Discover and read the best of Twitter Threads about #toeslagenschandaal

Most recents (22)

🧵 precies 3 jaar geleden kreeg ik een pushbericht van @NUnl dat er ouders waren die naar de belastingdienst gingen om hun kinderopvangdossier op te halen omdat er van alles mis was. Ik schrok. Ik dacht “hey nog meer mensen?” Ik belde meteen op en vroeg mijn eigen dossier op
Er was ineens aandacht voor de situatie waar ik in zat. Wat een herkenning want ik voelde me zo alleen. Er kwam een debat waar ik eerst niet naar toe wilde gaan. Maar toen ik @deroger3005 hoorde roepen in de kamer dat hij alles kwijt was geraakt besloot ik naar het debat te gaan
Daar kwam ik @RenskeLeijten tegen en een heleboel andere ouders. Er volgde een hele rollercoaster. Heel veel interviews waarin ik vertelde wat mij was overkomen met de hoop dat het bijna voorbij zou zijn. Want nu wist Nederland ervan. Menno Snel stapte op.
Read 13 tweets
Ik weet niet of ik van het hele #transgenderdebat verslag ga doen op Twitter, maar ik ga in elk geval nog voor de volgende ronde.
Zit klaar met een borrel bij de hand.😉
Eerste spreker: @PieterOmtzigt die maar deels bij dit #debat is omdat hij tegelijkertijd ook bij een wetgevingsoverleg over het #toeslagenschandaal is.
Nu hier omdat hij dit erg belangrijk vindt.
Omtzigt wil de #deskundigenverklaring niet loslaten.
Wil een amendement dat die verklaring niet vervalt bij mensen die veroordeeld zijn voor een #zedenmisdrijf
Hij vergelijkt het met een VOG, als die gevraagd wordt, is dat ook niet beschuldigend bedoeld.
Vraag van @Lisawesterveld
Read 59 tweets
De individualisering van onze Westerse maatschappij is naar mijn mening hetgeen waaraan we kapot gaan. Constant het eigen ego voorop stellen en jezelf als uitgangspunt nemen is wat ons sloopt.
De hysterie die gaande is omdat een overheid adviezen geeft over bijvoorbeeld:
de hitte, het klimaat en het milieu is wat mij betreft het toppunt van egoïsme.
Wanneer je merkt dat een advies voor jou overbodig is omdat je het wel weet dan hoef je er dus niks mee te doen! DAN WAS DIE BOODSCHAP NIET VOOR JOU!!
Wanneer je problemen negeert die ons allemaal aangaan omdat het een negatieve impact heeft op jouw werk of economische positie dan ben je wat mij betreft een egoïstische wegkijker.

Beroepen gaan verloren of worden ingeperkt omdat de tijd zegt dat dat beter is..
Read 7 tweets
Een groot compliment voor ⁦@AnnemarieHeite⁩ wat een fantastisch verhoor. De informatie die mevrouw Heite hier deelt is van ongekende waarde voor iedereen die de eer heeft zich in een schandaal te bevinden dat opgelost moet worden olv ⁦@MinPresdvhn.nl/groningen/Kijk…
Allereerst weet @MinPres dat elke Nederlander die in een herstelproces van een schandaal zit hier zoveel tijd mee kwijt is, dat hij zich afvraagt hoe lang we dit kunnen volhouden. Zeker als je daarnaast ook nog werkt. Ook hij weet dat dit niet te doen is.
Burgers confronteren & laten stoeien met Zuid-As advocaten & notarissen.Directieleden van de NAM en Shell. Ministers en meer. Is ondenkbaar als je als regering een oplossing biedt voor een probleem dat door hen is veroorzaakt. Een onmenselijk component in een herstel procedure.
Read 14 tweets
De #toeslagenaffaire en de bijbehorende problemen heb ik lang voor mijn kinderen verborgen weten te houden. Zonder hun weten ging ik naar de voedselbank en kregen ze kleding van de kledingbank. Hun jeugd moest voorop staan ondanks dat het financieel zeer kritisch was.
Vandaag gingen we spontaan naar de Mac. En wéér die vragen: “kan mem dit wel betalen? En het is wel duur hoor, ik neem wel alleen kipnuggets”. “Mem heeft vorige week ook al zoveel geld aan kleding voor ons betaald!”
Het raakt me enorm. Nooit heb ik ze laten merken dat we door het #toeslagenschandaal ineens geen geld meer hadden. Ik moest liegen over de voedsel en kledingbank waar we onze spullen kregen. Ik moest continu creatief zijn om hen positief en vooral gelukkig op te laten groeien.
Read 11 tweets
Door Michel Mulder

