Semita Salutis Profile picture
Feb 19 165 tweets 128 min read
1. Volgens Russische media is een artilleriegranaat vanuit #Oekraïne op Russisch grondgebied neergekomen in de regio #Rostov op 1 kilometer van de grens en op 300 meter van een bewoond gebouw in het dorp Mityakinskaya.
2. De Volksrepublieken #Donetsk & #Luhansk gaan over tot algemene mobilisatie van alle strijdbare mannen.
Een Oekraïense soldaat is gesneuveld door artillerievuur van de pro-Russische milities.
3. Volgens de Donetsk Volksrepubliek gaat #Oekraïne de komende dagen volgens dit plan de #Donbass binnenvallen en zullen er etnische zuiveringen plaatsvinden. 31.000 burgers zouden volgens @sputnik_fr al geëvacueerd zijn uit #Lugansk en #Donetsk naar #Rusland. Image
4. Russische troepen blijven voor onbepaalde duur in Wit-Rusland.

De #NATO streefde na de val van het #Warschaupact geen vrede na, maar agressieve uitbreiding en overheersing. Na Libië, Irak, Afghanistan, … krijgt de NATO nu ook het deksel op haar neus in Oost-Europa.
5. #Moskou zegt dat #Oekraïne de #Minsk-akkoorden schendt door te schieten met 120mm mortieren op de #Donbass.
'Wat deze crisis echt heeft veroorzaakt, is het vetmesten van Oekraïne met Westerse opleiders, huurlingen en wapens zoals een kalkoen voor Thanksgiving,' @georgegalloway ImageImage
@georgegalloway 6. De #NATO en Westerse mogendheden hebben de afgelopen 30 jaar agressieve en eenzijdige oorlogen gevoerd, ook met gebruik van valse voorwendselen zoals in Irak 2003. Ze hebben hiermee zelf het slechte voorbeeld gegeven en de lat een stuk lager gelegd.
@georgegalloway 7.1 Volgens de Oekraïense inlichtingendienst is de #Wagner-groep aangekomen in de #Donbass om operaties onder valse vlag uit te voeren, namelijk het opblazen van woongebouwen en dat in de schoenen van het Oekraïense leger te schuiven.
7.2 Volgens berichten uit de #CAR zijn veel #Wagner-manschappen in januari uit Afrika overgeplaatst naar Oost-Europa, om ingezet te worden in #Oekraïne. Dat is logisch in het kader van de hybride oorlogsvoering. Daarmee nog geen bewijs voor valse vlaggen.
thedailybeast.com/wagner-group-m…
8. München Veiligheidsconferentie. Vice-president #Harris herhaalt het dreigement van #Biden tegen #Rusland: economische maatregelen, financiële sancties, versterking van de oostflank van de #NATO en geen troepeninzet in #Oekraïne. De #VS legt een windei.
9. #NATO-lid #Turkije, dat een goede bondgenoot is van #Oekraïne, heeft vandaag luchtinterceptie-oefeningen gehouden boven de Zwarte Zee om #Rusland te intimideren.
10. Op dit moment samenkomst Russische Veiligheidsraad. Veel Russisch flegma. Discussie:
- Conflict met #Oekraïne
- Oekraïense aanvallen op #Donbass;
- Erkenning onafhankelijkheid Donbass;
- Incidenten aan de Russisch-Oekraïense grens en infiltratie van Oekraiënse saboteurs. ImageImage
11. #Medvedev zegt dat #Rusland de Westerse sancties aankan als het de #Donbass erkent en een militaire operatie uitvoert zoals in 2008 in Georgië, om de 800.000 Russische burgers te beschermen in #Donbass. Dit zijn niet enkel Russisch-sprekenden, maar Russische burgers.
12. #Medvedev en voorzitter van de Doema #Volodin dringen er bij #Poetin op aan om de #Donbass volksrepublieken #Donetsk & #Lugansk te erkennen.
13. Russische Veiligheidsraad lijkt niet live, maar vroeger vlak na de middag opgenomen te zijn. Uurwerk van minister van Defensie #Shoygu zegt 12h55. In #Moskou is het nu al vroege avond.
14. Sterke unanimiteit over de erkenning van de #Donbass volksrepublieken op de Russische Veiligheidsraad. #Rusland heeft geen andere keuze. #Oekraïne zal de #Minsk-akkoorden niet implementeren.
#Poetin zal vandaag een beslissing nemen over de erkenning van de 2 volksrepublieken.
15. #Oekraïne vraagt spoedbijeenkomst van de #VN Veiligheidsraad voor de veiligheid van Oekraïne.
Als #Poetin vanavond de #Donbass erkent, is een militaire interventie volgens de Russische wet mogelijk omdat deze republieken de hulp van #Moskou inroepen.
16. De rode lijn is de frontlijn in de actuele #Donbass. Bij erkenning van de onafhankelijkheid van de Donbass zal #Rusland mogelijk het volledige gebied erkennen, wat veel groter is dan het territorium van de huidige volksrepublieken #Lugansk en #Donetsk. Image
17. Amerikaanse journalist in #Donetsk: sterke verwachtingen dat er morgen Russische soldaten in de #Donbass zullen staan.
18. Autobom ontploft bij het hoofdkantoor van de Volksrepubliek in #Lugansk.
#Poetin spreekt deze avond de Russische natie toe. Gezien de situatie die de afgelopen dagen is geëscaleerd, waarschijnlijk vanaf morgen Russische soldaten in de #Donbass.
19. #Poetin tot de natie:
#Oekraïne is een geopolitieke fictie die Stalin heeft gecreëerd. We zullen laten zien wat echte #decommunisering is. Sinds Maidan-revolutie in 2014 verkeert Oekraïne in een economische & sociale crisis: water-, gas- en electriciteitsprijzen stegen enorm. Image
20. #Poetin:
Armoede, hopeloosheid, verlies van industrieel potentieel. Is dit de pro-westerse beschavingskeuze van #Oekraïne?
