Bildiklerimiz neler?
> Trump #NATO'yu dağıtmak istedi (2017)
> Merkel Alman ordusu kurmak istedi (2018)
> #Almanya 100 Milyar $'lık ordu kuruyor
>#Rusya'yı brüksel merkezli #SWIFT'ten attılar
>Muhtemelen ÇİN merkezli alternatif seçecekler
> Böyle böyle ABD'yi dışlayacaklar
Beklentim neler?
>#Rusya çoğu bankasını ve enerji sektörünü millileştirecek
> Doğalgaz, Petrol, Gübre, Buğday fiyatlarını arttıracak
> İşlemler SWIFT alternatifi Çin sisteminden olacak
> Ruble rezervlerini ikiye katlayacak
> Yerli paralel sistem geliştirecek (#kripto ruble)
Bunlar şimdilik saptadığım göz önünde olmayan herkesin tartışmadığı düşünceler. AB, ABD'den kurtulmak istiyor ve kendi ordusunu kurmak istiyor. AB dünyanın en güçlü ekonomik gücü olarak dünya sahnesinde ABD güdümünde değil bağımsız bir güç olmak istiyor.
ABD ise çekimser davranıyor. Gerek ekonomik olarak gerek jeopolitik olarak artık dünyanın jandarmalığını yapmasının çok zor olduğunu anlıyor. 1992-2008 arası dönemde olduğu gibi zayıf rakiplerin, kolayca kontrol edilebilir güçsüz fakir avrupa devletlerinin olduğu zamanlar geçti.
Bunun farkında olan Rusya NATO'yu zayıf görüp #Ukrayna'yı elde etmek istedi. Ancak hesapları tutmadı. Belki 10 yılda daha bekleseydi çok daha kolay olabilirdi. Ancak yine de #Putin korkmuyor. Çünkü eninde sonunda NATO'nun dağılma sürecini hızlandırdığını biliyor.
NATO'nun dağılma süreci dediğimde şaşırmış olabilirsiniz. NATO'ya başvurmak isteyen askeri olarak 0 sayılabilecek avrupa devletlerinin başvurularının artmasının bir önemi yoktur. NATO için en önemlisi ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve Türkiye'dir. Geri kalanlar önemli değildir.
Bu birliğin en önemli 2 üyesi ayrılıp bağımsız AB için Bağımsız ordu kurmak istiyor. Orta ve Güney Avrupa muhtemelen onların adımlarını takip edecektir. Zira en büyük ticari partnerleridirler.
Muhtemelen çoğu tahminim doğru çıkacak zira görünen köy kılavuz istemez. Özetle eğer 3.dünya savaşı çıkıp dünya yok olmazsa şuan dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasında olduğumuzu anlıyorum.
Burada Türkiye için önemli olan aynı ikinci dünya savaşında yaptığımız gibi tozlar yere inene kadar saçılmanın bitmesini bekleyip eşit derecede tarafsız kalabilmektir.
Her şey sakinleştiğinde, taraflar belli olduğunda doğru tarafı seçmek için beklemeliyiz.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Eski SEC ve JPM mühendislerinin yeni icadı, Satoshi Nakamoto'nun #Bitcoin whitepaper'ında hususi olarak teşekkür ettiği Stuart efendinin çalıştığı proje: #Kadena#Kda hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV unutmayalım dostlarım.
#Kadena, aynı diğer #avax, #solana, #near gibi bir yeni nesil ekosistemdir. Diğer ekosistemlerin aksine bu ağın yerel tokeni #kda stake edilerek değil madencilik yöntemiyle üretilir. Yani PoW(iş kanıtlı) çalışma prensibinin güvenliğine sahiptir.
Üstelik kadena aşırı hızlıdır. Saniyede 480 bin işlem yapar. Bu #Avax'tan bile hızlıdır.
Dün borsa tokenleri nedir ve neye göre bunları değerlendirmemi gerekir demiştik. Bugün bunları cevaplayalım.
1- Tokenini almaya karar verdiğiniz borsa güvenilir mi?
Eğer eski bir borsa ise bunu basit bir google ve twitter aramasıyla anlayabilirsiniz. Eğer yüklü miktarda şikayetlere rastlıyorsanız ve bu şikayetlere her gün bir yenisi ekleniyorsa o borsadan uzak durunuz.
Şimdi gelelim niye aldığım hususuna. #Powell'ı dinledim. #FED 0.25 bp #faiz arttırdı. Ancak en önemlisi bilanço daraltmayı sıradaki toplantıya yani 3 mayısa bıraktılar.
Bu da piyasaların 48 gün boyunca rahat nefes alıp, ilerleyebileceğini düşündürdü. Geçmiş tecrübeme göre eğer böyle bir zaman aralığı bırakılıyorsa bunun çeyreği yükselişle geçer genelde. Normalde olabildiğince düşük riske giren bir yatırımcıyım. Ancak kısa vade
ufak kazanç gözereterek böyle bir portföy oluşturdum. Portföyümün %30'luk kısmını ağırlıklı demirbaş ve layer1'lar olmak üzere böldüm. Satışlarımı #Bitcoin'e göre yapacağım için tek tek şu altta hedefim bu diğer #Altcoin'de hedefim bu demek doğru olmazdı.
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım.
Borsa coinleri/tokenleri borsaların kendilerine ait kripto paralardır. Borsalar için her zaman bozdurup şirketin nakit ihtiyacını karşılayabilecekleri bir varlıktır. Bu yüzden borsalar kendi tokenlerinin kıymetlenmesi için her zaman uğraşır.
Örneğin; Borsa tokenini tutana borsalar komisyon indirimi sağlar. Ana gelir kaynağı komisyon olan borsa neden gelirini düşürsün ki? Çünkü komisyondan gelecek dolar sabittir. Ancak tokenin değeri artabilir. Ayrıca ek talep yaratmış olurlar.
Dünyada #Bitcoin'den sonra en ateşli fan kitlesine sahip 2.proje, #Ethereum'un en zayıf rakibi #ADA#Cardano hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayı dostlarım.
Cardano, #Ethereum'un kurucu ortaklarından Charles Hoskinson'un dahil olduğu bir ekip tarafından 2017'de piyasaya çıktı. CEO'su Charles, çıktığı günden itibaren sürekli ''ben matematikçiyim, akıllı kontratlar yakında geliyor'' diye diye yatırımcıları 2017'den 2021'e kadar uyuttu.
Bu süreçte tek yaptığı sürekli yeni whitepaper yazmak oldu. Ancak enteresan bir şekilde normalde uyutulan coinlerin fan kitlesi erirken Cardano'nun kitlesi genişledi. Kitle genişledikçe beklenti arttı. Beklenti arttıkça fanlar adeta birer pazarlamacıya döndü.