1- Arkadaşlar herkese selamlar,
Bu hafta sonu da #Endeks analizi yapalım beraber.
Baştan söyleyim, endeks ile ilgili olumsuz taraftayım. Gerekçelerini tek tek belirteceğim.
Önce bir #bist100 4 saatlik grafiği paylaşayım sizlerle. Çoğunluğun baktığı gözden.
2- Yukarıdaki grafikte endeks trend desteğinden dönmüş görünüyor. Tabi çoğunluk bunu yükselişin başladığı şeklinde yorumlayarak alıma geçebilir. Ama dalgaları sayarsak henüz düşüş trendi sonlanmamış, düşük tepeler ve düşük dipler geliyor sürekli. Yani market yapısı halen bearish.
3- Peki düşük tepe ve dipler yaparak ilerlerken trend desteğinden dönerek trendi döndürebilir mi? Mümkün.
Ancak biliyorsunuz ki her ne kadar endeks grafiği böyle söylese de, endeksi taşıyan hisselerin de yükselme potansiyeli olması gerek.
4- Son hareketlerde endeks grafiği hisse bazlı işlemlerde çok yanıltıcı oldu. Yani büyük hisseler endeks ile korele halde ilerlemedi. Biri düşerken diğeri yükseldi. Endeks düşüş trendindeyken bazı hisseler (örneğin havacılık) sert yükselişler sergiledi.
5- Bu durum da ben de endeksi analiz ederken #bist100 veya #bist30 grafiğine değil de, hisse bazlı analiz etmem gerektiğine karar verdim. Özellikle endeksi taşıyabilecek #bist30 hisselerine göz gezdirdim. Gördüğüm manzara hiç de hoş değil.
6- Takip ettiğim ve işlemler aldığım belli başlı #bist30 hisselerinin bazılarının trendlerini kırdığını ve düşüş onayına doğru hareket ettiğini, bazılarının da dirençlere geldiğini veya gelmek üzere olduğunu gördüm.
Şimdi sırayla bunlardan bahsedelim.
7. Öncelikle #xbank grafiği ile başlayalım.
Aşağıda 4 saatlik #xbank grafiği var.
Daha önceki günlerde de paylaşmıştım, trend kırıldı ve düşen onayında diye. Biraz gevşemeden sonra ikinci kez kırdığı trend çizgisine onaya gitti ve yine ordan döndü.
8- Ayrıca kısa zaman diliminde şöyle iki direnç de var. Fiyat, dirençlerin tam birleşim yerinden dönmüş.
Tabi market yapısının değişmediğini, halen bearish olduğunu herkes görmüştür. Üstteki yatay yukarı kırılmadıkça da market yapısının değiştiğinden bahsetmek güç.
9- Şimdi banka hisselerine geçelim. #GARAN grafiği aşağıda. Market yapısı halen bearish. Sarı alan arz bölgesi yani bir direnç bölgesi. Dirençleri çizgilerle gösterdim.
10- #AKBNK
Akbankta da 4 saatlik grafikte trend kırılmış ve onay almış görüntüsü var.
11- Ayrıca yine #Akbnk grafiğinde kısa zaman dilimde aşağıdaki gibi bir yapı var. Ters bayrak. Bayrağın kanal tepesine bir atak da yapabilir. Son düşüşün fib 0,78 seviyesini de yatayda belirttim. Kanal orta bandında da güzel tepkiler var.
12- Sırada #THYAO var.
Aşağıya kısa periyotta bir kanal bırakıyorum. Bu kanalın tepesinden dönmüş görünüyor.
13- Geçmişte #thyao nun böyle bir yükselişten sonra döndüğü yerin grafiğini de aşağıya bırakayım. Benzer bir şekilde çizilen bir kanal tepesinden dönmüş. Hacim de son dönüş mumundan önce kendini belli etmiş. (akıllı paranın çıkışını)
14- Ancak güncel grafikte hacim dönüşü desteklemiyor gibi. Yani dönüş burdan mı olacak kestirebilmek zor. Eğer burdan dönmezse yani 14.28 seviyesi yukarı kırılırsa, endeksin de biraz yukarı tepki verme ihtimaline karşı aşağıdaki gösterdiğim bölgeden de dönebilir. #THYAO
15- #TCELL
Aşağıya #tcell grafiğinin bir geçmiş bir de güncel grafiğini bırakıyorum. Geçmişte trendin kırılması sonucu trende pullback yaparak düşüyor. Şimdi de benzer görüntü var.