Oekraïne is een Westerse kolonie met marionetten geworden. De #VS en #NATO hebben er een theater van mogelijke militaire actie tegen Rusland van gemaakt.
21. Breaking!
#Poetin besluit dat hij de onafhankelijkheid van de #Donbass onmiddellijk erkent en vraagt aan het Russische parlement dit zo snel mogelijk te ratificeren. Onmiddellijk daarop wordt het decreet ondertekend in het #Kremlin in bijzijn van de separatistische leiders. Image
22. #Poetin ondertekent ook een verdrag van 'vriendschap en wederzijdse hulp' met de #Donbass-republieken.
President #Assad van #Syrië laat weten dat hij bereid is om de Donbass-republieken te erkennen.
23. Naar aanleiding van de erkenning van de #Donbass-republieken door #Rusland breekt er een feest uit in de Donbass.
24. Het Westen zit op ramkoers met #Rusland nu. Volgens #Lavrov probeert het Westen een bijna onoverkomelijke confrontatie tussen Rusland en de #NATO te creëren.
25. Venezuela, Cuba en Nicaragua zullen de Donbass-republieken waarschijnlijk ook erkennen.
Het vuurwerk en de feestvreugde is in #Donetsk.
26. Ook de Houthi's in #Jemen zullen de #Donbass-republieken erkennen. Deze onafhankelijkheidskwestie legt duidelijk de scheidingslijnen van de nieuwe Koude Oorlog bloot.
27. Nog geen uitsluitsel of #Rusland enkel de huidige volksrepublieken #Lugansk en #Donetsk erkent of de volledige provincies, waarvan 2/3 in handen is van #Oekraïne.
28. Breaking!
#Poetin zegt dat de #Minsk-akkoorden dode letter zijn en vraagt de goedkeuring aan het Russische parlement om Russische troepen in te zetten in het buitenland. Parlement keurt de aanvraag goed. #Rusland #Oekraïne #Donbass
29. #Poetin erkent de claim van de separatistische republieken op de hele #Donbas. Dus ook op de 2/3 van het gebied van de Donbas dat nu in handen is van het Oekraïense leger.
30. Aan geen enkele eis van #Rusland werd tegemoetgekomen tijdens de #Rusland - #Oekraïne crisis. Er zijn momenteel zware gevechten in de #Donbas en #Poetin heeft toestemming gekregen van het parlement om het Russische leger in te zetten in Oekraïne.
31. De eisen van #Rusland aan #Oekraïne zijn:
1/ Erkenning van de #Krim als Rusland;
2/ Oekraïne mag geen lid worden van de #NATO en moet een neutrale status hebben;
3/ Oekraïne moet gedemilitariseerd worden.
32. #Rusland gaat zijn ambassadepersoneel spoedig uit #Oekraïne evacueren.
ria.ru/20220222/posol…
33. Op basis van de zwakheden van de Russische militaire interventie in Georgië in 2018 heeft #Rusland zijn leger hervormd. #Syrië was een testcase voor het vernieuwde Russische leger en het heeft deze test goed doorstaan.
Rusland heeft na de #VS het sterkste leger van de wereld. Image
34. China het grootste leger qua manschappen, maar weinig gevechtservaring. Het Russische leger is sinds de 2e wereldoorlog bijna onafgebroken in conflicten betrokken geweest. 90% van de huidige Russische gevechtspiloten heeft gevechtservaring opgedaan in Syrië en andere gebieden Image
35. Merk op dat #Rusland sinds de 2de Wereldoorlog slechts 2 van haar vele oorlogen heeft verloren: Afghanistan & 1e Tsjetsjeense Oorlog.
Russische wapensystemen hebben grondige upgrade ondergaan, zodat ze concurrentieel zijn met het wapentuig van de #NATO.en.wikipedia.org/wiki/List_of_w…
36. De slagvaardigheid van #Poetin is dat hij iedereen op dezelfde lijn kan zetten. Dit is het verschil tussen zijn mannelijke, verticale commandostructuur tegenover de horizontale overlegstructuur van de Westerse liberale landen die vrouwelijk van aard is.
37. #Rusland is zeer goed voorbereid op de Westerse sancties. De sancties tegen de Russische banken zullen weinig effect hebben volgens @maxseddon van de Financial Times. ImageImageImage
38. De Russische militaire bank #Promsvyazbank waartegen #Biden nu sancties uitvaardigt, werd door #Rusland genationaliseerd met het specifieke doel om haar gesanctioneerd te krijgen om zo andere Russische banken tegen de #VS te beschermen. 😂😂😂
39. #Peskov (Poetins woordvoerder) zegt dat het Kremlin niet naar de toespraak van #Biden over Oekraïne heeft gekeken, omdat #Poetin in een werkvergadering zat.
Het #Kremlin beschouwt de Amerikaanse president slechts als een tandeloze poedel die keft.
ria.ru/20220222/vystu…
40. #Qatar, noch enig ander land heeft de capaciteit om de Russische gasleveringen aan Europa te vervangen door vloeibaar aardgas (#LNG) in het geval van een marktverstoring als gevolg van het conflict tussen #Rusland en #Oekraïne.
reuters.com/world/middle-e…
41. President #Zelensky roept de reservisten op, maar er is nog geen algemene mobilisatie van de Oekraïense strijdkrachten.
Het mag gezegd worden dat de Oost-Europese leiders veel flegma hebben in tegenstelling tot onze verwijfde, Westerse paniekzaaiers.
42. De witte merktekens op de Russische voertuigen blijven een bron van speculatie. Eerder dan herkenningstekens voor 'vriend of vijand', zijn zij waarschijnlijk markeringen voor de verschillende opdrachten die de legereenheden dienen uit te voeren.
43. Geschiedenisles op de Russische televisie over de reeks territoriale geschenken die #Oekraïne gekregen heeft van de tsaren en communistische leiders. Zal #Poetin het verloren land terug bij Moedertje #Rusland brengen?
