(1) Son paylaştığım sistemdeki mantığı anlatayım. Taban Pmax, en başta 2 tane MOST var. Bunların biri kısa diğeri uzun gibi düşünün. Bu iki çizgi arası testere, fiyat ikisi üzerindeyse artış, ikisi altındaysa düşüş trendi vardır. #algotrading#bist100#viop#Bitcoin
(2) Bir trend takip sistemi için, düşüş trendinde olduğunu bildiğimiz hisse için satımı hemen yani kolay yapsın ama alımı gercek bir dönüş görsün yani zor yapsın isteriz. Yükseliş için de alım kolay, satım zor olmalı.
(3) Kolaylık ve zorluk için trend takip sisteminin takip mesafesi ile oynuyoruz. Kolay işlem için fiyati/ortalamayı yakından takip edip zor işlem için daha uzaktan takip yapıyoruz.
(4) Bu direk canlıda kullandığım yapi zaten. Paylastigimda biraz değişiklik yaptım, her durumda kolay ve zor işlem açma aynı görünüyor. Daha iyisini yapmak dediğim nokta burası zaten. Düzeltin ve sistemi kullanın.
(5) Yükseliş düşüş teyidi için farklı yaklaşımlar denenebilir. Trend takip sistemi olarak MOST, OTT, ST veya PMax vs olabilir. Sisteme yatay filtresi eklenebilir, daha iyisi en baştaki trend teyidi veren iki çizgi arası testere diyip bambaşka al sat kuralı tanımlanabilir.
(6) Bu twitle canlıda çalışacak sistem nasıl kurgulanir soruları cevap buldu. Biraz zaman ve çaba harcayarak gelistirebilirsiniz. Bence bayram hediyesi tadında paylaşımlar yaptım umarım işinize yarar.
(7) Bana gelen sorulardan genel eksiklerin sistemi nasıl modifiye edileceği değil de daha temel konular olduğunu anlıyorum. Borsada 10-20bin lira kaybedene kadar 3-5bin lira arası sermaye ayırıp eğitim alın arkadaşlar.
(8) Youtubete çok öğretici icerikler var ama ihtiyacinizi bilmeden çok zaman harcarsınız. Bir de saçma sapan dünyanın en iyi al/sat sistemi içerikleri var ki akıllara zarar.
(9) Sonuç olarak amacınız(en iyi backtest sonucu olan sistem değil para kazandıran sistem) net olmalı. Ne istediğinizi ve nasıl elde edeceğinizi bilmelisiniz. İsteyenlere bu konularda yardımcı olabilirim. Harcayacagim zamanın bir bedeli olacak tabi ki.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
2⃣ 💹SUPERTREND💹
SuperTrend indikatörünün tabi ki @kivancozbilgic versiyonunu kullanacağız. Bu indikatör standart strateji oluşturma sistematiğimizde trend takip🧐 görevini üstlenecek. Genelde ATR periyodunu "14" yapıyorum ama siz değiştirmeden kullanabilirsiniz.
ATR çarpanı değeri olarak da standart "3" kullanılabilir.
Bu indikatör (YÜKSEK🔝+DÜŞÜK🪫)/2 değerini belirli bir ATR kadar uzaktan takip eder yani fiyat trendini takip eder🧐 fiyatlarda anlık salınım artınca kafası bozulur.
3⃣ 💹MARKET MANIPULATION INDEX💹
Bu indikatör de sistem oluşturma sistematiğimizdeki teyit indikatörü olarak görev yapacak.