EEN OPEN BRIEFJE AAN WAT ZWIJGERS

Beste pleegouders of andersoort onderdak verleners,

Misschien is het u allen ontgaan, druk als u bent met het beheren van 'uw' gezin, maar er is in Nederland een soortement van veenbrand aan het ontstaan over een kleine
1700, door de staat ontvoerde kinderen.

Eén van die ontvoerde kinderen zou best iedere avond bij u aan tafel kunnen zitten, onwetend van het gevecht dat zijn of haar biologische ouders aan het voeren zijn tegen een - naar het blijkt - oppermachtige staat, terwijl u plichtmatig
zwijgt als het graf.

Nou is er in het strafrecht zoiets als medeplichtigheid, waarvan de definitie ongeveer zo luidt: "Medeplichtige, in het strafrecht, is de persoon die opzettelijk heeft bijgedragen tot het misdrijf, niet-noodzakelijke hulp heeft geboden, onderrichtingen heeft
Read 11 tweets
1/n

Een paar observaties over #journalistiek #gaswinning #groningen van een dossierkenner die ermee gaat stoppen.
2/n

Ergens in 2013 begon ik met het aanschrijven van columnisten, opiniemakers, journalisten enz. De #media dus.

Elke keer dat er iets over #groningen #gaswinning werd geschreven dat niet klopte, of waar nog veel meer over te zeggen was, trok ik aan de bel.
3/n

Ik reageerde ook als er geschreven werd over #rechtsstaat #rechtsorde #mensenrechten.

Want vrijwel nooit ging dat over #groningen, terwijl hier een grote groep mensen woont die stelselmatig achtergesteld wordt (geen "gevoel", zoals Staat en Olies #spinnen, maar feit).
Read 16 tweets
Omdat het coronabeleid dat nu al >2 jr wordt gevoerd de mensen die het het moeilijkste hebben in het leven, nog verder heeft vertrapt! Omdat ik klaar ben met toekijken hoe mensen die het al zwaar hadden, nog verder worden gemarginaliseerd!

2/12
Meeste politici/beleidsmakers weten niet wat armoe, achterstandswijk, psychische e/o lichamelijke mishandeling, verwaarlozing, discriminatie, racisme,… is. Ze kennen het enkel uit tekstboeken, maar kunnen zich geen voorstelling maken wat dat in de praktijk betekent.