44. Terwijl #Nederland beloofde haar cyberspecialisten naar #Oekraïne te sturen in de strijd tegen Russische cyberaanvallen, voerde een netwerk van geïnfecteerde computers via een server in het Noord-Hollandse #Wormer cyberaanvallen uit op Oekraïne. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
nu.nl/tech/6185728/c…
45.
⚡️ #Rusland is haar ambassadepersoneel uit #Oekraïne aan het evacueren.
⚡️ Woordvoerder van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova publiceert foto's van een genocide in de #Donbas op haar FB.
⚡️ #Moskou wacht op een vraag van de Donbasrepublieken op militaire bijstand. Image
46. Opnieuw grootschalige cyberaanvallen op de websites van de Oekraïense overheid sinds 16h00.
47. Breaking!
De #Donbass-republieken roepen formeel de militaire hulp van #Rusland in tegen de Oekraïense agressie en de aanvallen op de elementaire burgerlijke infrastructuur van de republieken. Dit is het startsein van de Russisch-Oekraïense oorlog.
rt.com/russia/550394-…
48. Minister van BuZa van #Oekraïne vraagt een spoedbijeenkomst van de #VN Veiligheidsraad ingevolge de vraag van de #Donbass-republieken om militaire bijstand van #Rusland.
49. Grootschalig Russisch offensief na de oorlogsverklaring van #Rusland - #Poetin aan #Oekraine deze morgen.
https://t.co/4RMXs3VSHl
50.1. Meerdere Russische pantsercolonnes rukken op in de regio #Cherson in het zuiden van #Oekraïne. Hier in Kakhova aan de #Djnepr.
50.2 Locatie op de zuidelijke oever van de #Djnepr. Image
51. #NewsFront verspreidt beelden van 15 Oekraïense soldaten die zich in de #Donbass hebben overgegeven aan de volksmilitie van de #Donetsk Volksrepubliek. Ze worden goed behandeld. De bedoeling van de reportage is dat andere Oekraïense soldaten zich ook overgeven.
52.1. Er wordt deze nacht hevig gevochten in #Soemy, dat overdag veroverd werd door het Russische leger. Blijkbaar heeft het Oekraïense leger een tegenoffensief gelanceerd.
52.2. #Soemy ligt ten noordwesten van Charkov vlakbij de Russische grens. Image
52.3. Het Russische leger heeft #Soemy veroverd en afgegrendeld/omsingeld, maar de gevechten zouden in het centrum van de stad aan de gang zijn. Mogelijk eerste haarden van verzet van volksmilities of ingesloten Oekraïense eenheden?
52.4. Meer beelden van de stadsgevechten in #Soumy deze nacht.
53. Verovering van de luchthaven van #Hostomel door Russische para's, had een tactisch voordeel opgeleverd als luchtlandingsplaats voor materiaal en manschappen voor het Russische offensief op #Kiev, als zij dit bruggenhoofd in handen hadden kunnen houden.
54. Naast witte markeringen op Russische voertuigen dragen hun soldaten ook witte linten. Gezien Russische en Oekraïense uniformen/voertuigen op elkaar lijken, is dit waarschijnlijk ‘vriend of vijand’, terwijl de voertuigmarkeringen ook de verschillende gevechtsgroepen aanduiden. Image
55. Breaking!
De Russische troepen zijn #Obolon binnengetrokken aan de noordrand van #Kiev. Het Russische ministerie van Defensie vraagt aan zijn burgers om de vijand te bestoken met molotovcocktails.
Image
56. Russische pantservoertuigen in #Obolon, het noordelijke district van #Kiev.
57. Russische troepen in #Obolon op 10 km van het centrum van #Kiev. De Slag om Kiev is begonnen.
58. Russische troepen zouden al doorgestoten zijn tot in de regeringswijk van #Kiev.
59. Tsjetsjeense #Rosgvardia (nationale garde) zouden ingezet worden in #Kiev.
President #Kadyrov van #Tsjetsjenië zou ook versterkingen sturen naar Oekraïne. Dit zijn Tsjetsjenen die voor #Rusland vechten. Dit gaat niet #woke worden! ImageImageImageImage
60.
10.000 Tsjetsjeense paramilitairen worden naar #Oekraïne gestuurd. Waarschijnlijk om te vechten in #Kiev. De boodschap van president #Kadyrov aan president #Zelensky belooft weinig goeds.
61. Het gaat om 12.000 #Kadyrovtsy, de paramilitaire lijfwacht van president #Kadyrov. Het betreft een militaire eenheid met een heel slechte reputatie op het vlak van de mensenrechten.
63. Vitali #Klitschko, voormalig wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten en nu burgemeester van #Kiev, maakt zich klaar om zijn stad te verdedigen.
Wat een verschil met onze keffende #woke-politici in het Westen! ImageImage
64. #Rusland tempert zijn vuurkracht omdat grote verliezen aan Oekraïense zijde een politieke oplossing compromitteren. Het doel is snel Kiev veroveren en het regime vervangen. Momenteel probeert Rusland dit te realiseren met gelimiteerd gebruik van geweld.
65. #Oekraïne zet op grote schaal gewapende burgers in tegen het goed getrainde Russische leger. Zinloos kanonvlees. Schrik de komende dagen niet van enorm veel 'burgerslachtoffers'. Het gaat elke 'burger' tot een potentiële schietschijf van Russische soldaten maken. Image
66.1. Er zouden nu grondgevechten aan de gang zijn in #Troieshchyna op de oostelijke oever van de Djnepr in #Kiev. Beelden niet bevestigd.
66.2. #Kiev #Troieshchyna mogelijk grondgevechten.
Mayor #Klitchko: Five explosions occurred near Troieshchyna power station in Kyiv. Image
66.3. Dit zijn mogelijk de betrokkenen bij de schietpartij in #Troyeschina. Geuniformeerden zijn Oekraïense soldaten. Personen in het zwart op de grond lijken op Russische infiltranten/saboteurs. Hybride oorlogsvoering.
