1- Arkadaşlar herkese selam,
Bugün #Tkfen hissesi üzerinden #viop da short pozisyon örneği paylaşıcam sizlerle. Bu paylaşımda ekstra olarak Fibonacci yi ters kullanarak nasıl hedefler belirlenebiliyor onu göstereceğim.
2- Eski paylaşımlarda yaptığım gibi bugün grafiği geriye alarak adım adım ilerlemeyeceğim. Zira öyle yapınca benim çok vaktimi alıyor. Böyle yaptıkça hem daha fazla paylaşım yapma imkanı da bulurum diye düşünüyorum.
3- Şimdi #Tekfen grafiğini günlük olarak aşağıya bırakıyorum. Burda ok ile gösterdiğim yerdeki düşüş nasıl yakalayabilirmişiz onun analizini yapalım.
4- Aşağıdaki grafikte şöyle bir yükselen trend çizgisi çizdim. Aslında short için asıl çıkış noktası bu. Yani fiyatın bu direnç çizgisine yaklaşması.
5- Benim paylaşımlardan anlamışsınızdır. Genelde tek çizgi ile işlem yapmıyorum. O bölgede başka ne gibi dirençler, hedefler var onları araştırıyorum. Bunlar Fibo, RSI’daki NU, çapraz trend çizgisi, düşüş formasyonu vs. Araştırmaya devam edelim.
6- Grafiği şimdi 2 saatliğe aldım. Yani daha yakından görünsün diye. Yukarıdaki direnç çizgisi aynen kalsın. Fiyatın son hareketlerine bakarsak şöyle bir kanal görürüz. Bu kanalın tepesi de yine aynı hedefi gösteriyor.
7- Şimdi kanalı kaldırıp, fiyatın en dibinden başlayarak bir yükselen trend çizgisi çekelim. Bu destek çizgisi kırılmasına rağmen daha sonra karşımıza hep direnç olarak çıkmış. Oklarla gösterdiğim temaslar çizginin çalıştığını gösteriyor.
8- Bir de RSI’ya bakalım. RSI bize günlük grafikte bir negatif uyumsuzluk vermiş. Fiyat tepeleri yükselirken RSI tepelerinden ikinci tepe daha düşükte. Grafikte hem fiyat tepelerini hep RSI tepelerini siyah çizgi ile gösterdim.
9- Şimdi gelelim Fibonacci nin ters kullanımına. Fibonacci kullarak hedef fiyat belirlemek için, Fibonacci yi ters çekiyoruz. Yani yükseliş trendinde fibonacci düzeltme seviyelerini bulmak için fiboyu en dipten alarak en tepeye çekiyorduk. Burda ise tam tersini yapıyoruz.
10- Fibonun ters kullanımında, yani en yüksekten en dibe doğru çekilen fiboda hedefler 1.27 veya 1.41 seviyeleridir. Şimdi ben aşağıdaki grafikte en son tepeden önceki tepeyi 1 seviyesi, en dibi de 0 seviyesi olarak aldığımda 1.27 noktası tam hedefe gelmiş gözüküyor.
11- Bu arada Fibonacci nin kullanımıyla ilgili değerli bilgiler içeren ve @efecanvatansevr in kendi stratejilerini anlattığı aşağıdaki floodu da mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
12- Şimdi grafikteki dirençleri tek bir grafikte topladığımızda aşağıdaki gibi bir görüntü çıkıyor ortaya. Gördüğünüz gibi fiyata 3 direnç çizgisi, bir fibo hedefi denk gelmiş. Bir de RSI’da yer alan Negatif uyumsuzluk tuzu biberi olmuş.
13- Peki biz bu grafiğe göre tepelerden short pozisyon açmış olsak nerede kapatabilirdik ona da değinelim. Nasıl long pozisyon açtığımızda fiyatın dönebileceği dirençler arıyorsak, burda da destekler aricaz ve bu desteğe fiyatın tepkilerine bakacağız.
14- Aşağıdaki grafikte çizdiğim destek çizgisine saatlik grafikte yakından baktığımızda fiyatın bu çizgiye tepki verdiğini ve düşüşün yavaşlattığını, ardından yükselmeye başladığını görüyoruz. Yani bu çizgi fiyatı düşüşte tutmuş.
15- Grafikte gördüyseniz yukarıdaki direnç çizgisiyle bir kanal da oluşmuş. Yani kanal tepesinden short kanal dibinden long yaparak aradaki fiyat düşüşünden para kazanılabilirmiş.
