“#Ethereum size istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz bir platform sunar ama nasıl yapacağınıza #ETH karar verir.” Ethereum ile #PolkaDot arasındaki temel fark budur. Bugün anlatacağım @AcalaNetwork#AcalaNetwork projesi #PolkaDot un hepsi bir arada #DeFi hub ı olmayı planlıyor.
#ETH protokolü üzerinden istediğiniz #DApp uygulamasını yazabilirsiniz ama istediğiniz şekilde yazamazsınız. En basitinden, protokol sizden #ERC20 standartlarına uymanızı, #Solidity dilinde yazmanızı, (yüksek fee ücretlerine rağmen) fee olarak $ETH kullanmanızı isteyecektir.
Öte yandan, PolkaDot ağı birçok yazılım dilini desteklediği için size herhangi bir programlama dilini veya herhangi bir para birimini kullanmanızı gerektirmez. Geliştiricileri/Yazılımcıları kısıtlamak, sınırlamak yerine onlara tüm istediklerini yapabilecekleri bir platform sunar
#PolkaDot diğerlerinden farklı olarak tokenlere ek olarak bilgiye izin veren bir #blockchain ağıdır. #ETH gibi sadece belirli kriterler çerçevesinde #DApp ların token oluşturmasına izin vermez, yazılımcılara kendi paralel blokzincirlerini (#parachain) oluşturmasına izin verir.
Ayrıca, ağın güvenliğini Polkadot #relay zinciri sağladığı için yazılımcı ve geliştiriciler merkeziyetsiz uygulamalar #DApp yazarken güvenlik konusunu dert etmezler. Tüm bu bahsettiğim ve bahsedilmeyen artılarından ötürü @Polkadot un geleceği çok umut vadediyor.
Yazılımcılara kendi #DeFi#DApp lerini yazabilecekleri güvenli bir uygulama platformu sunuyor. #Ethereum platformunda #gas ın $ETH ile ödenmesi kuralından farklı olarak @AcalaNetwork da kullanıcılar kullandıkları hizmetler için kendi istedikleri para biriminde #fee ödeyebilecek.
#Honzon stable coin protokolü ile kendi türünde ilk stable coini olan $aUSD ile birlikte @AcalaNetwork#PolkaDot un #DeFi geliştirme merkezi olmayı planlıyor. $aUSD bir ağa bağlı olan tüm #blokzincir lere düşük maliyetle transfer edilebilecek ve
#PolkaDot ve bağlı tüm ağlardan varlıklar çapraz-zincir yoluyla teminat #collateral olarak kabul edilecek. Arz-talep dengesi gözetilerek bazı durumlarda aksine şahit olduklarımızdan farklı olarak 1 aUSD sürekli 1 ABD dolarına eşit değere sahip olması sağlanacak.
@AcalaNetwork kullanıcıları $aUSD kredi çekebilir, $ACA ve $aUSD üzerinden faiz geliri elde edebilir, #PolkaDot ağında varlıklarını #stake edebilir, merkeziyetsiz #Acala borsasında alış-satış yapabilir ve yazılımcılar sınırsız #borderless bir ortamda uygulamalar geliştirebilir.
Ayrıca, sayısı 100 ile sınırlı #PolkaDot#slot larından birine sahip olmak için yeterli sayıda $DOT kitleyebilecek sermayeye sahip olmayan proje ekipleri #Acala#Network üzerinden #crowdfunding düzenleyerek fon toplama #auction ları düzenleyebilir.
Ölçeklenebilirlik #Scalability problemi yaşayan #Ethereum#Dapp geliştiricileri #ETH uyumlu olan #Acala#EVM i sayesinde projelerini/uygulamalarını $ACA ağına taşıyabilir ve #ETH uyumluluk, yüksek ölçeklenebilirlik, (kendi tokenleri ile) mikro fee imkanlarından faydalanabilir.
15 Ağustos’da duyurusu yapılan #BuildAcala : Ready The Treasury adındaki #crowdcast etkinliğinde 50bin kayıt üst limitine 43 dakikada erişilmiş olması projeye olan ilgiyi göstermesi açısından önemli.
Gerçek token destekli, çapraz-zincir çalışabilen @MatrixETF#kripto#ETF alanındaki eksikliği gidermek için güçlü bir destekçi ekibiyle yarın @gateioIExchange üzerinden 6 saat sürecek bir IDO ile piyasaya giriş yapacak. Yatırımcıların, ortak bir sepette belirli ağırlıklarda
Ve yüzdelerde token bulundurması talebini son döneminde hype projelerinden @solana ve #Ethereum ağlarında #mainnet açılışıyla karşılamayı planlayan #MatrixETF kullanıcılara uzun-dönemli ve istikrarlı kar edinimi için merkeziyetsiz, kişiselleştirilmiş ve
iyi tokenlerden oluşan geniş yelpazede token imkanı sunan bir yatırım portfolyosu oluşturma hizmeti sunacak. İlk etapta 4-5 #ETF ile başlayacak proje #DeFi, #NFT, #Layer2 gibi alanlarda sepeti çeşitlendirerek kullanıcılarına farklı seçenekler sunacak.