1- Arkadaşlar Herkese Selamlar.
Bu hafta sizlere, Risk Yönetimi Kuralları dahilinde uygun Pozisyon Büyüklüğünün nasıl ayarlanması gerektiğini, Tradingview’de yer alan Alım-Satım aracı üzerinden anlatan bir flood hazırladım. Flood biraz uzun oldu ama korkmayın.
2- Bu floodda yalnızca Alım-Satım aracının kullanımını değil, ayrıca işlemlerde Stop Loss seviyesinin nerelere konabileceği, Stop Loss seviyesi ile Pozisyon büyüklüğü arasında nasıl bir ilişkinin olması gerektiğini de anlatacağım. Lütfen dikkatlice sonuna kadar okuyunuz.
3- Şimdi Başlayalım.
Biliyorsunuz, teknik analiz kesinlik belirtmez, teknik analiz bir olasılıklar sanatıdır. Bu olasılıklar içerisinde yaptığımız işlemlerde kar etmek kadar zarar etmek de gayet doğaldır. Zarar, bu işin doğasında vardır.
4- Biz bu işte öncelikle zarar etmeyi ve zararı kabullenmeyi içselleştirerek işlemlerimizi yapmalıyız. Zararı kabullendiğimizde ise karşımıza şu soru gelir: Her işlemde ortalama ne kadarlık bir zarara katlanmalıyız?
5- Profesyonel bir trader olmak ve bu işi devamlı olarak yapmak istiyorsanız, Teknik analiz kullanarak uzun vadede sürdürülebilir bir şekilde para kazanmanın ön koşulu, zararları minimum düzeyde bırakıp, karlarınızı da maksimum düzeye çıkarmaktır.
6- Fazla laf kalabalığı yapmadan, asıl konumuza gelelim. Önce bu işin matematik kısmına değinelim.
Aşağıda iki tane oran var.
RRR (Risk/Reward Ratio) yani= Risk/Ödül Oranı
WLR (Win/Lost Ratio) yani= Kazanç/Kayıp oranı

RRR’den başlayalım.
7- RRR: Bir işlemde belli bir miktar para kazanmak için ne kadar paranın riske atılacağını belirten orandır.
Yani bu oran, bir işlemde muhtemel zararınıza karşı ne kadar kazanacağınızı belirler. İdeal oran 2.5 olarak kabul edilir. Yani 1 birim kayba karşı 2.5 birim kazanç gibi.
8- Aslında bana göre bu oranın değişken ve daha fazla olması gerekir. Yani en az 2.5 olmak üzere bu oran ucu açık bir şekilde, işleme girilecek grafik yapısına göre arttırılmalıdır. İlerleyen açıklamalarda detayını açıklayacağım.
WLR’den devam edelim.
9- WLR ise, toplam belli bir işlem sayısında, kaç işlemde kar, kaç işlemde zarar ettiğinizi belirleyen bir orandır.
Yani ortalama 10 işlemde 5’i kazanç, 5’i kayıpla sonuçlanıyorsa, sizin Win Lost Ratio’nuz %50 dir.(5/10)
10 işlemde 6 kazanç, 4 kayıp varsa %60’dır gibi. (6/10)
10- Ortalama bir trader’ın WLR oranı genelde %50 dir. Yani Trade başarısı ortalama 10 işlemde 5 kazanç - 5 kayıp şeklindedir. Daha profesyonel traderlarda ise bu oran %60 ve %70 lere kadar çıkar. Bu oranı ne kadar yükseltirseniz kazancınız o kadar artar.
11- Ancak bu oranları kullanırken pozisyon büyüklüğünü ayarlama noktasında dikkat etmemiz gereken bir husus var. Toplam Trade sermayemiz ne kadar ve biz her işlemimizde sermayemizin ne kadarını riske atacağız?
12-Gireceğimiz her işlemde sermayemizin ne kadarını riske atacağımızı bir oran şeklinde belirleyebileceğimiz gibi, bunu bir tutar olarak da belirleyebiliriz. Örneğin, 100.000 TL sermayemizin olduğunu ve her işlemde sermayemizin maksimum %2’sini riske attığımızı varsayalım.
13-Yani biz bu şartlarda, bir trade işlemine girmeden önce, maksimum 2.000-TL(100.000’nin %2’si) kaybedecek şekilde Pozisyon büyüklüğünü ayarlamamız gerekir. Bir başka ifade ile, eğer işler terse gider de stop olursak, 2.000-TL kaybedeceğimizi baştan kabul etmemiz gerekir.
14- Pek çok kişinin bu durumda aklına bir soru gelebilir.
Eee, bu kuralları koyduk, peki stop loss seviyesini nereye koymamız gerekir?
Bunu da bu floodda bulacaksınız. Okumaya devam edin…
15- Şimdi buraya kadar anlattıklarımı kavradıysanız, bu risk yönetimi kuralları ekseninde Tradingview’da yer alan Alım-Satım aracını nasıl kullanacağınızı örnek grafikler üzerinden anlatmaya çalışayım.
16- Aşağıdaki #Alkim grafiği üzerinden Alım-Satım aracının nerede olduğu ve üzerindeki rakamların ne anlam ifade ettiğine dair açıklamalar var. Bu aracı bilmeyenler mutlaka incelesin.
17- Şimdi bu Alım-Satım aracının ayarlarına bakalım (çift tıklayarak da açabilirsiniz)
Aşağıdaki Grafikte, kar seviyesi, zarar durdurma seviyesi ve giriş fiyatı gibi rakamlar, aracı aşağı yukarı kaydırdığınızda otomatik gelir. Daha sonra da bu verileri elle de ayarlayabilirsiniz
18- Bunlar:
Hesap Boyutu: Toplam Trade Sermayeniz (Örnek 100.000-TL)
Birim Büyüklüğü: (Kaldıraç Oranı veya Sözleşmeyse Birim Büyüklüğünü gösterir. Örneğin Viopta hisse sözleşmelerinde 1 sözleşme 100 adet lot demektir.)
Risk: Risk oranı veya Tutarı (Sermaye Tutarına göre)
19- Peki biz bu kuruluma göre ne yaptık? Grafik üzerindeki rakamlara göre anlatırsam;

