, 93 tweets, 29 min read
My Authors
Read all threads
دوستان گرامی، قصد دارم در رشته توییت مختصری به اساس و اصول رادار برای آشنایی علاقه مندان بپردازم.
#Military
#Radar
#رادار
#رشتو
رادار یکی از مهمترین دستاورد های بشر در شکل دادن به دنیای مدرن است که اصول آن قدمتی به اندازه بحث الکترومغناطیس و قوانین آن تا 1860 دارد.
کاربرد های رادار به پنج بخش تقسیم می‌شود:
1-کاربردهای نظامی : رادار دارای سه کاربرد اصلی در زمینه نظامی است.
در پدافند هوایی برای جستجو ، کشف و رهگیری استفاده می شود.
در موشک ها برای هدایت به کار می‌رود.
تشخیص دشمن روی نقشه.
2-کنترل ترافیک: رادار دارای سه کاربرد اصلی در زمینه کنترل ترافیک است.
برای کنترل ترافیک هوایی نزدیک فرودگاه که در این نوع از رادار مراقبت فرودگاه برای آشکارسازی هواپیما نسب به فرودگاه استفاده می‌شود.
برای هدایت هواپیما با استفاده از رادار تقرب برای فرود در آب و هوایی نامناسب.
برای اسکن محیط فرودگاه برای یافتن هواپیما و دیگر وسائل زمینی
3-دورسنجی: رادار می تواند وضعیت آب و هوا یا حتی مسیر مناسب برای اجتناب از برخورد یک کشتی به یخ را فراهم سازد
4-کنترل ترافیک زمینی: رادار همچنین ابرازی برای نیروی پلیس است که می‌تواند سرعت وسایل نقلیه را اندازه گیری کند ، یا می تواند حرکات وسیله نقلیه را به وسیله هشدار دادن به آن کنترل کند (نزدیک شدن وسیله دیگری از پشت یا سنسور جلوگیری از برخورد)
5-فضا: رادار در زمینه فضایی دارای سه کاربر اصلی است.
برای هدایت وسائل فضایی برای فرود روی ماه یا ...
برای مشاهده سیستم های سیاره ای و بین سیاره ای و آشکارسازی مثلاً یک شهاب سنگ
برای کشف و رهگیری ماهواره ها
برای توضیح بیشتر بطور مثال می توان از رادار برای کشف مین های درون زمین استفاده کرد.
از کاربرد های اولیه دیگر تصویر برداری راداری است که به SAR مشهور است دو تصویر زیر پیشرفت در قدرت تفکیک پذیری تصاویر SAR را نشان می دهد.
کلمه RADAR مخففی برای RAdio Detection And Ranging است که به معنای آشکارسازی رادیویی و فاصله سنجی است و از امواج رادیویی برای آشکارسازی حضور یک هدف و تعیین فاصله یا برد آن استفاده می کند.
کشف بازتاب امواج رادیویی به وسیله اشیا به بیش از یک قرن قبل برمیگردد در سال 1903 آلمانی ها از این ویژگی برای کشف کشتی در دریا استفاده می کردند در 1922 مارکونی ایده مشابه ای را در بریتانیا معرفی کرد اما توجه چندانی به کار اون نشد.
کاربردهای ابتدایی و آزمایشی رادار های موج پیوسته یا CW شامل فرستادن امواج و متکی به بازتاب موج از هدف بصورت پیوسته است ارسال CW می تواند حضور یک شی و اگر موج رادیویی را در یک بیم باریک شکل دهیم اطلاعات سمت هدف را فراهم کند اما قادر به ارائه برد نیست.
