak iş değildir. Sadece yol haritalarında bile 2022 sonunda ürünün piyasaya çıkarılacağı yazıyor. Bu sebeple uzun vade yatırım olarak 1 dolardan almıştım. #MaiarDex'te stake ettim. Lkmex kazıyorum
Hatta daha geçen gün lkmexler karşılığında maiarda güzel bir #airdrop aldım. Yani dostlar uzun vadede tutarken de kazandırıyor. Uzun vade tutmak üzere unutabileceğiniz, yok olsa bile üzülmeyeceğiniz miktar paralarla alım denenebilir.
Lütfen sizler de araştırmanızı yapın. Doğu bey dedi diye evi arabayı satıp girmeyin. Kaldırabileceğiniz riski alın. Kaldıramayacağı riske giren değil uzun vade 1 hafta bile mal tutamaz.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Sevgilerle.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Eski SEC ve JPM mühendislerinin yeni icadı, Satoshi Nakamoto'nun #Bitcoin whitepaper'ında hususi olarak teşekkür ettiği Stuart efendinin çalıştığı proje: #Kadena#Kda hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV unutmayalım dostlarım.
#Kadena, aynı diğer #avax, #solana, #near gibi bir yeni nesil ekosistemdir. Diğer ekosistemlerin aksine bu ağın yerel tokeni #kda stake edilerek değil madencilik yöntemiyle üretilir. Yani PoW(iş kanıtlı) çalışma prensibinin güvenliğine sahiptir.
Üstelik kadena aşırı hızlıdır. Saniyede 480 bin işlem yapar. Bu #Avax'tan bile hızlıdır.
Dün borsa tokenleri nedir ve neye göre bunları değerlendirmemi gerekir demiştik. Bugün bunları cevaplayalım.
1- Tokenini almaya karar verdiğiniz borsa güvenilir mi?
Eğer eski bir borsa ise bunu basit bir google ve twitter aramasıyla anlayabilirsiniz. Eğer yüklü miktarda şikayetlere rastlıyorsanız ve bu şikayetlere her gün bir yenisi ekleniyorsa o borsadan uzak durunuz.
Şimdi gelelim niye aldığım hususuna. #Powell'ı dinledim. #FED 0.25 bp #faiz arttırdı. Ancak en önemlisi bilanço daraltmayı sıradaki toplantıya yani 3 mayısa bıraktılar.
Bu da piyasaların 48 gün boyunca rahat nefes alıp, ilerleyebileceğini düşündürdü. Geçmiş tecrübeme göre eğer böyle bir zaman aralığı bırakılıyorsa bunun çeyreği yükselişle geçer genelde. Normalde olabildiğince düşük riske giren bir yatırımcıyım. Ancak kısa vade
ufak kazanç gözereterek böyle bir portföy oluşturdum. Portföyümün %30'luk kısmını ağırlıklı demirbaş ve layer1'lar olmak üzere böldüm. Satışlarımı #Bitcoin'e göre yapacağım için tek tek şu altta hedefim bu diğer #Altcoin'de hedefim bu demek doğru olmazdı.
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım.
Borsa coinleri/tokenleri borsaların kendilerine ait kripto paralardır. Borsalar için her zaman bozdurup şirketin nakit ihtiyacını karşılayabilecekleri bir varlıktır. Bu yüzden borsalar kendi tokenlerinin kıymetlenmesi için her zaman uğraşır.
Örneğin; Borsa tokenini tutana borsalar komisyon indirimi sağlar. Ana gelir kaynağı komisyon olan borsa neden gelirini düşürsün ki? Çünkü komisyondan gelecek dolar sabittir. Ancak tokenin değeri artabilir. Ayrıca ek talep yaratmış olurlar.
Dünyada #Bitcoin'den sonra en ateşli fan kitlesine sahip 2.proje, #Ethereum'un en zayıf rakibi #ADA#Cardano hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayı dostlarım.
Cardano, #Ethereum'un kurucu ortaklarından Charles Hoskinson'un dahil olduğu bir ekip tarafından 2017'de piyasaya çıktı. CEO'su Charles, çıktığı günden itibaren sürekli ''ben matematikçiyim, akıllı kontratlar yakında geliyor'' diye diye yatırımcıları 2017'den 2021'e kadar uyuttu.
Bu süreçte tek yaptığı sürekli yeni whitepaper yazmak oldu. Ancak enteresan bir şekilde normalde uyutulan coinlerin fan kitlesi erirken Cardano'nun kitlesi genişledi. Kitle genişledikçe beklenti arttı. Beklenti arttıkça fanlar adeta birer pazarlamacıya döndü.