Toplamda 100.000-TL Trade Sermayemiz var. Ve biz dedik ki, her işlemde en fazla sermayemin %2’sini riske atabilirim. Yani her trade de 2.000-TL zarara katlanabilirim.
20- Ardından hisse belirledik, alım sinyali geldi ve bu hissede (Örnek olarak #ALKIM) 16.17 fiyatından alım yönlü işlem kararı verdik. Ardından alım seviyemize bu Alım-Satım aracını yerleştirdik ve stop noktamızı giriş yerinin %3,03 seviyesine çektik.
21- Ardından Risk/Ödül oranımızı da 4.16 olarak kendimiz belirledik. Yani işlem beklediğimiz yönde giderse, fiyat hedefimize gelirse %12,62 kar sağlayacağız.
Burdan sonra ise son aşamaya geldik. Peki bu kurallarla kaç lot almamız gerek? Yani Pozisyon büyüklüğümüz ne olacak?
22- İşte bunu da size bu araç “Mik:4081” kısmında söylüyor. Yani bu kurallar dahilinde işleme gireceksen, bu işlemden 2.000-TL zarar etmeyi göze aldıysan, bu hisseden 16.17 fiyatından 4081 lot alman gerektiğini söylüyor.
Bu durumda Pozisyon Büyüklüğümüz: 4081x16,17=65.989,77-TL
23-Yani biz 100.000-TL sermayemiz olmasına rağmen, bu kurallar dahilinde bu hissede alım yapacaksak, maksimum 65.989,77-TL tutarında hisse almamız gerek. Eğer beklediğimiz yönde gitmezse de, %3 zarar yani 2.000-TL (65.989,77’nin %3’ü) zararla işlemi kapatıyoruz.
24-Ancak şunu unutmayın. Önce risk kurallarınızı belirleyin, grafikte alım-satım aracını alım yerine yerleştirin, riskinize göre veri girişlerini (ayarlardan) yapın, EN SON olarak pozisyon büyüklüğünüzü ayarlayın.
Zaten bu durumda araç size söylüyor ne kadar almanız gerektiğini.
25- Şimdi örneklerle öğrendiklerimizi pekiştirelim.
İlk örnek #BRSAN grafiğinden.
Düşünün ki karşınızda böyle bir grafik var. Çizdiğiniz bu çapraz trend çizgisinden de fiyat tepki almış. Size göre bu bir alış sinyali olsun diyelim.
26- Şimdi alım kararı verdikten sonra daha önceki açıklamalarda yer alan risk kurallarımızı ve oranları hatırlayalım.
Not: Herkese göre farklı olabilir, herkes kendi sermayesi, risk algısına göre kendi oranlarını kullanabilir. Ben bu anlattıklarım üzerinden örneklendireceğim.
27- Trade Sermayemiz: 100.000-TL olsun.
Her trade işlemindeki katlanacağımız kayıp oranımız da %2 olsun. Yani maksimum 2.000-TL zarara katlanabiliriz diyelim.
Şimdi bu giriş sinyaline göre Stop Loss Noktasını nereye koymamız gerekir?