فقدان کسب اطلاعات برد هدف یک محدودیت جدی بود اما سرانجام به وسیله مدوله کردن موج رادیویی ارسالی و ارسال یک رشته از پالس های کوتاه مشکل برطرف شد
تعیین زاویه هدف یکی دیگر از توانایی های مهم یک سیستم رادار است برای ردیابی یک هدف انتن باید روی هدف تمرکز کند و انرژی RF را دریافت کند توانایی یک سیستم رادار برای تعیین دقیق زاویه حاصل عملکرد افقی پهنای باند آنتن است(پرتو اصلی آنتن)
اگر روبش رادار بر مبنای شمال حقیقی باشد زاویه بازگشت راداری می تواند نسبت به شمال حقیقی اندازه گیری شود
اندازه گیری سرعت هدف یکی دیگر از قابلیت های سیستم رادار است بدین منظور رادار از مزایای داپلر افکت یا اثر داپلر بهره می برد اثر داپلر پدیده ای است که در اثر ان فرکانس امواج رادیویی در بازتاب از یک هدف متحرک نسبت به رادار تغییر میکنند(جابه جایی)
برای اندازه گیری دقیق سرعت ، پردازه مرکزی رادار تفاوت بین فرکانس موج ارسال و موج دریافتی را محاسبه می کنید (f2-f1)(ft-f0)
f0 فرکانس ارسالی رادار و ft فرکانس موج بازتابی است.
برای یک هدف ثابت فرکانس سیگنال بازتابی با فرکانس سیگنال ارسالی مساوی خواهد بود.
برای یک هدف نزدیک شونده به رادار فرکانس سیگنال بازتابی از فرکانس سیگنال ارسالی بالاتر خواهد بود.
فرکانس بازتابی برای یک هدف دور شونده از رادار از فرکانس ارسالی کمتر خواهد بود.
نکته مهم آن است که فاکتور اثر شیفت داپلر سرعت مطلق هدف نیست بلکه سرعت شعاعی مدنظر است در نتیجه همانطور که انتظار می رفت زاویه بین هدف و رادار بسیار مهم است توجه شود که فرض در مسائل فوق یکسان بودن ارتفاع است در غیر اینصورت یک زاویه جدید مربوط به زاویه ارتفاع را باید در نظر داشت.
واژه نامه اساسی
در ادامه به بررسی بعضی اصطلاحات در علم رادار می پردازیم
فرکانس : فرکانس سیگنال ارسال شده تعداد دفعات بر ثانیه است که انرژی RF یک چرخه را کامل می کند.
طول موج :یکی دیگر از ویژگی های هر سیگنال طول موج ان است طول موج اندازه فاصله ای بین قله های یک موج سینوسی که در فضا منتشر شده است بیشتر سیگنال های رادار دارای طول موج های در اندازه های میلیمتر یا سانتی متراند.بین طول موج و فرکانس رابطه معکوس حاکم است فرکانس بالاتر /طول موج کوتاه
پلاریزاسیون (قبطش): قطبش جهت گیری موج RF هنگامی که در فضا منتشر می شود است به عبارت دیگر بیان کننده جهت گیری میدان موج است. دو نوع قطبش داریم : 1-خطی 2- دایره ای
قطبش به وسیله آنتن رادار تعیین می شود توجه کنید درک پدیده قطبش اثر مستقیمی در فهم عملکرد رادار دارد
انرژی الکترومغناطیس منتشرشده دارای دو جز است : یک میدان الکترواستاتیک و یک میدان مغناطیسی این دو میدان همیشه بر هم و و بر جهت انتشار عموداند و موئلفه ای در جهت انتشار نداریم
قطبش موج از جهت گیری میدان الکترواستاتیک تعریف می شود بیشتر آنتن های رادار دارای قطبیدگی خطی ، عمودی یا افقی اند سیگنال به تصویر کشیده شده زیر دارای قطبیدگی عمودی است
بعضی رادارها از قطبش دایره ای برای بهبود آشکارسازی هدف در باران استفاده می کنند. قطبش دایره ای می تواند دارای جهت گیری راستگرد و یا چپگرد باشد برای قطبش دایره ای جهت میدان الکترواستاتیک با زمان و مکان هندسی دایره ای یک هدف ثابت عمود بر جهت انتشارو دارای اختلاف فاز 90 درجه می باشد
برای سیگنالی با قطبیدگی دایره ای راستگرد بردار الکترواستاتیک در جهت عقربه های ساعت می چرخد ( وسط یک دایره دو بردار عمود X&Y رسم کنید که برداری با نام A در جهت عقربه ها حرکت می کند) همین کار و برعکس شمایل پلاریزاسیون دایره ای پادساعتگرد می باشد.
