Vandaag kwam minister BuZa #Qatar op bezoek bij de #taliban.
Opvallende afwezige: mullah Baradar.
Er zou een vecht- en schietpartij geweest zijn op het presidentieel paleis met de haqqani-factie mbt de aanpak van Panjshir, inmenging van Pakistan en vorming inclusieve regering.
Volgens de Baradar-factie hebben de Pakistanen alles verkloot, waarna een gevecht uitbrak met de pro-Pakistaanse Haqqani-factie. Er zou met van alles naar elkaar gesmeten en ook geschoten zijn.
Mogelijk is Mullah Baradar dood en Annas Haqqani gewond.
Als mullah Ghani Baradar effectief dood is, dan zullen we het voor het eerst nog niet weten.
De #taliban en #ISI hebben mullah Omar ook twee jaar tot na zijn dood in leven weten te houden.
Ben benieuwd of we mullah Baradar ooit nog levend gaan terugzien.
Mullah Baradar zou een audio-boodschap hebben opgenomen om te bewijzen dat hij nog leeft.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Semita Salutis

Semita Salutis Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @SemitaSalutis

13 Sep
Europa zou haar tradities beter kunnen koesteren. Dat geeft existentiële diepgang, ook voor nieuwkomers. Het beste vaccin tegen sektarische parasieten die zich enten op de vervreemding van de postmoderne mens, die werd gereduceerd tot nutsfactor van productie en consumptie.
Na de Val van de Muur in 1989 voerde de ideologische overwinnaar ongeremd zijn economische agenda uit van globalisering, delokalisering, privatisering en ontmanteling van de natiestaat, maar ook een culturele agenda om de mens te globaliseren en zijn identiteit te deconstrueren.
Deze revolutionaire globalisering vond ook in de godsdienst plaats en overweldigde de traditionele religiositeit van orthodoxen, katholieken en protestanten met evangelicale kerken, die wereldwijd als paddestoelen uit de grond schoten als cultuurdragers van de grenzeloze wereld.
Read 6 tweets
4 Sep
#Taliban veroverden niet het hart v/h volk. Ze hebben enkel het gebrekkige beleid v/e vermoeide Amerikaanse president uitgebuit en worden gemicromanaged door de Pakistaanse inlichtingendienst #ISI. Elk uur krijgen ze instructies via Pakistaanse ambassade.
dailymail.co.uk/debate/article…
De Pakistanen hebben de leiding over de #Taliban in Afghanistan zoals een koloniale macht. Maar zij en hun klanten zullen niet in staat zijn om een economie en ambtenarij te creëren. Ze hebben misschien territoriale controle, maar geen controle over de mensen of stabiliteit.
Telkens wanneer onze troepen geconfronteerd werden met Talibanstrijders, citeerden de Amerikanen de overeenkomst van Doha - waarover met de Taliban was onderhandeld - om te zeggen dat ze hen niet konden aanvallen, behalve in zeer beperkte omstandigheden.
Read 13 tweets
27 Aug
#Afghanistan intrige: minerale rijkdom, pijptransport en klimaatbeleid.

1
TAPI gaspijplijn (Turkmenistan-Afghanistan-Pakistan-India) in aanbouw, is slecht voor #Rusland en #Iran, maar goed voor de VS, Afghanistan, Pakistan, India, China, ... maar politieke stabiliteit is nodig.
2
Deze TAPI pijplijn past binnen het klimaatbeleid van overschakeling naar gas. Het is een moderne zijderoute met investeerders en contractanten uit UK, Saoedi-Arabië, Duitsland, Argentinië, VS, Nederland, ...
Ook hoogspannings- en spoorlijn vanuit Turkmenistan naar Afghanistan.
3
#Taliban onderhandelde hierover met #Turkmenistan in februari 2021 onder auspiciën van de VS zonder de toenmalige Afghaanse regering hierbij te betrekken. Net zoals de akkoorden van Doha in 2020 tussen de VS en Taliban gesloten zijn zonder de officiële regering van Afghanistan.
Read 12 tweets
26 Aug
Breaking!
Nieuwe explosie in het noordwesten van #Kaboel in de wijk Shahr-e Naw. 6de of 7de explosie reeds. Ditmaal een zeer grote explosie volgens meerdere accounts.
Volgens de #Taliban (Zabehullah Mujahid) werden de explosies uitgevoerd door Amerikaanse troepen op de luchthaven van #Kaboel om hun militaire uitrusting te vernietigen.
Read 4 tweets
24 Aug
Aboe Maria al-Qahtani van HTS (Hayat Tahrir al-Sham), die onder bescherming van #Erdogan staat in Idlib, Noord-Syrië:
'We hebben de mogelijkheid om een islamitische as op te richten tussen #HTS, #Taliban, #Pakistan en #Turkije.'
Qahtani: 'HTS, Taliban, Pakistan en Turkije zetten in tegenstelling tot de Arabische seculiere regimes de islamitische politiek & jihad op hun verdiende plaats.'
Terwijl veel Arabieren afstand nemen van hun uitvinding de #islam, omarmen de Pashtun, Turken, Perzen, ... de islam.
Ze streven allemaal naar islamisering en een strenge shariastaat, maar #Taliban, #AlQaeda, #TTP (Pakistaanse Taliban), #Hamas, #Qatar, #MoslimBroederschap zitten in een concurrentiestrijd met #ISIS.
gazeteduvar.com.tr/cihatcinin-dus…
Read 10 tweets
23 Aug
De #Taliban stelt de #VS verantwoordelijk voor de ellende van de evacuatie.
'Amerika is er met al zijn macht en mogelijkheden niet in geslaagd om orde te brengen. Er is vrede en rust in het ganse land, maar op de luchthaven van #Kaboel is er alleen chaos.'
thedailystar.net/news/asia/sout…
De Afghanen blijven het land ontvluchten, wat de evacuatie-operatie op de luchthaven van #Kaboel overweldigt en tot tragische scènes leidt, waarbij ten minste 8 mensen zijn omgekomen. Video @AFP
@AFP Amerikaanse journalisten zijn gered door Britse soldaten, omdat de Amerikaanse troepen zich van #Biden niet buiten de perimeter van de luchthaven mogen begeven omwille van de grote risico's. Enkel de Fransen en Engelsen hebben daar de ballen voor.
dailymail.co.uk/news/article-9…
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(