28- Kişiden kişiye değişmekle beraber ben seçenekleri sıralayayım.
1- Çizgi altında günlük kapanış Stop koyulabilir. (belirli seviyeyi geçmemek üzere)
2- Çizgi altına %3 oranında kapanış Stop koyulabilir.
3- Veya Çizgi altına 1.5 ATR stop koyulabilir.
29- Ben Çizgi altına 1.5 ATR stop kuralını koyarak örneklendireceğim. Hem ATR’yi de biraz anlatmış olurum.
Aşağıdaki grafikte ATR değeri 20 günlük periyotta 0,68 gözüküyor. Yani hisse ortalama 20 günde aşağı yukarı 68 kademe oynamış. 1.5 ATR değeri de 0,68x1,5= 1,02 (102 kademe)
30-Giriş değeri de 22.90. Son gün kapanış değeri.
Bu durumda stop noktamın 102 kademe aşağıda yani 22,90-1,02= 21,88 olması gerek.
Kazanç risk oranımızı da örneğin 4 yapalım.
31- Şimdi Alım-Satım aracını kapanış değerine alalım. Aşağıdaki grafikte;
Sermaye:100.000-TL
Sermaye Risk Oranı: %2
Stop Loss seviyesi: 21.88
Hedef (Kar al) seviyesi: 26.98 (%17,82)
RRR: 4
Pozisyon Büyüklüğü: 1960 Lot (1960x22,90 = 44.884-TL)
32- Yani bizim yukarıdaki grafiğe göre risk kurallarımız çerçevesinde bu hisseden 1960 lot yani 44.884 TL tutarında hisse almamız gerek.
Eğer işlem terse giderse 21.88 de stop olmak, hisse istediğimiz yönde giderse de 26.98 de hisseyi satmamız gerek.
33-Floodun önceki bölümlerinde bahsetmiştim. Risk/Ödül oranı sabit değil değişken olmalıdır diye. Bu örnekte biz 4 olarak belirledik ancak örneğin hisse günlük güçlü yükselişler ile yükselmeye devam ediyorsa, hedefte satmanın da bir anlamı yok.
34-Bu grafik özelinde konuşursak, fiyat dikkat ederseniz bir düşüş trendinde, daha düşük dipler ve daha düşük tepeler yapıyor. Ancak son fiyat hareketlerine bakarsanız, düşük tepeler yapmasına rağmen, daha düşük dipler yapmıyor.
35- Yani bu durumda son düşüş dalgalarının Failure Swing olarak kalıp, fiyatın daha yüksek tepeler yapma olasılığı da var. Bu durumda fiyatın hareketlerine göre hedefi son tepenin daha yükseğine de koyabilirsiniz. Bu durumda Risk/Ödül oranınızı da arttırmış olursunuz.
36- Eğer düşüş trendinin devam edeceğini düşünüyorsanız da hedefi önceki grafikte olduğu gibi, bir önceki tepenin daha altına koyarsınız. Bunu ayarlamak tamamen size kalmış.
37- Şimdi kripto piyasalarından bir örnek verelim. Hatta bu örnekte kaldıraç oranını da kullanalım. Kripto piyasalarda işlem açanlar için faydalı olur.