66.4. Mogelijk betreft het infiltranten van de #Spetznatz die onconventioneel oorlogvoeren in #Kiev: testen van de verdediging, posities van de Oekraïense eenheden detecteren, chaos en verwarring zaaien, ...
67. Waarschijnlijk deze nacht een groot Russisch offensief op #Kiev.
Er zou een Russische Iljoesjin Il-76 (transportvliegtuig) met parachutisten (#Spetznatz) neergeschoten zijn ten zuiden van #Kiev volgens MinDef 🇺🇦. Nog geen beelden die bevestigen.
68.1. Een Russische Mi-24 aanvalshelikopter schakelde gisteren een Oekraïense Buk-M1 luchtafweerbatterij met pantser- en steunvoertuigen uit in de regio #Poltava ten zuidwesten van Charkov. Batterij stond opgesteld naast de snelweg.
68.2. Regio #Poltava tussen Charkov en de Djnepr.
Ik heb de indruk dat de Westerse propaganda de Oekraïense defensie wat overroept. We zitten slechts op dag 3 en het Oekraïense leger kan zich nauwelijks nog tegen Russische luchtaanvallen verdedigen + grondgevechten in #Kiev. Image
69. Russische helikopteraanval in #Brody in de regio #Lviv in het westen dichtbij de Poolse grens. 60 Russische #spetsnaz (parachutisten) zouden er geland zijn en zich schuil houden in de bossen voor het Oekraïense leger.
69.1. De informatie van de Russische luchtlanding in #Brody kwam van de burgemeester, maar wordt ontkend door de Oekraïense strijdkrachten. De informatie-oorlog draait op volle toeren. ImageImage
70. Het #MSM-verhaaltje over de 13 dappere Oekraïense grenswachters op #Slangeneiland, die zich weigerden over te geven aan de Russische marine, blijkt verzonnen te zijn!
71.
82 Oekraïense grenswachters hebben zich overgegeven aan de Russische marine, inclusief de grenswachter die over de radio tegen de Russen zei: 'Go fuck yourself!'
Mooi geprobeerd van de #MSM, maar dit ondermijnt weer sterk hun geloofwaardigheid.
vrt.be/vrtnws/nl/2022…
72. De grenswachters van #Slangeneiland stellen het heel goed. Ze hebben zich zonder slag of stoot overgegeven aan de Russische marine.
73. #Zelensky zou gisteravond naar #Lviv vertrokken zijn en zijn video's eerder hebben opgenomen. Dit verklaart misschien de Russische helikopteraanval met landing van para's deze morgen in #Brody vlakbij Lviv. Ze willen Zelensky levend te pakken krijgen.
Oekraïens parlementslid bevestigt ook de landing van Russische para's (#spetsnaz) in #Brody vlakbij #Lviv.
74.1.
Zogezegd Russische soldaten in Oekraïense uniformen (saboteurs) die gevangengenomen worden in #Nikopol aan de Djnepr ten zuidoosten van #Kiev.
Merk op dat de krijgsgevangene op de foto linksonder zijn wapen nog naast zich heeft liggen.
74.2.
Een andere foto toont de in beslag genomen wapens. Het betreft de RPC Fort-221 van het Oekraïense leger. Deze zogezegde Russische saboteurs worden hier gearresteerd door de licht bewapende Oekraïense politie.
Ik heb twijfels bij deze foto's. Zou in scène gezet kunnen zijn. ImageImageImage
74.3. Het betreft Oekraïense deserteurs die gearresteerd worden door de Oekraïense politie. Dit lijkt inderdaad plausibeler dan het verhaal van Russische saboteurs.
74.4. De Oekraïense deserteurs zouden het advies van #Poetin opgevolgd hebben en willen overlopen zijn naar het Russische kamp.
75. De Oekraiënse vlag wordt verwijderd van een legerbasis en vervangen door een Tsjetsjeense vlag en Russische vlag.
Volgens bronnen vechten de Tsjetsjenen van #Kadyrov nu mee in de #Donbass en regio #Kiev.
75.1. Langs de andere kant vechten er ook Tsjetsjenen mee met #Oekraïne. Dit zijn anti-Kadyrovs en islamisten die ook in Syrië vochten tegen Assad.
75.2. Met Tsjetsjenen die vechten aan beide zijden in de Russisch-Oekraïense oorlog kunnen we ons zorgen beginnen maken over de situatie van de mensenrechten.
Net zoals het inzetten van burgermilities door #Zelensky is dit een verontrustende ontwikkeling.
76.2. Sergey Korotkikh van het Oekraïense #AZOV-regiment kent ook wat van psychologische oorlogsvoering.
77.
Zonet president #Zelensky: 'Turkije sluit de toegang af naar de Zwarte Zee (via de #Bosporus) voor Russische oorlogsschepen.'
Dat blijkt dus niet waar te zijn. Werd gisteren al verklaard door #Turkije.
De desinformatiecampagne van #Oekraïne begint karikaturaal te worden. ImageImage
Meerdere #MSM nemen de tweet van #Zelensky over dat #Turkije de Zwarte Zee afsluit voor Russische oorlogsschepen. Tot nader order van Turkije klopt dit niet.
78. Momenteel tegenaanval van Oekraïense soldaten op de Russische strijdkrachten in #Irpin, een buitenwijk in het noordwesten van #Kiev die eerder veroverd werd door #Rusland. Doel is waarschijnlijk door te stoten naar de luchtmachtbasis #Hostomel die in handen is van de Russen.
