1- Arkadaşlar Herkese Mutlu Pazarlar.
Price Action ekseninde, Flood şeklinde bir #BTC analizi yapayım dedim. Hem öğrendiklerimizi de pekiştirmiş oluruz.
2- Bu analizde henüz anlatmadığım ama ilerde detaylarına gireceğim konulara da da ufaktan değineceğim. Bir ön bilgilendirme gibi olacak. Hadi başlayalım.
4- Grafikteki siyah dalgalara baktığımızda, yeni diplerin (HL) bir önceki dibin üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Yeni tepeler (HH) de hep bir önceki tepenin üzerinde. Yani bu bir yükseliş trendi.
5- Ancak son sert düşüşle birlikte #Btc yükseliş trendini bozuyor ve yeni dip bir önceki dibin altına iniyor. Daha sonra ise bu dipten gelen yükseliş tepkisi son tepeyi geçemiyor ve bir düşüş trendi başlıyor.
6- Şimdi #btcusdt de bu yükseliş trendini bozan düşüşten sonra tepki nasıl olmuş, nereye kadar gitmiş, döndüğü yer neresiymiş, döndükten sonra hangi hedefe gelmiş bakalım.
7- Fiyatın yeni düşük yaptıktan sonraki tepki yükselişinde döndüğü yeri aşağıdaki grafikte bir trend çizgisi çizerek gösterdim.
8- Trend Reversal’ın yani trend dönüşünün nasıl gerçekleştiğini hatırlayın. Fiyat önce yeni dip yapıyordu, ve ardından gelen yükseliş bir önceki tepeyi geçemeden fiyat dönüyordu.
Bu durumda beklenti, bir sonraki düşüşün son dibin de altına gelmesiydi.
9- Peki devamındaki düşüş son dibin altında nerelerde son bulabilir? Hedef nereler olabilir? Bunu da Fibonacci aracıyla ters fibonacci çekerek buluyoruz.(kırmızı oktan siyah oka)
Düşük yapan dip ile son tepeyi birleştirdiğimizde fiyat Fib: 1.27 noktasından tepki vermiş.
10- Peki fiyatın tepki verdiği yerlerde başka nasıl destekler var?
Üstte çizdiğimiz çapraz trend çizgisinin paralelini alıp bir önceki dibe koyduğumuzda, fiyatın yine tam bu çizgiden döndüğünü görüyoruz. Okla gösterdim:
11- Burda aslında şunu görmemiz gerek. Aslında bu çizdiğimiz trend çizgisi güzel çalışıyor. Aynı trend çizgisinin bir paralelini en tepeye koyduğumuzda da da tam oturuyor.
Grafiği aşağıda:
12- O zaman biz bu trend çizgisinin bir paralelini de en dibe koyalım.
Bu çizgiyi de en dibe doğru kaydırdığımızda fiyat yine bu trend çizgisinden dönmüş.
Aşağıdaki grafikte döndüğü yeri de okla gösterdim. (Fiboyu kaldırdım)
13- Peki bundan sonra ne yapabilir buna gelelim.
Gördüğünüz gibi artık bir düşüş trendi oluşmuş durumda. Eğer düşüş trendi devam ederse fiyatın dönebileceği muhtemel trend çizgisi ve dönebileceği seviyeyi aşağıdaki grafikte gösterdim.
14- Eğer grafikte gösterdiğim gibi fiyat 46.116-46.865 seviyesi arasından tekrar dönerse, fiyatın artık son dip olan 39.600 ün de altına gelmesi beklenir. Senaryo aşağıdaki grafikteki gibi gerçekleşebilir.
15- Ayrıca şöyle bir ters bayrak formasyonu oluşumu da var. Bir önceki düşüşte de aynı ters bayrak oluşmuş ve formasyon çalışmış. Bunda da çalışma ihtimalini gözardı etmeyin.
16- Yükseliş trendinin devam etmesi için ise öncelikle fiyatın 48.824 ün üzerine yani bir önceki tepenin üzerine çıkması gerek. Ancak düşüş olasılığı bu duruma göre daha yüksek görünüyor.
17- Bu arada, eğer şu aşağıdaki düşen çizgisinin kırılmasını bekliyorsanız çok dikkatli olun. Düşüş trendi devam ederse, tepede girip zarar edebilirsiniz. Aslında çok güzel bir tuzak düşenidir bu. Tuzağa düşmeyin.
18- Floodu bitirirken de belirteyim. Bu paylaşımlar herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Eğitim amaçlıdır. Verilen senaryo kesinlik değil olasılıklar dahilinde muhtemel hareketlerden yalnızca biridir.
Herkese sevgiler saygılar, tekrar görüşmek üzere…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- Dostlar herkese selam,
Bir diğer eğitim serisi ile tekrar birlikteyiz.
Konumuz: Yüksek Açılı Trend Çizgilerinin (Diagonaller) Hatalı Kullanımları
Konuya başlamadan önce size piyasalardaki alım-satım sürecinin nasıl işlediği hususunda bir hatırlatma yapayım.