در مورد اثر قطبش بر روی فرستنده و گیرنده ، اگر آنتن برای دریافت یک قطبش خاص طراحی شده باشد در صورت دریافت سیگنال با قطبش معکوس به مشکل بر می خورد این وضعیت را cross polarization می نامند که اثر چشمگیری در نبرد الکترونیک دارد(در جنگ الکترونیک باعث کاهش قدرت دریافتی می شود)
اگر آنتن هشدار دهنده راداری برای دریافت سیگنال های پلاریزه عمودی ساخته شده باشد سیستم تهدید از سیگنال رادار با قطبیدگی افقی استفاده می کند که ممکن است ردیابی نشود علاوه بر این اگر آنتن اخلالگر روی سیستم حمله ای الکترونیک دارای قطبیدگی عمودی باشد قابلیت اخلال در
سیستم مذکور از دست خواهد داد شکل زیر اثر قطبیدگی عمودی و افقی را در آشکار شدن یا نشدن سیستم تهدید را نشان می دهد.
جدول زیر اثر قطبش بر آنتن فرستنده و گیرنده را نشان می دهد.
افق رادار: مهم نیست که یک رادار از چه نوع جستجوی استفاده می کند عوارض زمینی می توانند موجب محدودیت شدید در رادارهای در خط دید و ردیابی هدف آن ها شود افق رادار یک ناحیه عملکردی حساس برای سیستم اشکارسازی هواپیما است
که یعنی فاصله ای که هر پرتو رادار تا حد ممکن بالا عوارض زمین طی می کند تا اهداف با سطح پروازی پایین را کشف کند به عبارتی حداکثر بردی که یک رادار می تواند هر هدفی را ناشی از انحنای زمین کشف کند‌.
به یاد داشته باشید که امواج رادیویی منتشرشده در اتمسفر
خم می شوند یا منکسر می شوند و در یک مسیر کاملا مستقیم منتشر نمی شوند اگرچه درجه انکسار به شرایط اتمسفر بستگی دارد که پیش بینی و تعیین ان بسیار سخت است
بدین دلیل محاسبات رادار بر پایه انتشار در مسیر مستقیم است و مفهوم افق رادار برپایه این فرض بنا شده در فرمول زیر فاصله بر حسب ناتیکال مایل و ارتفاع بر حسب فوت می باشد.
ارتفاع رادار نقش مهمی را در حداکثر برد کشف رادار های Los بازی می کند برای افزایش افق رادار معمولا ارتفاع آنتن را افزایش می دهند مانند رادار کاستا و نمونه های داخلی البته برای پوشش نقاط کور و چنین محدودیت های هیچ چیز بهتر از آواکس نیست.
انتشار: ویژگی های انتشار رادیویی عمیقا تحت تاثیر سطح زمین و شرایط جو است در هر تحلیل راداری باید پدیده انتشار همراه با تابش رادیو فرکانسی در محیط واقعی در نظر گرفته شود مهمترین پدیده های انتشار شامل : انکسار ، تضعیف و انتشار غیر عادی( فرم های غیرعادی انتشار در اثر پدیده های محیط)
انکسار: در خلا امواج رادیویی در یک خط مستقیم حرکت می کننند اگرچه در اتمسفر زمین حرکت امواج رادیویی بصورت مستقیم نیست یکی از اثرات شکست امواج رادیویی در جو افزایش خط دید رادار و طبعا برد رادار است.
شکست امواج رادیویی در اتمسفر بدلیل تغییر در سرعت انتشار با ارتفاع است اندیکس انکسار(n) برای توضیح تغییر سرعت از معادله زیر استفاده می کنیم.
اصطلاح حالت انکسار N برای پیش بینی تاثیر انکسار در انتشار امواج رادیویی است حالت انکسار مقیاسی برای توضیح اندیکس شکست که توسط طراحان رادار برای محاسبه تاثیر شکست بر سیستم رادار است در فرکانس های عملیاتی معمول رادار حالت انکسار برای هوای شامل بخار آب از معادله زیر محاسبه می گردد.