78.1.Oekraïense militairen hebben ook de brug opgeblazen die tussen de steden #Bucha en #Irpin ligt. Image
79.1. Militaire situatie #Oekraïne op dag 4.
Lichte Russische eenheden reden #Charkov binnen om de Oekraïense defensie te verkennen/testen. De zware eenheden met tanks en infanterie wachten buiten de stad. Dit voorspel is in meerdere steden aan de gang.
ft.com/content/4351d5… Image
79.2. Een Russische verkenningseenheid, waarschijnlijk #spetsnaz, raakt in gevecht met de Oekraïense verdedigers van #Charkov. Hiermee kunnen de Russen de posities en sterkte van de verdediging in kaart brengen en analyseren.
79.3. De zware Russische tankeenheden wachten buiten #Charkov op instructies. De Oekraïense politie staat erbij. Eens de zware tanks Charkov binnenrijden, begint het echte offensief om de stad te veroveren.
79.4. Verduidelijking:
- soldaten met gele armbanden zijn Oekraïense strijdkrachten
- kapotgeschoten voertuigen zijn Tigr-M van Russische verkenningseenheden
- Russen dragen in de noordelijke sector witte armbanden en witte markeringen Z op hun voertuigen.
80. Een van de Oekraïense soldaten die werd gevangengenomen op #SlangenEiland luistert naar de toespraak van #Zelensky die aankondigt hij gesneuveld is.
81. Een stock Britse #NLAW-antitankraketten zijn buitgemaakt door de Russische strijdkrachten in de #Donbass.
82. Kaart van @JulianRoepcke met de militaire toestand op dit moment. Er zijn echter al Russische tanks gesignaleerd en ook stukgeschoten in de regio #Poltava (rood omcirkeld). Het blijft een sterke opmars van het Russische leger met weliswaar met grote verliezen aan beide zijden Image
@JulianRoepcke 83. De #EU sluit de toegang tot de Russische mediakanalen in Europa af. Spijtig genoeg lezen we dan niet meer de andere kant van het verhaal. Zowel het #Westen als #Rusland brengen nepnieuws + eenzijdige, subjectieve verslaggeving. Nog meer blikvernauwing!
@JulianRoepcke 84.
Volgens burgemeester #Klitschko is #Kiev nu volledig omsingeld en afgesneden: 'We zitten op de rand van een humanitaire catastrofe.'
Burgers met weinig militaire ervaring zijn in korte tijd bewapend. 'Om eerlijk te zijn, we hebben geen 100% controle.'
apnews.com/article/russia…
@JulianRoepcke 85. Je gelooft het niet, maar #België gaat 200 kompassen leveren aan het Oekraïense leger. Geen nepnieuws dit.
In het geval de activatie van #Starlink boven Oekraïne door Elon Musk moest uitvallen, kunnen de Oekraïense soldaten dus Belgische kompassen gebruiken. Image
@JulianRoepcke 86.1.
#Kadyrov heeft net beelden gedeeld van zijn Tsjetsjeense strijders die in #Oekraïne zijn aangekomen:
'Compromisloze en veelzijdige strijders uit de Tsjetsjenië, die alle obstakels op hun pad overwinnen als een snelle lawine! Masha Allah! Leeuwen van Allah! ALLAHU AKBAR!
86.2.
Het is een vrij groot Tsjetsjeens contingent. Ik vermoed dat ze uit Wit-Rusland vertrokken zijn op weg naar #Kiev.
86.3.
Het Tsjetsjeense contingent bevindt zich in #Pripjat ten noorden van Tsjernobyl op weg naar #Kiev.
Ze zouden deel uitmaken van de #Rosgvardia (nationale garde) die gespecialiseerd is in stadsgevechten, neerslaan van opstanden en verplaatsing van vijandige bevolkingsgroepen.
86.
Russische schema voor de steden lijkt:
1. Inzet lichte gemotoriseerde en luchtlandingseenheden voor verkenning, chaos en verovering strategische locaties
2. Daarna inzet zware tankeenheden voor verovering
3. Laatste fase de inzet van #Rosgvardia voor bezetting en pacificatie.
87.
Er is een zware #psyop aan de gang tussen de nationalisten van het #AZOV-regiment (Oekraïense nationale garde) en de Tsjetsjenen van #Kadyrov (Russische nationale garde).
Hier smeren de AZOV-strijders hun kogels in met varkensreuzel om op de Tsjetsjeense moslims te schieten.
88.
De #EU gaat gevechtsvliegtuigen leveren aan #Oekraïne. Dit gaat ons zeker op ramkoers met #Rusland brengen.
89.
Inderdaad merkwaardig dat #Rusland tot hiertoe de methodiek van de Battalion Tactical Group (#BTG) nauwelijks toepast: gecombineerde gevechtsformatie van artillerie, luchtsteun, tanks, infanterie, ...
Niet duidelijk wat hun strategie is.
90.
#Kadyrov's ultimatum op sancties #EU & #VK:
- Sluiting luchtruim
- Bevriezing activa van Boris Johnson
- Embargo op activa Britse oligarchen
- Linksrijdend verkeer erkennen als verachtelijk overblijfsel uit de Middeleeuwen
- Engelse thee bestaat niet!
t.me/RKadyrov_95/12… Image
91.
Worden we stilaan, maar zeker, de Derde Wereldoorlog ingezogen?zerohedge.com/geopolitical/b…
92.
Er zijn deze morgen 7 Russische Su-34 jachtbommenwerpers #Oekraïne binnengevlogen. Deze video komt recent uit #Charkov, dat mogelijk gebombardeerd wordt door de Su-34's.
92.1.
Hier zouden de Russische Su-34 gefilmd zijn door bewoners van de regio #Charkov. Ze vliegen heel snel en laag om radars, grond-luchtraketten en afweergeschut te ontwijken.
93.1.
Er woedt een zware informatie-oorlog. Verklaringen van beide zijden moeten met een grove korrel zout genomen worden.

Volgens Russische Ministerie Defensie hebben zij aan Oekraïense reeds vernietigd:
- 314 tanks en gepantserde gevechtsvoertuigen;
- 57 raketbatterijen;
93.2.