16- Aslında #TCELL grafiğinde geçmişle günümüz arasındaki tek fark şu:
Geçmişte trend yapısı bozuluyor, yeni düşük dipler ve tepeler geliyor;
Şimdi ise yeni düşük dip gelmiyor fakat yeni tepe de yapamıyor. Bu da trendin dönüşüne dair bir ön sinyaldir aslında.
17- #KCHOL
Koç aslında çok iyi yerden dönmüştü, aşağıdaki paylaştığım grafikte kanalı yukarı kırıp trendi döndürür diye düşünüyordum ama henüz beceremedi.
18- Ancak döndüğü yer çok kritik bi yer. Bir çapraz trend ve Fibo 0,618-0,786 arasından döndü. Mavi Trend desteğinden ufak bir dönüş gerçekleştirse de düşüş yapısını bozmadı hala. Eğer bu aşağıdaki mavi trend de kırılır ve fiyat son dibin altına gelirse, durum vahimleşir.
19- #PETKM
Petkimde biliyorsunuz geçen hafta çok sert bir satış gelmişti. Bu satış yükseliş trendini bozdu. Fiyat trendin altına geldi. Onay için yükselip tekrar düşmeye devam edebilir. Dikkat edin. (Tepkideki hacime de dikkat edin)
20- #PETKM geçmişte de benzer satış sonrası biraz yükseliş tepkisi yapmış (tepkide hacime dikkat. Malın tamamı satılamamış ve şuan satılıyor olabilir) ve kırılan trende onay sonrası büyük bir düşüş gerçekleştirmiş. Akıllarda bulunsun.
21- #ASELS
Baktığım grafiklerde olumlu grafiği olan ender hisselerden. Düşüş trend yapısı bozulmuş ve yükseliş trendi başlamış. Yükselişteki hacim de dikkat çekici. Ama çizdiğim kanal, çapraz trend ve arz bölgesine gelirse dikkatli olmak gerekir.
22- #TOASO
Tofaş da Log grafikte kanal tepesinde. Burdan düşüş başlayabilir.
Ayrıca Bir Not: Lin grafikte direnci yukarı kırıp, pullbackten sonra yükseliş başlamış görüntüsü var. Ancak Log grafikte kanal tepesine gelmiş. Dikkat edin.
2 Grafik de aşağıda.
23- #TUPRS
Tüpraş da kanal tepesine yakın. Ayrıca sarı alanla işaretlediğim bölge bir arz bölgesi. Satış gelme olasılığına karşı dikkatli olunmalı.
24- #Froto
Froto da alçalan üçgeni aşağı kırıp pullback yaptıktan sonra düşüş devam etti. Daha önce zaten grafiğini çizmiştim. Son tepki mumları da çok cılız. Grafik pek de iç açıcı değil.
25- Evet arkadaşlar, endeksi taşıyacak birçok hissenin durumu bu şekilde. Bazılarını paylaşmadım. Diğerlerine de siz bakabilirsiniz. Gelelim Endekse tekrar.
26- Hal böyle iken #bist100 ve #bist30 grafiklerinde kritik seviyeleri çizgilerle gösterdim. Bu çizgilerdeki fiyat hareketlerine dikkat edin. Ayrıca tüm ortalamalar da yukarıda. (günlük periyotta 50-100-200 SMA) Ortalamalar da karşımıza direnç olarak çıkacaktır. (100MA ya dikkat)
27- Evet arkadaşlar benim endeks yorumum bu şekilde. Tekrar hatırlatayım, bu benim fikrim, herhangi bir al-sat tavsiyesi içermez.
Yorumu ve fikri olan varsa flood altında bizimle paylaşabilir. Birlikte yorumlarız.
Herkese yeni haftada bol kazançlar…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- Arkadaşlar Herkese Selamlar.
Bu hafta sizlere, Risk Yönetimi Kuralları dahilinde uygun Pozisyon Büyüklüğünün nasıl ayarlanması gerektiğini, Tradingview’de yer alan Alım-Satım aracı üzerinden anlatan bir flood hazırladım. Flood biraz uzun oldu ama korkmayın.