هرچه ارتفاع افزایش یابد فشار بارومتری و محتوای بخار در هوا به سرعت کاهش می یابد در همین زمان دمای مطلق طبق اهنگ کاهش استاندارد به آرامی کاهش می یابد.
با استفاده از معادله پایین می توان دید که حالت انکسار جو با افزایش ارتفاع کاهش می یابد این کاهش بدان معناست که سرعت امواج رادیویی با افزایش ارتفاع بیشتر میشود شکست امواج رادیویی اثر جدی بر رادارهای زمین پایه با زاویه ی ارتفاع پایین مخصوصا در نزدیک یا دور از افق می گذارد.
انتشار غیرعادی(غیر استاندارد) : برای شرح شرایطی به کار می رود که جو باعث افزایش برد رادار می شود یکی از انواع انتشار غیر استاندارد پدیده ابرشکست است هنگامی که ضریب شکست اتمسفر نسبت به ارتفاع به سرعت کم شود یک لایه ابرشکست پذیر ایجاد میشود.
این رخداد هنگامی که دما با ارتفاع افزایش یا حجم بخار آب نسبت به ارتفاع کاهش یابد اتفاق می افتد افزایش در دما با ارتفاع را وارونگی دما می گویند یک لایه شکست پذیر مانند موجبر که امواج رادیویی را در خود به دام می اندازد عمل می کند این کانال ها باعث کاهش میرایی سیگنال راداری می شوند
برای انتشار یک موج رادیویی در یک لایه زاویه سیگنال رادار نسبت به لایه باید کمتر از یک درجه باشد. (البته غیر از زاویه پارامتری به نام فرکانس بحرانی هم مهم هست) امواج رادیویی که در لایه می شکنند باعث افزایش برد رادار می شوند البته مناطقی هم در این برد خارج از پوشش رادار اند که به..
ان حفره رادار می گویند این حفر ه ها سبب کاهش کارایی رادار های هشدار زودهنگام اند که از این روش استفاده می کنند و هواگردهای که بالای لایه ابرشکست پذیر پرواز کنند ممکن است دیده نشوند.
مشخصه مهمی در ایجاد این لایه ها(چهار لایه اند) میزان بخار اب است در نتیجه بیشتر این لایه ها در اب و هوای گرم و روی آب ایجاد می شوند
تضعیف (میرایی ، افت) : در حین حرکت در جو بخشی از انرژی موج رادیویی در برخورد با اکسیژن و بخار آب بصورت گرما جذب می شود
در فرکانس های زیر یک گیگاهرتز اثر تضعیف ناشی از جو بسیار ناچیز است اما در فرکانس های بالای ده گیگاهرتز تضعیف ناشی از جو بصورت قابل توجهی افزایش می یابد این افت چشمگیر تاثیر زیادی در حداکثر برد اشکار سازی رادارهای که در باند موج میلیمتری فعالیت میکنند دارد.
عرض پالس:
که به نام دوره پالس نیز شناخته می شود به زمانی که فرستنده سیگنال ارسال می کند گفته می شود عرض پالس با میکروثانیه سنجیده میشود عرض پالس در میزان رزولوشن برد تاثیر گذار است رزولوشن برد در بهترین حالت نصف فاصله زمان سفر پالس در سرعت نور است
زمان تناوب پالس (PRI-PRT) : زمان سپری شده بین شروع شدن یک پالس ارسال شده و پالس بعدی ان که رابطه عکس با PRF دارد.
فرکانس تناوب پالس(PRF): به تعداد پالس های یک سیگنال تکرار شونده در واحد زمانی مشخص که معمولا پالس در ثانیه و با هرتز نشان میدهند نکته مهم انکه فرکانس کاری رادار با پی ار اف مشابه نیست اگرچه هردو با هرتز اندازه گیری می شوند اما دارای ویژگی کاملا متفاوتی با پالس سیگنال رادار اند
یک رادار برد تا هدف را به وسیله ی ارسال یک پالس به هدف و دریافت اکوی ان اندازه میگیرد بدان شرط که برای هر پالس فقط یک اکو دریافت شود بنابراین بیشترین برد یک رادار به وسیله بیشترین تناوب فرکانسی رادار تعیین میشود.