3/12
Read 12 tweets
De @RaadvanState haalt hard uit naar de @Belastingdienst : die was niet eerlijk in de rechtszaal
(1) #toeslagenschandaal Image
De rechtbanken zeggen
- de @Belastingdienst jokte ook bij ons
- wij probeerden de @RaadvanState te overtuigen (tevergeefs).
(2) Image
De @toezicht_AP haalt keihard uit naar de @RaadvanState die ze medeplichtig vinden aan discriminatie
(3)
nos.nl/nieuwsuur/arti…
Read 5 tweets
@wod3_000 @Cogito82055344 @Ranada1967 @Advocaat_Sent @D66 @wkoolmees Chris Sent, Ranada en Elize....jullie blikveld is te beperkt. Door gebrek aan kennis over sektarisme en het sektarisch mechanisme en de laksheid waarmee jullie over dit onderwerp, dat zo breed is uitgemeten door @Teunvandekeuken @Sietze_1 en Joep Dohmen, heen stappen, zien
@wod3_000 @Cogito82055344 @Ranada1967 @Advocaat_Sent @D66 @wkoolmees @Teunvandekeuken @Sietze_1 jullie het niet. Jullie zien niet dat dit institutioneel is, terwijl dat wel uit de artikelen bleek als je het goed leest. Jullie zien niet de gelijkenis met Bibbiano en Norway’s stolen children.
@harmbeertema
Jullie leggen het verband niet met infiltratie Avatar in zorg en
@wod3_000 @Cogito82055344 @Ranada1967 @Advocaat_Sent @D66 @wkoolmees @Teunvandekeuken @Sietze_1 @harmbeertema onderwijs. Uit de artikelen, de Kamervragen, de klachten van ouders uit het hele land bleek dat dit institutioneel sektarisme is.
@thierrybaudet @ossewed @PvanHouwelingen #toeslagenschandaal
De reactie van het instituut was het sluiten van het meldpunt sektesignaal. De klachten
Read 106 tweets
Na mijn vragen over uithuisplaatsingen die samenhangen met het #toeslagenschandaal beloofde het kabinet meer onderzoek. Maar liefst 1105 kinderen uit deze gezinnen die door de overheid kapot zijn gemaakt kwamen in contact met jeugdhulp of -bescherming. cbs.nl/nl-nl/maatwerk…
En dit is alleen nog maar tussen 2015 en 2020. Terwijl we allemaal weten dat dit schandaal al veel eerder begon. En dit is dus allemaal ‘jeugdhulp met verblijf’. Dat is dus niet een gesprekje in de week. Maar pleeggezin, opvang of gesloten jeugdzorg. Soms tot de dag van vandaag.
En tot op de dag van vandaag ligt er geen plan om waar mogelijk die kinderen weer terug in het gezin te krijgen. Net als bij de terugbetalingen gaat alles zo fucking traag. (Antwoorden op vragen hier: rijksoverheid.nl/binaries/rijks…)
Read 14 tweets
(1)
Ok, wederom een draadje over het #toeslagenschandaal

Jullie kennen vast @Natasja1311 uit #steenrijkstraatarm
Haar gezin werd hun eengezinshuis onder hun kont verkocht.
Iedereen weet dat wij allemaal veel kwijt zijn geraakt.
Maar bij Natasja speelt er veel meer, zij kreeg
(2)
door de stress een beroerte.
Iedereen heeft kunnen zien hoe @RSoemai haar de trap van 4 hoog naar beneden tilde.
Dit huis heeft zij kunnen bemachtigen voordat zij deze hersenbloeding kreeg.
Maar nu heeft zij een huis op de begane grond nodig.
Een urgentie hiervoor is
(3)
duidelijk aanwezig, MÁÁR...
Hier komt de clou.

@GemeenteMaasslu doet heel erg moeilijk.
Ze willen wel een urgentie geven, MÁÁR moet er een medisch dossier aangeleverd worden.
Dit gegeven te hebben, wordt er aangegeven dat zij deze niet gekregen hebben.
Zij willen nu bewijs
Read 10 tweets
#steenrijkstraatarm
Vraagje aan de mensen die de ouders feliciteerden en verder niet meer mochten zeuren.
Hebben jullie het schaamrood nu niet op de kaken?
Hebben jullie nou niet zo iets, we zijn in de maling genomen door @MinPres ?
Want ja, hij wou dit, niet zo gek... (( 1 ))
dat ik dan zeg, dat ik hem klaasvaak noem.
Al heeft Klaasvaak goede bedoelingen, dus komt Rutte deze naam niet toe.
Verkiezingen kwamen eraan en de ouders waren f*cked, toen hij dat de eter inslingerde via de staatsecretaris.
Doorzien de goedgelovige @VVD stemmers nu echt (( 1 ))
niet de ernst hiervan?
Dat het een publiciteitsstunt was?
Dat het voor Rutte zijn beeldvorming was?
En de VVD overwon.