Vervolg Oekraïense verliezen volgens MinDef #Rusland:
- 121 stuks artillerie en mortieren;
- 274 militaire voertuigen;
- 31 commandoposten en communicatiecentra;
- 31 vliegtuigen;
- Gisteren zouden ook 3 Bayraktar TB2 drones zijn neergeschoten.
94.
Het zuiden van #Oekraïne geeft zich zonder slag of stoot over aan de Russische troepen. Mogelijk is hier hetzelfde aan de gang als wat in Afghanistan met de Taliban gebeurde: vooraf gemaakte afspraken met de invalsmacht voor een snelle machtsovername.
95.
De geruchten van gisteren dat #Oekraïne criminelen uit de gevangenissen heeft vrijgelaten om tegen de Russen te vechten, wordt nu bevestigd door #Zelensky zelf.
(Ik dacht dat dit Russisch nepnieuws was.)
96.
Voor degenen die denken dat christenen doetjes zijn die de andere wang toekeren. Dit is Alexander Turchinov, ex-parlementsvoorzitter en baptistenpredikant. Hij maakt deel uit van de 1,9% protestantse christenen in #Oekraïne en is heel strijdlustig.
97.
Alles wat het Westen altijd ten strengste afkeurt, wordt vandaag aangeprezen in #Oekraïne:
- inzet van buitenlandse strijders (anders terroristen)
- bewapenen van ongetrainde burgers (Volkssturm in nazi-Duitsland)
- vrijlaten & bewapenen van criminelen
buzzfeednews.com/article/christ…
98. Na #Tsjetsjenië is er nu ook een militaire colonne van #Belarus op weg naar #Oekraïne. Witrussische #spetsnaz (luchtlandingstroepen) waar gisteren al over gespeculeerd werd.
98.1.
De Witrussische 38e luchtlandingsbrigade is gesignaleerd nabij #Kobryn (Wit-Rusland) op weg naar #Oekraïne. Voertuigmarkeringen => rode vierkanten.
Mogelijk wordt er een nieuw front geopend richting #Lutsk. Dit betekent dat #Rusland heel Oekraïne onder controle wil krijgen. ImageImage
99.
De Syrische drughandelaar Tariq Al-Jasim, die in #Odessa woont, is strijders aan het rekruteren bij de Turkse proxy-milities in #Afrin om tegen de Russen te gaan vechten in #Oekraïne.
Dezelfde allianties uit de Syrische oorlog hergroeperen zich nu in Oekraïne.
#NietMijnOorlog
100. De Russen zijn in een grote perimeter Kiev aan het omsingelen.
Er komen berichten binnen van gevechten in #Makariv ten westen van #Kiev. Een Russische gevechtskolonne zou door de stad trekken op dit moment.
t.me/makariv_live/2… Image
100.1.
Het gaat om dit konvooi van de V-groep die deze ochtend op weg was naar #Makariv.
101.
#Macron heeft net met #Poetin gebeld, die volgende voorwaarden stelt om de oorlog te beëindigen:
- Erkenning van de Russische soevereiniteit over de #Krim;
- Demilitarisering en denazificatie van #Oekraïne;
- Garantie van neutrale status van Oekraïne.
102.
Officiële bevestiging van de Oekraïense marine dat de soldaten op #SlangenEiland gevangen zijn genomen en niet zijn gesneuveld na 'Go fuck yourself' te antwoorden aan de Russische marine.
Einde nepnieuws. #Zmeiny
103.
Volgens #Oekraïne zijn nu ook Wit-Russische troepen de grens overgetrokken in de regio #Tsjernihiv ten oosten van de Djnepr, vermoedelijk richting #Kiev. Image
104.
Live-beelden van de Russische precisie-aanval op de 385 meter hoge TV-toren van #Kiev een uur geleden.
105.
Zonet verklaart de Oekraïense inlichtingendienst dat #Rusland een provocatie voorbereidt om Wit-Russische troepen te introduceren, terwijl de Oekraïense Secretaris van de Veiligheidsraad Danilov zegt dat #Oekraïne een preventieve raketaanval op Wit-Rusland kan lanceren. ??? ImageImage
106.
Dit plaatje zie je in elk conflict terug. Elk kamp ziet zichzelf als de 'good guys'. Image
107. De militaire situatie in #Oekraïne op 1 maart, dag 5 van de invasie. Image
108.1.
Stafchef van het Belgische leger Michel Hofman net op @deafspraaktv:
- Weet niet wat thermobarische bommen zijn;
- Denkt dat de inslag van de #Kalibr-raket (accuraat tot op 3 meter) op het regeringsgebouw in #Charkov het verkeerde doel raakte door een gebrek aan precisie.
@deafspraaktv 108.2.
Michel Hofman, opperbevelhebber van het Belgische leger, denkt dat deze accurate inslag met een #Kalibr-raket zo niet bedoeld was. Dat het een gebrek aan precisie was.
België heeft met zijn schrale defensiebudget van 1,2% nog meer een gebrek aan vakmanschap bij de leiding. ImageImageImage
@deafspraaktv 108.3.
De Russische veelvoudige raketwerper TOS-1A kan naast brandbommen ook brandstof-lucht explosieven (thermobarische of vacuümbommen) afvuren, die in een perimeter tot 300 meter alles vernietigen en verderop door de luchtdruk botten breken, ogen uit hun kassen doet puilen,...
@deafspraaktv 109.
De stad #Cherson in het zuiden van #Oekraïne aan de Djnepr is ook in Russische handen gevallen.
@deafspraaktv 110.
Zonet een Russische raketaanval op de legerbasis van de Oekraïense 95ste luchtlandingsbrigade die gevestigd is in #Zhytomyr ten westen van #Kiev.
111.
Het volgende Russische offensief is waarschijnlijk op #Odessa gericht, om de hele zuidelijke kuststrook van #Oekraïne te verbinden met de pro-Russische enclave #Transnistrië in Oost-Moldavië.
