, 10 tweets, 10 min read Read on Twitter
| #draadje | Pampus sluit zich aan bij @wemakethecity ​festival en neemt je zondag 23 juni op sleeptouw voor o.a. een duurzame rondleiding over het eiland. Echt een unieke kans om hierbij te zijn en – ons kent ons – het kost maar een prikkie!

📷 Tiny Pampus World by @wdejager
Dit keer geen verhalen over het beroemde gezegde of over de militairen die klaar waren voor de vijand die nimmer kwam... Wel krijg je in kannen en kruiken te horen over hoe we bewust bezig zijn met een schone en mooie toekomst.
#wemakethecity

📷 Pampus Island by @mrperezident
We tonen je hoe het koesteren van erfgoed hand in hand kan gaan met hypermoderne plannen om tot een geheel duurzame zelfvoorziening te komen op het gebied van water en energie.

#wemakethecity #wemakeourisland #wemakeourfuture #joinus #getonboard
Op deze infographic zie je onze planning... Ja, best ambitieus, maar zonder ambities bestond ons man-made eiland überhaupt niet ;)

#thefutureisbright #lovenature #wemakethecity #amsterdam #festival #sustainable #climateproof #forteiland #pampus #groen #duurzaam #zelfvoorzienend
Vanaf zijn ontstaan is Pampus zelfvoorzienend. Het kon immers niet aangesloten zijn aan voorzieningen van het vaste land, want het zou maar oorlog worden. Dan moest het wel onafhankelijk kunnen opereren!

#wemakethecity #geschiedenis #offgrid
Zelfvoorziening zit in het Pampus DNA. We wekken ook nu ons eigen energie. Deels al schoon, maar deels ook niet, en daar zit onze uitdaging. We spoelen toiletten door met grondwater en hergebruiken oude autobatterijen voor de opslag van overtollige zonne-energie.

#pampusoffgrid
Kom op 23 juni met je weekendpas of passepartout van #wemakethecity naar ons toe. Dan laten we zien waarover we nu vertellen. En doen we uit de doeken hoe we binnen enkele jaren als eiland een volledig duurzaam zelfvoorzienend systeem willen zijn.

#wemakethecity #pampusoffgrid
Een hele uitdaging trouwens, die over meer dan alleen energie gaat! Ook het bewust goed omgaan met water, reststromen, transport en horeca horen hierbij. Vaar op zondag 23 juni naar Pampus om te horen wat de plannen zijn.

#duurzaam #zelfvoorzienend
We bereiden die dag natuurlijk ook een heerlijke, duurzame lunch voor je met mooie producten uit onze eigen moestuin. En sluiten je bezoek af met een buitenworkshop over het fermenteren van voedsel en het zelf maken van mosterd en vlierbloesem siroop.

#wemakethecity #pampus
En om dit #draadje af te ronden, nog even terug naar het begin... Voor €10 heb je al een weekendpas bij #wemakethecity. Daarmee kan je naar ons varen, maar ook nog heel veel andere gave locaties bezoeken... Als we niet zo aan ons onbewoonde eiland vastzaten, wisten we het wel ;)
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Forteiland Pampus
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!