Nee mensen het is nog steeds niet opgelost.
Kinderen worden nog steeds uit huis geplaatst aan de hand van het #toeslagenschandaal jl. Nog geen 2 maanden (( 3 ))
Read 8 tweets
Een KIND in de #toeslagenaffaire die uit huis was geplaatst, omdat haar moeder haar in "FINANCIEEL GEVAAR HAD GEBRACHT"
Werd verkracht, zij zit er nu doorheen en heeft zichzelf vandaag gesneden.
Ze wilt terug naar haar MOEDER, maar houden haar vast. Er is vandaag aangifte gedaan.
@2eKamertweets ik roep de verantwoordelijke minister op mij op te bellen.
@AvHuffelen heeft mijn nr.
Graag wil ik samen met de moeder en u in gesprek, om de terugkeer van dit getraumatiseerd meisje, gegarandeerd naar huis terug te keren. Daar waar zij echte liefde zal krijgen.
Dat is niet zo moeilijk toch.
Samen met goede hulp, kan dit meisje gewoon THUIS functioneren !!
Het is uw plicht hierin op te treden.
De inrichting en pleegouders hebben een gerechtelijk bevel genegeerd !!
#toeslagenschandaal
Read 3 tweets
Hier volgt een draadje voor mede-gedupeerden, (rechts-) wetenschappers, belangengroepen, (lagere) overheden en alle anderen die zich noodgedwongen of professioneel bezighouden met #gaswinning #groningen #rechtsstaat.
Van 2016 tot 2020 voerden wij bij Rechtbank Noord-Nederland een civiele rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden, staatsbedrijf EBN, Maatschap Groningen en NAM. In deze zaak werden prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad, waarvoor we een aparte procedure doorliepen.
Het had alle kenmerken van een proefproces.

TK reserveerde via een amendement op de begroting van EZ geld om gedupeerden te ondersteunen bij rechtszaken t.b.v. jurisprudentie (bit.ly/3f4VKvA ). Dat werd geparkeerd in het werkbudget van de NCG. Er gebeurde niets mee.
Read 16 tweets
Heropening vergadering.
Arib heeft de #verkenners om info gevraagd en er komt binnen een half uur een brief.
De nieuwe Kamerleden maken geen gebruik van hun recht om tijdens hun maidenspeech niet geïnterrumpeerd te worden.
Kaag: meteen na de verkiezingen is het verkennersproces fout gelopen.
Wow. Meteen hard tegen Rutte.
SOMMIGE fractieleiders spraken met de #verkenners over mogelijke functies van Kamerleden van andere partijen.
BREUK @D66 en @VVD is definitief.
Of in elk geval de breuk met #MarkRutte
Kaag vraagt zich af waarom de waarheid zo moeizaam boven kwam. Hoe komt het dat de Kamer zo traag en onvolledig is geïnformeerd?
Wil nog iets zeggen over de procedure van de #verkenners
Read 75 tweets
Ik heb sinds eind jaren 80 / begin jaren 90 professioneel jarenlang verslag gedaan over politiek Den Haag.

Wat we nu meemaken is echt ongekend.

Als adjunct van @RTLnieuws schreef ik ontelbare columns over belang van openbaarheid en een andere bestuurscultuur. #wob /1
Ik ben blij dat de #toeslagenaffaire, of beter: het toeslagenschandaal, eindelijk heeft geleid tot de erkenning dat het anders kan / moet.

De onthullingen, samen met @JanTrouw hebben dus ergens toe geleid.