16- Bir eğitim zincirimizin daha sonuna geldik. Umarım herkes için faydalı olur.
Sevgiler Saygılar arkadaşlar.
1- Bir Trader için önemli olan, ne kadar sıklıkla kazandığı değildir.
Önemli olan;
-Haklı olduğunda ne kadar kazandığı,
-Yanlış olduğunda ne kadar kaybettiğidir.
Bunu biraz açayım.
2- Hepimiz bu piyasaya kar elde etmek için giriyoruz. Bir işleme ilk girdiğimiz zamanlarda pek çoğumuzun başına gelmiştir. Bir işleme gireriz ve hisse %3-%5 yükselir, kar görür seviniriz ama sonrasında pozisyon zarar yazmaya başlar.
3- Siz Stop olursunuz ve stop olduğunuzda ilk düşündüğünüz şey şudur: Keşke %3-%5 kar gördüğümde satsaydım. Bence çok yanlış bir düşünce. Nedenlerini açıklayayım.
1- Herkese Merhaba,
Bugün sizlere, Teknik Analizde Fibonacci Kullanımını ve Fibonacci’yi kullanarak işlemlerimizde kazanç sağlama oranını nasıl arttırabileceğinizi örneklerle anlatıcam.
Bunun yanında, Fibonacci ile hedef fiyat ve dönüş belirleme yöntemlerinden bahsedeceğim.
3- Fibonacci düzeltme seviyeleri aracı, bence teknik analizde mutlaka kullanılması gereken bir araçtır. Ama asıl sorun şu: Nasıl Kullanıcaz?
Bir yükseliş veya düşüş trendine Fibonacci çektiğinizde, aslında bütün Fibo seviyelerinde fiyat tepkisini görmek mümkün.
1- Arkadaşlar herkes selamlar,
Bugün size güncel endeks grafiği üzerinden bir stoploss örneği anlatıcam. Bu örnekle birlikte #stoploss konusunun kafanızda daha da netleşeceğini düşünüyorum.
3- Yalan yok, burdan tepkiyi görünce acaba dönüş gerçekleşecek mi diyerek endeks hisselerine bir göz gezdirmeye başladım. Endeksi taşıyabilecek büyük hisselerin grafiklerinde yükselişi sağlayabilecek destekler var mı diye araştırmaya koyuldum.
1- Son günlerde yaşanan düşüşlerde ve özellikle dünkü düşüşte, yorumlarda şöyle tweetler gördüm: “Bu düşüş fırsat” , “Mallarımı aldım çekildim kenara” , “Borsada alacaksın unutacaksın abi” vs şeklinde.
2- Biliyorsunuz son dönemde pandeminin de etkisiyle bazı hisseler olması gereken değerlerinin çok üzerine çıktı. Piyasa değeri defter değerlerinin 10-20 katına çıkan hisseler var.
3- Alacağınız şirketin piyasa değerinin defter değerine oranla kaç olduğuna, Fiyat/kazanç oranına vs gibi bakarak temel analizlerini yapmadan, sırf birileri söylüyor diye hisse alır beklerim der misiniz?
2- Zira anlatacaklarım,borsaya yeni giren hemen hemen herkesin ilk dönemlerde yaşadıklarına benzer olsa da, bazı şeyleri erken farketmenizi sağlayacak dersler de içeriyor.
3- Son 1 yıldır yeni gelenler iyi para kazandılar ama, bu her zaman böyle gitmez. Borsa tarihinde ender görülen dönemlerden geçiyoruz. İşler tersine döner de zarar etmeye başlarsanız, emin olun zararlarınız kazançlarınızdan çok daha fazla oluyor.
1- Arkadaşlar herkese selam,
Bugün de, yine daha önce eğitim amaçlı analiz yaptığım #ALGYO hissesinde bir breakout stratejisi kullanarak nasıl bir yükseliş yakalanabilirdi ondan bahsedeceğim.
2- Tabi bu devasa yükselişi önceden tahmin edemeyiz ama bazı stratejileri kullanarak girdiğimiz hisselerin hareketlerini izleyerek, biraz da risk alarak bunu başarabiliriz.
3- Analize başlamadan önce araya bir parantez açarak, eğitim içinde kısa bir eğitim daha paylaşayım. Önceki #Algyo analizinde paylaşacaktım ama yazı dizisi çok fazla uzuyor diye bu analizde araya sıkıştırmayı daha uygun gördüm.