112.1
Net kwam een Russische delegatie naar #Konotop in het noorden van #Oekraïne om met de burgemeester te onderhandelen over de overgave van de stad, die anders beschoten zal worden met zwaar artillerievuur.
De Russen, die belaagd worden, gaan weg met 2 handgranaten in de hand.
112.2
De burgemeester van #Konotop spreekt de bevolking, die besluit zich niet over te geven en tegen de Russen te vechten, ondanks de dreiging van zwaar artillerievuur.
112.3
Bevestiging van de locatie van de onderhandelingen over de capitulatie: stadhuis van #Konotop.
113.
De militaire situatie in #Oekraïne vandaag op 02 maart 2022 om 11h00. ✏️@OSW_eng Image
114.
Stand van zaken op 2 maart volgens generaal-majoor Igor Konashenkov, woordvoerder Ministerie van Defensie #Rusland:

Aan Oekraïense zijde:
- 2870 gesneuvelden
- 3700 gewonden
- 572 krijgsgevangenen

Aan Russische zijde:
- 498 gesneuvelden
- 1597 gewonden
- ? krijgsgevangenen Image
115.1.
De Special Operations Forces van #Oekraïne schrijven zonet op hun facebook.com/usofcom:
'Vanaf nu zullen er geen gevangengenomen Russische artilleristen meer zijn. Geen genade, "Nee alsjeblieft niet schieten, ik geef me over" zal niet doorgaan ⏩ Image
115.2.
⏪ Ongeacht commandant, chauffeur, schutter, lader zal je worden afgeslacht als varkens.
Pis in je broek. Bel je moeder nog een laatste keer. Zeg dat je snel zult sterven, jakhals. We zijn niet de dood, we zijn erger!'

Wordt veel werk voor Den Haag na de oorlog.
115.3.
Bevestiging van de vertaling van de tekst: geen krijgsgevangenen meer, maar standrechterlijke executies.
116.
Betekenis witte merktekens op Russische voertuigen volgens de Oekraïense generale staf:
Z Oosterse strijdkrachten
|Z| Krim-strijdkrachten
O Strijdkrachten uit Wit-Rusland
V Marine infanterie
X Tsjetsjenen van Kadyrov
A Special Forces (Nationale Garde, FSB, Special Ops) ImageImage
116.1.
Bij deze Tsjetsjeense #Rosgvardia (Nationale Garde) die vanuit Wit-Rusland de grens overstaken, staat echter een V op hun voertuigen. Dat zou een X of A moeten zijn.
Misschien moet de Oekraïense generale staf haar interpretatie eens herzien.
117.1.
PR-filmpje van #Kadyrov over zijn Tsjetsjeense #Rosgvardia (Nationale Garde):
Broeder commandant Hussein Mezhidov evacueert Oekraïense burgers uit het oorlogsgeweld en brengt ze naar een veilige schuilplaats.
(Locatie onbekend, maar ik vermoed aan de buitenrand van #Kiev)
117.2.
Dragen dezelfde oranje-rode strepen en zilverkleurige ducttape rond de armen + zelfde witte V op hun voertuigen als de Tsjetsjeense #Rosgvardia die enkele dagen geleden uit Wit-Rusland de grens overstak richting #Kiev.
Burgers beschermen is inderdaad een van hun opdrachten ImageImageImage
117.3.
Het lintje met de 3 zwarte en 2 rode strepen dat de Tsjetsjeense soldaten van de #Rosgvardia (Nationale Garde) dragen is het Sint-Jorislintje, dat reeds uit de tsarenrijk stamt. Tegenwoordig staat het symbool voor Russisch patriottisme en antifascisme. ImageImage
117.4.
Het Sint-Jorislintje symboliseert mogelijk ‘vuur en buskruit’ of het Russische keizerlijke wapen (zwarte adelaar op een gouden achtergrond). Image
118.
De Tsjetsjenen zijn de enigen die goed kunnen propaganderen aan Russische zijde.
Commandant Hussein #Mezhidov zegt dat ze een Oekraïense legerbasis hebben veroverd, dat 2500 Oekraïense soldaten zijn gevlucht en toont de buitgemaakte tanks, pantservoertuigen, artillerie, ...
119.
In #Novoaidar heeft de militie van de Volksrepubliek #Lugansk die uit het zuiden oprukt de eerste Russische eenheid ontmoet die uit het noorden oprukt. Tijdens de verovering van Novaidar zijn Oekraïense pantserwagens en ander wapentuig buitgemaakt volgens MinDef Rusland.
119.1.
#Novoaidar Image
120.
Franse journaliste Anne-Laure Bonnel is sinds 21 februari in de #Donbass en wil #Poetin niet in de kaart spelen, maar de bombardementen op de burgerbevolking in de Donbass worden uitgevoerd door het Oekraïense leger en niet door het Russische leger.
120.1.
Deze school is gebombardeerd door het Oekraïense leger in het separatistische deel van de #Donbass en niet in #Kiev door het Russische leger zoals @DeutscheWelle beweerde. Dat was nepnieuws.
@DeutscheWelle 122.
Het Oekraïense leger zou het hoofdkwartier van hun eigen nationale garde #AZOV in zuidwest #Mariupol met een Tochka-U beschoten hebben, waarbij > 20 azov's werden gedood, omdat AZOV weigerde te gehoorzamen en hun acties te coördineren met het centraal bevel. (Bron: #DPR) Image
@DeutscheWelle 123.
Twee Russische Alligators (Kamov Ka-52 aanvalshelikopter) schieten met geleide antitankraketten op een kolonne Oekraïense pantservoertuigen. Locatie niet gekend.
@DeutscheWelle 124.
Landen die sinds 24 februari 2022 militair materiaal en wapens hebben geleverd aan #Oekraïne. Image

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Semita Salutis

Semita Salutis Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @SemitaSalutis

Mar 17
@curvedwater Nee, Google Translate:
See what readers sent from Mariupol. If the message corresponds to the facts, it must be lit up.
