, 31 tweets, 10 min read
My Authors
Read all threads
And this eagle has landed: we zijn geland met oa Nederlanders uit Wuhan #Coronavirus
Vrij heftig dat net land en nu moet lezen dat Wenzhou ook afgesloten is: fd.nl/economie-polit…
Het was en is een lange reis. Ben al 36u in touw en hebben reis van 25u achter rug en zijn nog niet in NL. Lees hier mijn reportage over de reis tot zover: fd.nl/economie-polit…
En belooft nog lange dag te zijn. Gaan in 3 groepen vliegtuig verlaten (wie zich niet zo lekker voelde, de Fransen en andere EU’ers) door 1 exit. Op een of andere manier doet dit me heel erg denken aan zo’n stockfoto. Ware niet dat dit heel serieus is natuurlijk.
Eerder was Chinees personeel op vliegveld Wuhan vertrek bij douane en immigratie ook zo uitgerust. Voelt nu ineens toch even heel surrealistisch nu. Alsof in film zit.
Enorm gemengde gevoelens ook nu Wenzhou is afgesloten en ook vogelgriep is uitgebroken in China. Land moet dus nu op 3 fronten (ook nog varkenspest) een crisis te lijf. Ga er maar aanstaan.
Niet dat in Wenzhou graag weer in lockdown had willen zitten. Maar wel graag verslaggeving doen in rest van China. Nu moet ik minimaal 14dgn wachten en dan is nog maar vraag of weer terugkom en hoe het dan is met reisbeperkingen. #dilemmas
En we gaan vanaf Brussel naar Eindhoven in principe zie ik. Nou dat wordt dan de tweede militaire basis die ga bezoeken.
Bagage wordt nu apart gehouden.
En Fransen groep 2 van boord, daarna mogen alle andere buitenlanders. En gaan we dus overstappen op ander vliegtuig naar Brussel, halte 2. Dit exemplaar wordt gedesinfecteerd.
Kregen gister zo’n kaart om, daarop kan dus iets op worden aangegeven als je iets hebt.
Moeten voor van boord gaan weer formulier tekenen. Gaan nu zo van boord...
Ons vliegtuig naar Brussel staat al klaar horen we. Krijgen zo eerst nog medische check. Maar nog altijd aan boord. De Polen zijn weg, de Hongaren, Portugezen en Zweden
En we zijn van boord:
Zie nu ook pas dat het een enorm vrolijk vliegtuig is.
Fransen worden hier gecheckt, wij nu op de bus. En deze hele logistieke operatie gebeurt tegen een wel heel mooie zonsondergang:
Paspoortcheck, lijkt iets niet te kloppen met namen of aantal mensen. Men begint hier nu echt vermoeid te raken en voor eerst wat ongeduldig. Begin zelf ook beetje licht te voelen in hoofd.
Er waren wat namen vergeten op achterkant vd lijst. Nu kunnen we bijna aan boord.
Voorste deel vh vliegtuig mogen we niet zitten. Waren totaal 30 passagiers die op vorige vlucht apart zaten wegens lichte klachten. Nu naar militair vliegveld Melsbroek. ‘Hebben jullie zin in friet?’ roept meevliegend medisch personeelslid vrolijk. #wuxit
En geland op Melsbroek. Andere regels weer hier tijdens vlucht. Eten in een zak, en we moesten wachten met eten tot we drinken kregen en stewardessen klaar waren met uitdelen. #wuxit #CoronavirusOutbreak
Warm welkom van de Belgen: hier geen astronautenpakken, wel wafels, macarons en eten. We gaan zo met de bus naar Eindhoven.
Er is ook militair NL personeel en arts aanwezig die regels uitleggen: ‘Wij hanteren common sense en lopen hier op advies van onze experts niet in van die pakken.’ Maar mocht iem klachten hebben dan doen ze wel bril op etc. #hollandsenuchterheid
Op Eindhoven militair vliegveld verboden foto’s te maken dus dan geen beeld meer. Er is gezorgd voor overnachting en daar is iedereen heel errug aan toe. En we zijn op weg.
Ondertussen zou Chinese centrale bank bijna 20 mrd euro in economie gaan pompen om die draaiende te houden. Het land trekt al ruim miljard uit voor bestrijding coronavirus. Dit jaar van de Rat kan zo weleens in heel ander teken komen te staan dan BRI etc: fd.nl/economie-polit…
En dat krijg je als je bij @FD_Nieuws werkt, dan ga je tijdens reis dit soort woorden leggen.
Krijgen nu medische check van de GGD, fijn koffie en NL broodjes hier. Er is gezorgd voor opvang vannacht sowieso. GGD-arts legt uit waarom hij geen hand geeft en op veilige afstand blijft.
We moeten dus 14 dgn in individuele quarantine en per situatie wordt bekeken of dat thuis kan of dat de overheid een locatie regelt. Devies: geen contact met andere mensen en iig minimaal. En elke dag temperatuur checken en doorgeven.
Ondertussen is denk ik wel duidelijk uit dit draadje wat een complexe & logistieke operatie dit was; ga maar na: overleg met China en in EU-verband, op politiek niveau en met gezondheidsdiensten, politie, immigratie, ambassades, evacuees uit iets van acht landen, meerdere haltes.
Denk dat we nog geen fractie meekregen van hoe ingewikkeld dit was. Er zijn genoeg landen die hun inwoners niet evacueren. Je hoort hier ook weinig mensen klagen zelfs al was het een megatrip. Er is begrip en 🙏dat NL dit mede mogelijk maakte (including me).
En nu vallen na mijn #thelongestday ever van iets van 50u en reis van circa 44u mijn ogen toch echt dicht. We gaan maar s proberen een tukje te doen. Morgen weer een dag (al zal dat vermoedelijk maar een halve worden, schat ik zo in). ‘Het was me t dagje wel’. Dixit GJDroge+trema
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with anouk eigenraam

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!