Stagger:
اقدامات متفاوتی از طرف رادار اتخاذ می شود تا اسیب پذیرایش در مقابل با اقدامات ضد الکترونیکی کاهش یابد یکی از این تکنیک ها که علیه جمرهای فریب استفاده می شود و کار را برای ان سخت می کند و به رادار اجازه می دهد که تقریبا در هر پی ار اف ، داپلر شیفت و برد را اندازه گیری کند
تا هیچ دو پی ار ای مجاوری که ان ها را پوزیشن می نامیم یکسان نباشند
بطور مثال در شکل زیر دو پی ار ای 300 و 500 میکرو ثانیه
پی ار اف یک رادار جمع همه پالس هاست پس اگر RWR در آن پی ار اف کار کند عنصر اصلی شناسایی در الگوی stagger یعنی پی ار اف و پی ار ای دیگر سودی نخواهد داشت برای حل این مشکل RWR، باید به جای PRF ، پی ار ای اصلی(زمان بین پالس ها) را اندازه گیری کند
نوع دیگر pri متغیر است که بر خلاف stagger دارای الگوی تکراری نیست و بصورت تئوری امکان خلق بی نهایت الگوی پی ار ای را می دهد(پی ار اف جیتر)
برد کشف رادار: وقتی در مورد هواپیماهای با اویونیک مدرن صحبت می کنیم مثل اف-22 یا جمر های مثل ALQ-99(و مصیبت در راه) و حتی سامانه های مثل اس-300-400 بسیاری تصور می کنند که این تقابل ها بصورت دو دویی و صفر و صدی است یعنی یا هواپیما کشف می شود یا نامرئی می ماند که البته نادرست است
کشف شدن یا نشدن یک شی به موئلفه های گوناگونی بستگی دارد از جمله قدرت نهایی رادار، پی ار اف رادار، سطح مقطع راداری هدف ، بهره رادار و و و برد کشف هدف از معادله زیر تخمیین زده می شود.
سطح مقطع راداری: میزان مشاهده پذیری یک شی را توسط رادار گویند به عبارتی دیگر مقیاسی برای اندازه گیری میزان سیگنال های رادار که در جهت گیرنده بازتاب می یابند
و با واحد متر مربع یا dbsm اندازه گیری می گردد سطح مقطع راداری را که با سیگما نشان می دهند از فرمول زیر بدست می آید.
سطح مقطع راداری= جهت×بازتابش×سطح مقطع هندسی
شکل هندسی: عبارت است از اندازه هدف هنگامی که از دید رادار مشاهده می شود

بازتابش: نسبت توان خروجی از هدف به توان آشکارسازی هدف در رادار. بازتاب توان رادار از بخش های متفاوت هواگرد یکسان نیست بعضی اجزا بازتاب های قوی تری تولید می کنند.
بعلاوه مقداری از توان رادار توسط هدف جذب می شود این فرایند در هواگرد های که از مواد جاذب رادار RAM یا ساختار جاذب رادار RAS برای به دام انداختن امواج رادار ارسالی از سیستم تهدید بهره می برند رخ می دهد اصولا بازتابش یعنی انرژی بازتابی از هدف بدون در نظر داشتن جهت را دریافت کنیم
جهت: نسبت توان پخش شده به سمت رادار به مقدار توانی که اگر کل توان بازتابیده در تمام جهات پخش می شد به رادار می رسید انرژی رادار بصورت یکسانی بازتاب نمی یابد با در نظر گرفتن شکل هدف امواج در جهت های بیش از دیگر جهت ها بازتاب می یابند.
سطح مقطع اشکال فلزی ساده به وسیله روابط زیر تعیین میشوند
برخلاف یک کره یا استوانه هواپیما هدف بسیار پیچیده ای است برای چنین هدفی رابطه محکمی بین سطح هدف و آر سی اس آن نیست از این رو آر سی اس هواپیما باید اندازه گیری شود (به سه روش)
که البته به طور قابل ملاحظه ای به جهت تابش رادار و متغییر های دیگر بستگی دارد (جنس هدف، زاویه دید نسبت به رادار ،فرکانس امواج و قطبش ان ها) شکل زیر RCS میگ-29 بعنوان تابعی از نسبت منظری دیده می شود
مثال بعدی هواپیمای کارگو C-29 است
سطح مقطع راداری وسائط نظامی زمینی و دریایی بخاطر استفاده از سطوح صاف یکپارچه و زره مقدار زیادی بازتاب دارد.