(Nu nog recht doen aan (alle) gedupeerden) /2
En ja, ook dank aan @PieterOmtzigt @RenskeLeijten @F_azarkan en ja, @HelmaLodders , aan de klokkenluiders, de (anonieme) bronnen, en Eva González Pérez, e.v.a.
Read 4 tweets
De 8,5 miljard euro incidenteel voor onderwijs ging erin als zoete koek zo vlak voor de verkiezingen. Maar hoe zit dit nu precies? Heel veel vragen. Wat er concreet incidenteel gaat worden geïnvesteerd zal moeten blijken na toekennen aanvragen. Deze passage is nogal vaag:
“De totale benodigde middelen voor de po/vo-component van het Nationaal Programma worden geraamd op ongeveer € 5,8 miljard, verspreid over twee en een half jaar. Van dit bedrag ziet ongeveer € 500 miljoen op maatregelen op de korte termijn...”
“Het overgrote deel van € 5,8 miljard ziet op de maatregelen op de middellange termijn, voornamelijk op de intensiveringen voor scholen en gemeenten. Deze ramingen zijn gemaakt met als uitgangspunt het verlies van fysieke onderwijstijd.”
Read 12 tweets
'Uiteraard voor alles verantwoordelijk' is ook een manier van Rutte om verantwoordelijkheid los te koppelen van de zaak waar het over gaat. Voor alles, dus niet hiervoor in het bijzonder. 'Voorzitter van de ministerraad en alle onderraden' is nog zo'n manier #toeslagenschandaal
Verder doet Rutte alsof een uitzonderingsgrond in de wet openbaarheid bestuur het probleem was, terwijl het probleem de invulling van die wet onder Ruttes leiding was, het misbruik van die grond #toeslagenschandaal
En vervolgens reduceert Rutte het achterhouden van informatie en het onjuist informeren tot iets dat alleen 'irritatie' geeft bij Kamer en pers. In werkelijkheid is het een grove schending van zijn grondwettelijke plicht. #toeslagenschandaal
Read 5 tweets
Draadje.
Fijn dat @MinPres aangeeft dat hij uiteindelijk eindverantwoordelijk is voor het #toeslagenschandaal / #toeslagenaffaire.
Waar is hij dan precies allemaal verantwoordelijk voor?
Deze man kreeg een vordering van 36k wat opliep tot een schuld van een ton. Zijn kinderen kunnen niet naar zwemles. Ze zijn al 5 jaar niet op vakantie geweest. Oh ja, zijn vrouw heeft een buitenlandse naam

destentor.nl/deventer/peter…
Deze mevrouw (van Turkse komaf) raakte haar eigen bedrijf kwijt en haar auto en haar huis nadat de belastingdienst er beslag op legde.
Onderhand meer dan 2 ton schuld.

gelderlander.nl/home/esra-is-a…
Read 29 tweets
1 Op dinsdag 29 december 2020 tussen de middag heb ik het nogal onaangename genoegen gehad om twee stuks @PolitieU aan mijn deur te hebben. Die veinsden aanvankelijk wijkagenten te zijn die ‘niks aan de hand maar eventjes’ kwamen informeren of - omdat ik personen op
2 Facebook tag - ik daar ook “wat mee wilde gaan doen”. Bleek dat deze popo’s, die waarschijnlijk van één of andere anti-radicaliserings-eenheid zijn, acteerden op een signaal van ‘n loket binnen de @Belastingdienst. Hier moeten ambtenaren die bedreigd (!) worden gebruik van
3 maken. Nu was het ‘n scherp geformuleerde post, maar als je vervolgens als daders van institutioneel racisme, gewapende en geüniformeerde popo ‘n klokkenluiders laat intimideren? Vind ik je uiteraard vies! Eerste wat ik dan ook tegen deze wouten zei, die dan gelijk reageren
Read 14 tweets
1 Net wakker en meteen boos. Wat is Eveline Tonkens ‘n verschrikkelijk gore persoon zeg. Wat deze witte verdrukker hier namelijk doet heet #victimblaming. Deze persoon zal vanuit diens vals verlichte privilege wel eventjes splainen hoe het zit!!?

Allereerst is “marktwerking”
2 in kinderopvang, maar ook (jeugd)zorg en zoveel meer sectoren destructief. Echter schetst men hier een narratiefje over het ontstaan van deze de AWIR en die mARktWeRKinG waarbij ‘de overheid’ er maar goed afkomt. Onder het @cdavandaag van Balkenende is die Toeslagen-fabriek
3 vanuit persoonlijke ambities onder druk & stoom de grond uitgestampt. Mijn punt is dat ‘de Overheid’ van A tot Z de partij is die deze voorwaarden destijds geschapen heeft. Ook en juist die fraudegevoeligheid. Ook heeft juist diezelfde overheid zelfredzaamheid door oa
Read 14 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!