#Btc #Btcusdt #Ethusdt #xrpusdt #winusdt #dotusdt #adausdt #trxusdt #chzusdt #eosusdt #eosusdt #dentusdt #ltcusdt #linkusdt
38- Daha önce sizle grafiğini paylaşmıştım.
#Avaxusdt grafiği aşağıda: Grafikteki dalgalara dikkat edin. Okla gösterdiğim tepe geldikten sonra trend reversal gerçekleşmiş.

#xlmusdt #filusdt #dogeusdt #algousdt #sxpusdt #neousdt #reefusdt #solusdt #ontusdt #cakeusdt #bnbusdt
39- Trend dönüşünü gerçekleştiren yani daha yüksek Tepe (HH) yapan dalgadan sonra artık bizim yükseliş yönlü işlem kovalamamız gerek. Bu tepeden sonraki düzeltmeleri iyi takip etmeliyiz. Peki bu düzeltme nerede sonlanabilir?
40- Aşağıdaki grafikte, daha yüksek tepe görüldükten sonra olası desteklerin hangi seviyelerde aranması gerektiğini kutucuklarla gösterdim. Muhtemel dönüş yerlerini öncelikle sarı kutucuğun olduğu alanlarda… (yani son düşük tepenin olduğu seviyelerde)
41- Eğer fiyat bu sarı kutucuğun altına inerse de en son kırmızı kutucuk alanında aramamız gerekir. Tabi burda dönüş ararken de fiyatın anlamlı bir yerdeki tepkisini teknik gerekçeye de oturtmak gerekli.
42-Bu teknik gerekçe bir hareketli ortalama, bir trend çizgisi, fibo seviyesi vs de olabilir. Ancak bu grafikte ben bir trend çizgisi çizdim. Bu trend çizgisine oklarla gösterdiğim yerlerde milimetrik temaslar var. Çizgi çok iyi çalışıyor. Bir inceleyin.
43- Grafikte yeşil okla gösterdiğim tepkiden sonra artık al sinyalinin geldiğini varsayalım. Peki buna risk kurallarını nasıl koyacağız?
Biliyorsunuz #kripto da fiyat hareketleri çok volatil olduğundan risk oranını da pozisyon büyüklüğünü de çok iyi ayarlamamız gerek.
44- Şimdi önce 51.00 USDT’den alım kararı verdiysek önce StopLoss seviyesini nereye koymalıyız onu belirleyelim. Alım yapacağımız yerde ATR değeri 4.81. Stop noktasını 1.5 ATR olarak belirlersek 4.81x1,5= 7.21 dolar aşağıya koymamız gerek. Grafikte gösterdim.
51,00-7,21= 43,79
45- Eğer stoploss seviyesini 1.5 ATR yaparsak, yaklaşık %14 zarara katlanmamız gerekiyor. Bu çok yüksek bir stop loss oranı. O zaman bunu düşürelim. 1.5 yerine 1 ATR yapalım. 1 ATR 4.81 olduğuna göre Stop Loss seviyesi: 51.00 – 4.81= 46.19 olsun.
46- Veya 1 ATR noktasına gelmeden çizgi altı kapanış olursa da Stop Loss yapabiliriz. Bu tamamen size kalmış.
Şimdi stop seviyesini belirledik diyelim ve 10x kaldıraç uygulayacağız. Dikkat ederseniz %9,43 oranında zarara katlanacağız.
47- Bu durumda eğer işler ters gider Stop Loss yaparsak, 10x kaldıraçta yatırdığımız paranın nerdeyse tamamını kaybetmiş oluruz. Yani 1.000$ ile işlem açarsak 943$ kaybederiz. O yüzden pozisyon büyüklüğünü çok iyi ayarlamamız gerek.
Peki bu durumda hedefi nereye koyacağız?
48- Ne demiştik? Trend döndü ve fiyat yeni yüksek tepe yaptı. Bu durumda bir düzeltmeden sonra fiyatın nereye gitmesi beklenir? Son tepenin daha üzerine. Yani yeni bir yüksek tepe (HH) yapması beklenir.

#Lunausdt #Dydxusdt #Ftmusdt #Maticusdt #atomusdt #Shibusdt #Nearusdt
49-Eğer biz son tepeden daha yukarıda yani yeni bir yüksek tepe yapmasını bekliyorsak, Fibonacci aracını son tepeden başlayıp son dibe (sağdan sola) çekerek yani ters fibonacci kullanarak hedef belirleyebiliriz. Bu durumda hedef seviyesi öncelikle 1,27 seviyesi olur.
Grafik 👇
50- Stop Loss ve Hedef seviyemizi belirledik. Sermayemiz de 10.000 USDT olsun diyelim.
Yine alım satım aracını alım yerimize yerleştirelim ve aşağıdaki verileri araca girelim.
Sermaye: 10.000 USDT
Sermaye Riski: %2
Kaldıraç: 10
Giriş Seviyesi: 51.00
Stop Loss: 46.19
Hedef: 73.79
51- Yukarıdaki grafikte Alım satım aracına ve ayarlarına bakarsanız, Risk/Ödül oranının yani RRR’nin 4.74 olduğunu, Muhtemel kar oranının da %44,69 olduğunu görürsünüz.
Pozisyon büyüklüğünü de aracımız bize 4.158 olarak verdi.
52- Yani bizim kurallarımız eğer böyleyse, 10x kaldıraçla maksimum 4 adet #Avaxusdt almamız gerekir. Eğer fiyat hedefimize gelirse de 10.947 – 10.000= 947 USDT karımız olur.