هواپیما بسته به طراحی می تواند تا 99 درصد انرژی رادار را در جهت غیر از گیرنده پراکنده سازد مثال سطح مقطع راداری شبیه سازی شده یک هواگرد پنهانکار
وقتی می گوییم RCS به عنوان تابعی از نسبت منظری است باید توجه داشت که مقدار RCS بزرگتر به معنای برد کشف بالاتر نیست یک ویژگی منحصر به فرد کره ان است که توسط جهت گیری اش نسبت به بیم رادار متاثر نمی شود برخلاف استوانه یا سطح صاف
نتیجتا RCS هواپیما می تواند با اندازه معین کره مقایسه شود ویژگی خاص کره این است که اگر 2πa/λ >10 باشد یعنی شعاع کره ای به اندازه a بر طول موج ، بزرگتر از 10 باشد به ان ناحیه اپتیکال گفته می شود جایی که RCS کره در طول مدت فرکانس رادار نسبت به شرایط ابتدایی برخورد تغییری نمی کند
بدان شرط که فرکانس ثابتی مدنظر باشد در این صورت طول موج امواج بسیار کوچکتر از ابعاد هدف است دلیل آبی بودن آسمان این است که طول موج آبی کمتر از قرمز است و بیشتر پراکنده می شود.
وقتی ابعاد هدف 10< λ/2πa> یک باشد به ان ناحیه رزونانس می گویند در این ناحیه یک موج خزشی به دور کره می چرخد و به سمت گیرنده باز می گردد در اینجا سطع مقطع کره فلزی متغییر و تا چهار برابر مقدار محاسبه شده در ناحیه نوری تعیین می شود.
وقتی 2πa/λ<1 باشد این ناحیه را رایلی گوییم که در ان RCS کره فلزی با توان چهارم طول موج رابطه عکس دارد یعنی مقدار این ناحیه کوچکتر از دو بخش دیگر است.
قضایای گذشته درکی ساده از شکل گیری RCS با استفاده از کره که مثال ساده اس بود عنوان شد نوسانات در ناحیه رایلی و رزونانس فقط در اشکال ساده مانند یک کره اتفاق نمی افتد بلکه در یک هواپیما هم وجود دارد هرچند این رخداد بسیار پیچیده تر از ان است که در زیر خواهد امد :
در ابتدا همه بازتاب رادار از یک بدنه پیچیده مثل هواپیما چندین نوع انعکاس متفاوت ایجاد می کند
در این بخش به چند نوع بازتاب امواج می پردازیم :
بازگشت آیینه ای : این بازتاب عمده ترین در ناحیه نوری است وقتی که اندازه هدف ده برابر طول طول موج باشد و سطح مانند یک آیینه برای پالس رادار عمل کند بر طبق قانون بازتاب ایینه ای بیشتر انرژی رادار بازتاب می یابد (زاویه بازتاب =برخورد)
موج سطحی : یک موج ارسالی رادار در برخورد به بدنه هواگرد می تواند به موجی تبدیل شود که روی سطح و در طول ان تا لبه ان سطح منتشر شود چنین سطوحی مثل لبه فرار و گسسته می تواند باعث شود موج در یک جهت به عقب یا جهات متعددی پراکنده شود اثر این نوع از بازتاب می تواند توسط RAM RAS ،
کاهش سطوح شکاف دار و هم ترازی لبه ها کاهش یابد
پراش ، انکسار: موجی که به سطوح خیلی تیز یا لبه های ان برخورد کرده و طبق بازتاب آینه ای رفتار می کند.