ZELENSKY IS PREPARING TWO PROVOCATIONS IN MARIUPOL!!! - ONE PROVOCATION AGAINST TURKISH CITIZENS WHO HID IN A MOSQUE BUILT BY AKHMETOV, (1/1)
@curvedwater AND THIS PROVOCATION IS ALREADY BEGINNING, BY UKRAINIAN ARTILLERYMEN SHELLING THE TERRITORY OF THE MOSQUE, FROM POSITIONS IN THE BEAM ON NIZHNYAYA KIROVKA, ZELENSKY, COULD NOT DRAW THE EU, THE UNITED STATES AND THE UK INTO THE WAR AGAINST THE RUSSIAN FEDERATION. (1/2)
@curvedwater NOW THE EVIL DWARF ZELENSKY IS TRYING TO DRAW TURKEY INTO THE WAR, IN THE HOPE OF EASTERN EXPLOSIVE EMOTIONALITY AND LOVE OF BELIEVERS FOR THEIR SHRINES. - ZELENSKY IS PREPARING THE SECOND PROVOCATION FOR A PICTURE IN THE WESTERN MEDIA, (1/3)
Read 5 tweets
Oct 9, 2021
Eric Zemmour over de dictaten van de #LGBT-lobby in het onderwijs, de genderideologie en het gebruik van puberteitsremmers om de geslachtsontwikkeling af te breken bij kinderen.

'Het is crimineel en staat gelijk aan de nazipraktijken van dokter Mengele!' #Zemmour2022
In het UZ Gent zijn kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar al welkom om hun gendertransitie te komen bespreken met de psycholoog.
En blijkbaar kan een huisarts in België op eenvoudig verzoek puberteitsblokkers voorschrijven aan kinderen. En het gebeurt ook!
demorgen.be/nieuws/zoals-n…
Aan het UZ Gent kun je à la carte kiezen: je borsten laten amputeren en toch je vagina behouden en van je clitoris een micropenis laten maken. De mens wordt gereduceerd tot lustsubject.
Heeft dit nog iets te maken met genderdysforie of zitten we helemaal in het #transhumanisme?
Read 4 tweets
Sep 13, 2021
Europa zou haar tradities beter kunnen koesteren. Dat geeft existentiële diepgang, ook voor nieuwkomers. Het beste vaccin tegen sektarische parasieten die zich enten op de vervreemding van de postmoderne mens, die werd gereduceerd tot nutsfactor van productie en consumptie.
Na de Val van de Muur in 1989 voerde de ideologische overwinnaar ongeremd zijn economische agenda uit van globalisering, delokalisering, privatisering en ontmanteling van de natiestaat, maar ook een culturele agenda om de mens te globaliseren en zijn identiteit te deconstrueren.
Deze revolutionaire globalisering vond ook in de godsdienst plaats en overweldigde de traditionele religiositeit van orthodoxen, katholieken en protestanten met evangelicale kerken, die wereldwijd als paddestoelen uit de grond schoten als cultuurdragers van de grenzeloze wereld.
Read 6 tweets
Sep 12, 2021
Vandaag kwam minister BuZa #Qatar op bezoek bij de #taliban.
Opvallende afwezige: mullah Baradar.
Er zou een vecht- en schietpartij geweest zijn op het presidentieel paleis met de haqqani-factie mbt de aanpak van Panjshir, inmenging van Pakistan en vorming inclusieve regering.
Volgens de Baradar-factie hebben de Pakistanen alles verkloot, waarna een gevecht uitbrak met de pro-Pakistaanse Haqqani-factie. Er zou met van alles naar elkaar gesmeten en ook geschoten zijn.
Mogelijk is Mullah Baradar dood en Annas Haqqani gewond.
Als mullah Ghani Baradar effectief dood is, dan zullen we het voor het eerst nog niet weten.
De #taliban en #ISI hebben mullah Omar ook twee jaar tot na zijn dood in leven weten te houden.
Read 5 tweets
Sep 4, 2021
#Taliban veroverden niet het hart v/h volk. Ze hebben enkel het gebrekkige beleid v/e vermoeide Amerikaanse president uitgebuit en worden gemicromanaged door de Pakistaanse inlichtingendienst #ISI. Elk uur krijgen ze instructies via Pakistaanse ambassade.
dailymail.co.uk/debate/article…
De Pakistanen hebben de leiding over de #Taliban in Afghanistan zoals een koloniale macht. Maar zij en hun klanten zullen niet in staat zijn om een economie en ambtenarij te creëren. Ze hebben misschien territoriale controle, maar geen controle over de mensen of stabiliteit.
Telkens wanneer onze troepen geconfronteerd werden met Talibanstrijders, citeerden de Amerikanen de overeenkomst van Doha - waarover met de Taliban was onderhandeld - om te zeggen dat ze hen niet konden aanvallen, behalve in zeer beperkte omstandigheden.
Read 13 tweets
Aug 27, 2021
#Afghanistan intrige: minerale rijkdom, pijptransport en klimaatbeleid.

1
TAPI gaspijplijn (Turkmenistan-Afghanistan-Pakistan-India) in aanbouw, is slecht voor #Rusland en #Iran, maar goed voor de VS, Afghanistan, Pakistan, India, China, ... maar politieke stabiliteit is nodig.
2
Deze TAPI pijplijn past binnen het klimaatbeleid van overschakeling naar gas. Het is een moderne zijderoute met investeerders en contractanten uit UK, Saoedi-Arabië, Duitsland, Argentinië, VS, Nederland, ...
Ook hoogspannings- en spoorlijn vanuit Turkmenistan naar Afghanistan.
3
#Taliban onderhandelde hierover met #Turkmenistan in februari 2021 onder auspiciën van de VS zonder de toenmalige Afghaanse regering hierbij te betrekken. Net zoals de akkoorden van Doha in 2020 tussen de VS en Taliban gesloten zijn zonder de officiële regering van Afghanistan.
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(