#cyrpto #coin #Minausdt #Wtcusdt #axsusdt #celrusdt #xtzusdt #uniusdt #oneusdt #grtusdt
53- Peki bu kar sizi tatmin etmedi diyelim. O zaman hedef fiyatı değiştirmeden Sermaye riskimizi %3 e çıkarttığımızı ve stop loss seviyesini de biraz daha yukarılara çektiğimizi varsayalım. Yeni durumda işlem kuralları aşağıdaki gibi olur:
54- Bu durumda da sermaye riskimizi %3 e çıkarttığımız için 300 USDT (10.000’in %3 ü) zararı göze aldık, Stoploss u daha yükseğe (47.28) çıkarttık.
Böylelikle Risk/Ödül oranımız 6.13 ve muhtemel karımız da 11.837 – 10.000 = 1.837 USDT oldu.
55- Pozisyon büyüklüğümüz de 8 oldu. Yani bu anlattığım risk yönetimi kuralları ile maksimum 8 adet #Avaxusdt almamız gerekir. Daha fazlası değil. Daha fazla aldığınızda belki daha çok kar edersiniz ancak olası bir ters harekette sermayeniz hızla erimeye başlar.
56- Bunun sonucu olarak Pozisyon büyüklüğü ile Stop Loss arasında şöyle bir ilişkinin de varlığı ortaya çıkıyor aslında.
Eğer Stop Loss seviyeniz düşükse pozisyon büyüklüğünü artırabilirsiniz, eğer Stop Loss seviyeniz yüksekse, Pozisyon büyüklüğünüzü düşürmeniz gerekiyor.
57- Yani işlemlerinizde pozisyon büyüklüğünü arttırmak ve daha fazla kazanç sağlamak istiyorsanız, Stop loss seviyenizi düşük tutmanız gerek. Tabi her işlemde stop loss seviyesini düşük tutmak çok sık stop olmanıza da sebep olabilir, dikkat edin.
58- Evet Arkadaşlar, floodumuz burada son buluyor. Eminim bu flood sayesinde birçok kişi, Risk Yönetimi ile Pozisyon Büyüklüğünü ayarlama ve bu ikili arasındaki ilişkiyi doğru kurma, stop loss noktası ve hedef fiyat belirleme konusunda kendisine bir şeyler katacaktır.
59- Eğer floodu beğendiyseniz ve size faydası dokunduğunu düşünüyorsanız da beğeni ve desteklerinizi de ihmal etmeyin. Sağlıcakla kalın. Herkese bol kazançlar…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Serdar Cevher

Serdar Cevher Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gscevher

26 Sep
1- Arkadaşlar Herkese Mutlu Pazarlar.
Price Action ekseninde, Flood şeklinde bir #BTC analizi yapayım dedim. Hem öğrendiklerimizi de pekiştirmiş oluruz.

#crypto #kripto #btcusd #btcusdt #ethusd
2- Bu analizde henüz anlatmadığım ama ilerde detaylarına gireceğim konulara da da ufaktan değineceğim. Bir ön bilgilendirme gibi olacak. Hadi başlayalım.

#xrpusd #winusd #adausd #avaxusd #hotusd #dotusd #ltcusd #linkusd #trxusd #dentusd #wtcusd
3- Aşağıya #Btcusdt nin 4 saatlik grafiğini koyuyorum. Grafikte dalgaları oklarla gösterdim. Sizlerde biraz inceleyin.

#chzusd #eosusd #linkusd #xlmusd #filusd #dogeusd #grtusd #vetusd #algousd #neousd #cotiusd
Read 18 tweets
25 Sep
1- Dostlar herkese selam,
Bir diğer eğitim serisi ile tekrar birlikteyiz.
Konumuz: Yüksek Açılı Trend Çizgilerinin (Diagonaller) Hatalı Kullanımları
Konuya başlamadan önce size piyasalardaki alım-satım sürecinin nasıl işlediği hususunda bir hatırlatma yapayım.
2- Çünkü bu sürecin nasıl işlediğini bilmek ve fiyat analizlerini bu sürece göre yapmak, eğer Teknik Analiz kullanıyorsanız trade başarı oranını arttırmak ve hatalı işlem oranını azaltmak noktasında çok önemlidir.

