100 dolar olacak denilerek seri etkileşim ve takipçi kastırma makinesi, piyasanın en tartışmalı coini #XRP, #Ripple hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım. #Bitcoin
#Xrp 2013 yılında bankacılık işleri ve banka transferlerinde kolaylık sağlamak için üretilmiş #ripple çıktığı günden beri hep ilgi odağı olmuş. 2017 boğasında bol sıfırlı bir coinken 3 dolara koşup bir çok milyoner yaratmıştır. Devamında SEC dava açınca proje anında
Coinbase'ten ve bir çok borsadan delist edilmiş. 3 dolardan 35-40 centlere çakılmış. Tabi bu düşüşte içeride yüz binlerce insan kalmış. Yıllardır insanlar davanın bitmesini bekliyor. Dava uzadıkça içeri daha fazla insan giriyor. İçeri giren başkalarını da çekiyor.
Hatta öyle ki şuan başında dava olmasına rağmen 40 milyar piyasa değerindedir. Az buz bir şey değil bu. 40 milyar dolardan bahsediyoruz. Çünkü herkes dava bitince coin 100 dolar olacak sanıyor. Peki bu mümkün mü?
Piyasada dolaşımda 48 milyar adet #Xrp bulunmaktadır. Yani malın 1 dolar olması için 48 milyar dolar piyasa değerine ulaşması gerekmektedir.
Dolaşan arz X piyasa değeri = Fiyat
Bu malın 100 dolar olması için 4.8 trilyon dolar market cap gerekir.
Üstelik arzı sürekli artmaktadır.
Kripto para piyasasının tamamı bile 9 kasımda #Bitcoin 69k'ya vardığında ancak 3 trilyon dolara ulaşabilmiştir.
Yani basitçe bu imkansızdır.
Peki ya hedef ne olabilir? O lanet dava biterse ne kadar kazanırız? Ne zaman milyarder oluyoruz Doğu bey?
Bu siteye bakıp az buz fikir sahibi olabilirsiniz. Bu sitede piyasadaki coinler piyasa değerlerine göre sıralanmıştır.
Xrp'nin ethereumu bitcoini geçebilecek bir özelliği olmadığını düşünüyorum. O halde ethereum marketcapi tavan olarak baz alırsak 353B / 48B = 7.30
Yani xrp için belirleyebileceğimiz en yüksek değer 7.30$ olur.
Peki bu değere ulaşabilir mi? Sanmam. 2017'den beridir içeride yüz binlerce kişi kaldı. Uzun senelerdir bu malı taşıyan bir çok balina var. Piyasanın gümbür gümbür boğada olduğu 2021 1.çeyrek gibi bir dönemde bile dava bitse maksimum 4-5 doları görebileceğini düşünüyorum.
Bu da tamamen hayal. O dava biterse emsal teşkil edecektir. Bu yüzden SEC ya bu davayı kazanır ya da zaman aşımına uğrayana kadar süründürür.
Ben şahsen o olursa bu olursa ya tutarsa tarzı kumardan hallice yatırım yapan biri değilimdir.
Bu sebeple yatırımımı şansa bırakmam. Dava bitti haberi gelene kadar $xrp'ye bulaşmam. Haber gelirse hızlı girer çıkarız. Neticede coinler birer futbol takımı veya din değildir. Boşuna yıllarca fanı olmaya, vay efendim sen benim coine bir şey dedin diye didişmeye gerek yok.
Ayrıca proje universal stüdyoları, @Porsche, @Ford , @Disney gibi devlerle partnerlik kurmuştur. Projenin kullanım amacı; Arabanız otomatik sürüş modundayken arabanızla entegre edilmiş VR gözlüğünüzü takıp sürüşü olabildiğine eğlenceli bir deneyim haline getirmektir.
Proje diğer #metaverse olduğunu idda eden projeler gibi değildir. Hazır ürünü bulunmaktadır. Hatta Audi haziran ayında araçlarında Holoride eklentisini opsiyonlu bir şekilde sunacaktır. Yol haritalarında ürünün çıkışı 2022 sonunda deniliyordu.
Eski SEC ve JPM mühendislerinin yeni icadı, Satoshi Nakamoto'nun #Bitcoin whitepaper'ında hususi olarak teşekkür ettiği Stuart efendinin çalıştığı proje: #Kadena#Kda hakkındaki düşüncelerim:
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV unutmayalım dostlarım.
#Kadena, aynı diğer #avax, #solana, #near gibi bir yeni nesil ekosistemdir. Diğer ekosistemlerin aksine bu ağın yerel tokeni #kda stake edilerek değil madencilik yöntemiyle üretilir. Yani PoW(iş kanıtlı) çalışma prensibinin güvenliğine sahiptir.
Üstelik kadena aşırı hızlıdır. Saniyede 480 bin işlem yapar. Bu #Avax'tan bile hızlıdır.
Dün borsa tokenleri nedir ve neye göre bunları değerlendirmemi gerekir demiştik. Bugün bunları cevaplayalım.
1- Tokenini almaya karar verdiğiniz borsa güvenilir mi?
Eğer eski bir borsa ise bunu basit bir google ve twitter aramasıyla anlayabilirsiniz. Eğer yüklü miktarda şikayetlere rastlıyorsanız ve bu şikayetlere her gün bir yenisi ekleniyorsa o borsadan uzak durunuz.
Şimdi gelelim niye aldığım hususuna. #Powell'ı dinledim. #FED 0.25 bp #faiz arttırdı. Ancak en önemlisi bilanço daraltmayı sıradaki toplantıya yani 3 mayısa bıraktılar.
Bu da piyasaların 48 gün boyunca rahat nefes alıp, ilerleyebileceğini düşündürdü. Geçmiş tecrübeme göre eğer böyle bir zaman aralığı bırakılıyorsa bunun çeyreği yükselişle geçer genelde. Normalde olabildiğince düşük riske giren bir yatırımcıyım. Ancak kısa vade
ufak kazanç gözereterek böyle bir portföy oluşturdum. Portföyümün %30'luk kısmını ağırlıklı demirbaş ve layer1'lar olmak üzere böldüm. Satışlarımı #Bitcoin'e göre yapacağım için tek tek şu altta hedefim bu diğer #Altcoin'de hedefim bu demek doğru olmazdı.
Bilgi paylaşıldıkça bereketlenir.
RT+FAV yapmayı unutmayın dostlarım.
Borsa coinleri/tokenleri borsaların kendilerine ait kripto paralardır. Borsalar için her zaman bozdurup şirketin nakit ihtiyacını karşılayabilecekleri bir varlıktır. Bu yüzden borsalar kendi tokenlerinin kıymetlenmesi için her zaman uğraşır.
Örneğin; Borsa tokenini tutana borsalar komisyon indirimi sağlar. Ana gelir kaynağı komisyon olan borsa neden gelirini düşürsün ki? Çünkü komisyondan gelecek dolar sabittir. Ancak tokenin değeri artabilir. Ayrıca ek talep yaratmış olurlar.