2- Çünkü bu sürecin nasıl işlediğini bilmek ve fiyat analizlerini bu sürece göre yapmak, eğer Teknik Analiz kullanıyorsanız trade başarı oranını arttırmak ve hatalı işlem oranını azaltmak noktasında çok önemlidir.
3- Piyasalarda alım satım yapan birçok aktör var. Basite indirgersem; Bu aktörlerin en başında Bankalar, Kurumsal Şirket ve Yatırımcılar, Yatırım Fonları gibi smart Money yani akıllı para dediğimiz kurumlar var. Biz ise küçük yatırımcılar olarak para skalasının en altındayız.
1- Dostlar Herkese Günaydın,
Dünkü anlattığım Price Action eğitiminden sonra güncel bir hisse analizi paylaşmak istedim.
Hissemiz Aselsan #Asels
2- Baştan söyleyeyim. Grafiği çok hoşuma gittiği için paylaşıyorum. Herhangi bir al-sat tavsiyesi değildir.
Öğrendiklerimizi pekiştirmek için güzel bir grafik.
3- Öncelikle Aselsan’ın 4 saatlik grafiğini aşağıya bırakıyorum. Tertemiz grafik. Grafikte hiçbir şey yok.
Grafikteki fiyat hareketlerini analiz etmeye çalışın. Dipler tepeler nerelerde oluşmuş gözlemleyin. #Asels
1- Arkadaşlar Herkese selamlar, #Priceaction floodumuz başlıyor. Biraz uzun bir flood olucak. Bol grafikli, bol açıklamalı, herkesin anlayabileceği şekilde mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.
2- Price action bildiğiniz gibi fiyat hareketi demek. Fiyat hareketleri piyasadaki yani trendleri, dalgaları oluşturur. Fiyat, Teknik analizin her şeyidir. Biz fiyatı alıp satıyoruz. Fiyatı alıp satarken de fiyatın yüksek olasılıkla gidebileceği yöne doğru işlem açmak zorundayız.
3- Çünkü Teknik analiz bir olasılıklar sanatı olduğu için, risk/kazanç ögelerini de dikkate alarak doğru karar verme oranınızı arttırmanız gerek. Bunun için işlem yapacağınız hissedeki fiyat hareketlerini yani piyasa yapısını doğru okumanız, bu yapıya göre işlemlerinizi yapmanız,
1- Finansal piyasalarda işlem yapanların yaptığı en büyük hatalardan birisi nedir biliyor musunuz?
Ve bu hata çok kişi tarafından farkında bile olmadan sistematik olarak sürekli yapılır.
2- Bu hatanın bilimsel adı: Heuristic, yani kestirme çıkarımdır.
İnsanlar finansal piyasalarda işlem yapmadan hemen önce karar verme noktasında birçok değişkene bakarlar.
3- Açıklanan Finansal verileri, yurtiçi ve yurtdışında piyasalarla ilgili yapılan açıklamaları, haberleri, analist yorumlarını vs… takip ederler. Karşılarında olumlu olumsuz birçok veri ve bilgi vardır.
1- Herkese İyi pazarlar.
Bugün, #PriceAction ekseninde bir #endeks analizi yapalım dedim. Hem Price Action bilmeyenlere de bir ön bilgi olmuş olur.
Öncelikle #Xu100 yani #bist100 grafiğimiz ile başlayalım:
2- Grafiğin temiz hali aşağıdaki gibi. Sadece son zamanlardaki önemli yatay destek/dirençler var. Price Action’ın daha iyi görülebilmesi ve dalgaları daha rahat sayabilmek için grafiği 2 saatliğe aldım. Önce siz kafanızda yükseliş ve düşüş dalgalarını göz kararı saymaya çalışın.
3- Fiyatın son zamanlardaki yükseliş hareketlerini siyah okla, düşüş hareketlerini kırmızı okla ben aşağıdaki grafikte gösterdim.
Bir yükseliş yapısı varken, trend kırılımı gerçekleşiyor ve kırılımın ardından dip bir önceki dibin daha altında gerçekleşiyor.
1- Arkadaşlar herkese selam,
Ben bildiğiniz üzere düşen kırılımlarını pek sevmediğimi, işlemlerimde kullanmadığımı burda anlatmıştım. En son verdiğim #tkfen grafiğinde de düşen kırılımı gerçekleştirdikten sonra hissenin geri döndüğünü de son paylaşımlarımda göstermiştim.
2- Düşen kırılımlarını neden kullanmadığımı birkaç arkadaş da özelden sormuştu. Kısaca söylemem gerekirse, düşen kırılımlarında hisseye girdiğimizde, yön tersine dönerse, kontrol etmemiz zorlaşır.
3- Yani bu durumda Stop noktasını nereye koyacağız? Düşen çizgisinin altına mı? Yeni oluşan trend çizgisinin altına mı? Yoksa belli bir yüzdeye göre mi stop koyacağız?
Düşen çizgisinin altına koysak, gün geçtikçe stop noktası daha da aşağılara geleceğinden zarar da yükselir.