بازگشت موج خزشی: نوعی از موج که شی مورد نظر را دور می زند و به رادار بر می گردد بازگشت این موج نسبت به نوع ایینه ای ضعیف تر است
حال به این سوال بپردازیم که چرا پنهانکاری در فرکانس کم تاثیر کمتری دارد ؟
همانطور که طول موج رادار افزایش می یابد شدت انعکاس آیینه ای کاهش و عرض لوب ها گسترده تر می شود در این صورت کار برای منحرف کردن بازتاب به منبع اصلی سخت تر می شود (شکل پذیری را دشوار می کند)
البته هرچه عرض لوب بیشتر شود انرژی بازتاب چون در سطح گسترده تری پخش می شود کمتر می شود مثال سطح مقطع راداری شبیه سازی شده بمب افکن B-2 و موشک AGM-86 در باند 1 و 10 گیگاهرتز
اندازه گیری نمونه فلزی F-117 در اتاق بی پژواک در بازه فرکانسی 0.1 - 2 گیگاهرتز
اثرمنفی انکسار و موج در حال انتشار می تواند کاهش یابد:
طراحی مسطح بدنه (مثل B-2) ، استفاده از لبه های دندانه دار در طراحی خروجی موتور درب ارابه های فرود و جایگاه تسلیحات ، عدم به کار بردن زاویای 90 درجه به ویژه در ورودی های هوا و پیلون ها ، استفاده از مجرای اس و مارپیچ شکل در
موتور و لزوم طراحی برخی اجزا بصورت اریب و مثلث
دسیبل : در تمام فعالیت های حرفه ای که در ان مباحث انتشار رادیویی بررسی می شود قدرت سیگنال ، بهره و اتلافها عمدتا به شکل dB مطرح می شوند استفاده از شکل dB معادلات راحت تر است هر عددی که به شکل dB مطرح می شود لگاریتمی است.
بهره رادار: میزان تقوییت سیگنال ارسالی یا میزان عملکرد انتن در تبدیل توان ورودی به امواج رادیویی در یک جهت خاص ساده تر : بهره یعنی میزان باریک بودن پرتو رادار ، رادار های با بهره بالا عرض پرتو باریک دارند و برعکس باریک بودن پرتو رادار باعث بهتر شدن رزولوشن و برد آشکارسازی می شود
در حالی که پرتو پهن اسکن فضای بیشتر را شامل اند
رابطه بین بهره رادار و فرکانس کاری در شکل زیر آورده شده است
بطور مثال بهره انتن های یاگی بین 5 تا 15 dB و در رادار های آرایه فازی بین 10 تا 40 dB است مثلا برای انتن جستجوی اس-300 38dB است
رزولوشن برد: توانایی رادار برای تمایز بین دو هدف نزدیک به هم در برد یا حداقل میزان جداسازی دو یا چند هدف برای نمایش در اسکوپ رادار، رزولوشن برد توسط عرض پالس تعیین میگردد
پالس بلندتر باعث کاهش رزولوشن میشود پالس کوتاه تر رزولوشن را بهبود میدهد اما باعث کاهش توان ارسال و در نتیجه کاهش برد می شود برای جبران این مسئله از تکنیکی به نام فشرده سازی پالس استفاده می کنیم.
فشرده سازی پالس: راهی برای افزایش قدرت تفکیک برد رادارهای با پالس طولانی است دو راه مهم برای دستیابی به فشرده سازی والس وجود دارد اولی شامل افزودن و پردازش مدولاسیون فرکانس و دومی افزودن و پردازش مدولاسیون دیجیتال است.
در آخر نگاهی به دسته بندی باند های فرکانسی و دیاگرام ساده یک رادار بیاندازیم
مطالب فوق صرفا مقدمه ای است به اصول ابتدایی رادار و به بعضی بحث ها پرداخته نشده که در قسمت بعدی منتشر میشود مطالب فوق دارای کاستی های است که بخاطر پیچیده تر نشدن و دست نبردن در محتوای اصلی تغییری در آن داده نشد علی ای حال توضیحاتی برا فهم راحت تر از در پرانتز ها لحاظ شده.
#رادار
پی نوشت : بعضی بخش ها در جای خود نیامده اند پوزش می‌طلبم البته تاثیر چندانی در فهم کلی مطلب ندارد.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with hamid reza

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!