Başta kısaca sonucu yazayım sonra isteyen ayrıntıları okur:
😊MMI 0.3'ten küçükse temiz, sorunsuz market
😐MMI 0.3-0.7 arasındaysa market bozuluyor, geçiş durumu söz konusu, biraz dikkat etmek lazım
😠MMI 0.7'den büyükse stabil olmayan market, fake'ler gelebilir, manipülasyon had safhada, bulaşılmaması lazım
AYRINTISINI MERAK EDENLER İÇİN:
Bence asıl eğlence bu indikatörde. Aranızdan kesinlikle bu nedir, ne saçma vs vs diye düşünenler olacaktır ama ben sanırım mühendis olup matematiği de çok sevdiğim için aşık oldum kendisine 😍😍
İndikatörün hesaplama yöntemi de biraz karmaşık. Piyasanın dalgalar🌊 halinde hareket ettiğini düşünen biri bu dalgaları sinüs dalgaları🌊 ile simüle etmiş ve bu sinüs dalgalarındaki bozulmayı🧩 piyasa manipülasyonu ile ilişkilendirerek sayısal bir değere indirgemiş. Sonuç olarak bu tüm bu muhteşem değerlendirme 0-1 arasında basit bir sayı ile ifade edilmiş.😇
(2) Yatay piyasa filtrelerinin amacı önce yatay piyasanın varlığını belirlemek sonrasında da o kuralınıza göre yani piyasa yataya sarınca açtığınız işlemi kapamak veya hiç işlem açmamaktır. Kullanırsanız işlem sayınız azalacaktır.
(3) En klasik/basit yatay piyasa filtresi ADX'tir. Grafikte 30 dk altı periyotlarda ADX(14) için 25 daha uzun periyotlarda 20 değeri trend varlığı için sınır kabul edilir. Yani sisteminizi yatay sınırlarınız içinde işlem yapmasın isterseniz .... "AND ADX(14) > 20" yazacaksınız.
2⃣ Yazacaklarım benim tecrübelerim; bu konuda süper olduğumu iddia edemem ama tecrübeliyim diyebilirim, yazacaklarımda aklınıza yatmayan yerler de olabilir. Sorun beraber konuşalım, ben de sizlerden öğreneyim. Kendimizi geliştirelim.
3⃣ Öncelikle bir platforma ihtiyacınız var. Türkiye için Matriks veya İdeal seçebilirsiniz. Matriks için klasik veya IQ seçebilirsiniz. Programları kendiniz satın alabileceğiniz gibi aracı kurumunuz üzerinden komisyon durumunuza göre ücretsiz/indirimli temin edebilirsiniz.
2⃣ İndikatör olarak mobil uygulamada 50-100-200 periyotluk basit hareketli ortalama kullanıyorum. Formasyon olarak dikkat ettiklerim 3'lü dip veya tepe. Ciddi bir direnç veya destek kırılacaksa genelde 3.seferde kırılır. 3 defada kırılmadıysa en olası durum piyasanın dönmesidir.
3⃣ 2'li dip/tepe pek dikkate almıyorum. RSI hiç sevmiyorum çok anlamsız buluyorum. Sadece orta-uzun vadeciler için fiyatla pozitif/negatif uyumsuzluk anlamında iş yapıyor. Bunun için en az 60 dk hatta daha üzeri periyotlara bakmak lazım. Benim gibi 5 dk-15 dk.cılara uygun değil.
2⃣ Arkadaşlar borsa bırakın zengin olmayı kısa sürede para kazanılacak bir mecra kesinlikle değil. Öncelikle herkesin bunun bilincinde olması lazım. Çok arttı veya çok düştü diye bir hisse alınmaz veya satılmaz.
3⃣ Hisse almak ciddi bir iştir. Piyasanın o an belirli bir fiyat biçtiği bir hisse için, o hissede işlem yapan herkese "Ben bu işi sizden daha iyi biliyorum, bu hissenin fiyatı bu kadar olamaz gerçek değeri bu kadar olmalı" diyorsunuz çünkü. Yaptığınız işin ciddi olduğunu bilin.
2⃣ Gel vatandaş gel #matriks 'te robot nasıl yapılır burda :) Golden crossla başlayalım. Önce herhangi bir hissenin grafiğini açalım. İstediğimiz periyodu seçelim. #KCHOL günlük bakalım. Sonra sol üstteki "KHN" menüsünden "System Tester" seçelim. Sonra "Yeni System"
3⃣ Sisteme Golden_cross ismini verdim. 50 periyotluk üssel hareketli ortalama, 200'lüğü yukarı kesince alsın. Tam tersi durumda da satsın. İsterseniz ön tanımlı fonksiyonlardan "moving average" seçip düzenlersiniz veya kodlamaya aşinaysanız direk yazabilirsiniz.