#Borsa #bist100 #viop #btc #btscust #ethusdt #teknikanaliz
3- Piyasalarda alım satım yapan birçok aktör var. Basite indirgersem; Bu aktörlerin en başında Bankalar, Kurumsal Şirket ve Yatırımcılar, Yatırım Fonları gibi smart Money yani akıllı para dediğimiz kurumlar var. Biz ise küçük yatırımcılar olarak para skalasının en altındayız.
Read 30 tweets
20 Sep
1- Dostlar Herkese Günaydın,
Dünkü anlattığım Price Action eğitiminden sonra güncel bir hisse analizi paylaşmak istedim.
Hissemiz Aselsan
#Asels
2- Baştan söyleyeyim. Grafiği çok hoşuma gittiği için paylaşıyorum. Herhangi bir al-sat tavsiyesi değildir.
Öğrendiklerimizi pekiştirmek için güzel bir grafik.
3- Öncelikle Aselsan’ın 4 saatlik grafiğini aşağıya bırakıyorum. Tertemiz grafik. Grafikte hiçbir şey yok.
Grafikteki fiyat hareketlerini analiz etmeye çalışın. Dipler tepeler nerelerde oluşmuş gözlemleyin.
#Asels
Read 18 tweets
19 Sep
1- Arkadaşlar Herkese selamlar,
#Priceaction floodumuz başlıyor. Biraz uzun bir flood olucak. Bol grafikli, bol açıklamalı, herkesin anlayabileceği şekilde mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.
2- Price action bildiğiniz gibi fiyat hareketi demek. Fiyat hareketleri piyasadaki yani trendleri, dalgaları oluşturur. Fiyat, Teknik analizin her şeyidir. Biz fiyatı alıp satıyoruz. Fiyatı alıp satarken de fiyatın yüksek olasılıkla gidebileceği yöne doğru işlem açmak zorundayız.
3- Çünkü Teknik analiz bir olasılıklar sanatı olduğu için, risk/kazanç ögelerini de dikkate alarak doğru karar verme oranınızı arttırmanız gerek. Bunun için işlem yapacağınız hissedeki fiyat hareketlerini yani piyasa yapısını doğru okumanız, bu yapıya göre işlemlerinizi yapmanız,
Read 65 tweets
14 Sep
1- Finansal piyasalarda işlem yapanların yaptığı en büyük hatalardan birisi nedir biliyor musunuz?
Ve bu hata çok kişi tarafından farkında bile olmadan sistematik olarak sürekli yapılır.
2- Bu hatanın bilimsel adı: Heuristic, yani kestirme çıkarımdır.
İnsanlar finansal piyasalarda işlem yapmadan hemen önce karar verme noktasında birçok değişkene bakarlar.
3- Açıklanan Finansal verileri, yurtiçi ve yurtdışında piyasalarla ilgili yapılan açıklamaları, haberleri, analist yorumlarını vs… takip ederler. Karşılarında olumlu olumsuz birçok veri ve bilgi vardır.
Read 15 tweets
12 Sep
1- Herkese İyi pazarlar.
Bugün, #PriceAction ekseninde bir #endeks analizi yapalım dedim. Hem Price Action bilmeyenlere de bir ön bilgi olmuş olur.
Öncelikle #Xu100 yani #bist100 grafiğimiz ile başlayalım:
2- Grafiğin temiz hali aşağıdaki gibi. Sadece son zamanlardaki önemli yatay destek/dirençler var. Price Action’ın daha iyi görülebilmesi ve dalgaları daha rahat sayabilmek için grafiği 2 saatliğe aldım. Önce siz kafanızda yükseliş ve düşüş dalgalarını göz kararı saymaya çalışın.
3- Fiyatın son zamanlardaki yükseliş hareketlerini siyah okla, düşüş hareketlerini kırmızı okla ben aşağıdaki grafikte gösterdim.
Bir yükseliş yapısı varken, trend kırılımı gerçekleşiyor ve kırılımın ardından dip bir önceki dibin daha altında gerçekleşiyor.
Read 20 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(