2- Bu floodda yalnızca Alım-Satım aracının kullanımını değil, ayrıca işlemlerde Stop Loss seviyesinin nerelere konabileceği, Stop Loss seviyesi ile Pozisyon büyüklüğü arasında nasıl bir ilişkinin olması gerektiğini de anlatacağım. Lütfen dikkatlice sonuna kadar okuyunuz.
3- Şimdi Başlayalım.
Biliyorsunuz, teknik analiz kesinlik belirtmez, teknik analiz bir olasılıklar sanatıdır. Bu olasılıklar içerisinde yaptığımız işlemlerde kar etmek kadar zarar etmek de gayet doğaldır. Zarar, bu işin doğasında vardır.
1- Arkadaşlar Herkese Mutlu Pazarlar.
Price Action ekseninde, Flood şeklinde bir #BTC analizi yapayım dedim. Hem öğrendiklerimizi de pekiştirmiş oluruz.
2- Bu analizde henüz anlatmadığım ama ilerde detaylarına gireceğim konulara da da ufaktan değineceğim. Bir ön bilgilendirme gibi olacak. Hadi başlayalım.
1- Dostlar herkese selam,
Bir diğer eğitim serisi ile tekrar birlikteyiz.
Konumuz: Yüksek Açılı Trend Çizgilerinin (Diagonaller) Hatalı Kullanımları
Konuya başlamadan önce size piyasalardaki alım-satım sürecinin nasıl işlediği hususunda bir hatırlatma yapayım.
2- Çünkü bu sürecin nasıl işlediğini bilmek ve fiyat analizlerini bu sürece göre yapmak, eğer Teknik Analiz kullanıyorsanız trade başarı oranını arttırmak ve hatalı işlem oranını azaltmak noktasında çok önemlidir.
3- Piyasalarda alım satım yapan birçok aktör var. Basite indirgersem; Bu aktörlerin en başında Bankalar, Kurumsal Şirket ve Yatırımcılar, Yatırım Fonları gibi smart Money yani akıllı para dediğimiz kurumlar var. Biz ise küçük yatırımcılar olarak para skalasının en altındayız.
1- Dostlar Herkese Günaydın,
Dünkü anlattığım Price Action eğitiminden sonra güncel bir hisse analizi paylaşmak istedim.
Hissemiz Aselsan #Asels
2- Baştan söyleyeyim. Grafiği çok hoşuma gittiği için paylaşıyorum. Herhangi bir al-sat tavsiyesi değildir.
Öğrendiklerimizi pekiştirmek için güzel bir grafik.
3- Öncelikle Aselsan’ın 4 saatlik grafiğini aşağıya bırakıyorum. Tertemiz grafik. Grafikte hiçbir şey yok.
Grafikteki fiyat hareketlerini analiz etmeye çalışın. Dipler tepeler nerelerde oluşmuş gözlemleyin. #Asels
1- Arkadaşlar Herkese selamlar, #Priceaction floodumuz başlıyor. Biraz uzun bir flood olucak. Bol grafikli, bol açıklamalı, herkesin anlayabileceği şekilde mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.
2- Price action bildiğiniz gibi fiyat hareketi demek. Fiyat hareketleri piyasadaki yani trendleri, dalgaları oluşturur. Fiyat, Teknik analizin her şeyidir. Biz fiyatı alıp satıyoruz. Fiyatı alıp satarken de fiyatın yüksek olasılıkla gidebileceği yöne doğru işlem açmak zorundayız.
3- Çünkü Teknik analiz bir olasılıklar sanatı olduğu için, risk/kazanç ögelerini de dikkate alarak doğru karar verme oranınızı arttırmanız gerek. Bunun için işlem yapacağınız hissedeki fiyat hareketlerini yani piyasa yapısını doğru okumanız, bu yapıya göre işlemlerinizi yapmanız,
1- Finansal piyasalarda işlem yapanların yaptığı en büyük hatalardan birisi nedir biliyor musunuz?
Ve bu hata çok kişi tarafından farkında bile olmadan sistematik olarak sürekli yapılır.
2- Bu hatanın bilimsel adı: Heuristic, yani kestirme çıkarımdır.
İnsanlar finansal piyasalarda işlem yapmadan hemen önce karar verme noktasında birçok değişkene bakarlar.
3- Açıklanan Finansal verileri, yurtiçi ve yurtdışında piyasalarla ilgili yapılan açıklamaları, haberleri, analist yorumlarını vs… takip ederler. Karşılarında olumlu olumsuz birçok veri ve bilgi vardır.