Berto Jongman Profile picture
Former military intelligence analyst, specialist armed conflict and political violence, consultant CBRNe related issues
Jan 4, 2022 15 tweets 18 min read
Wie geinteresseerd is in nasleep van #J6 kan dit rapport lezen. Daar steek je meer van op dan die oppervlakkige reportage van @MariekeNOS voor @Nieuwsuur atlanticcouncil.org/in-depth-resea… Heb je Lorenzo Vidino, een toponderzoeker, te pakken en gebruik je slechts twee qootjes. In je reportage ook helemaal niets over aanpassing van inlichtingendiensten en pogingen tot invoering nieuwe wetgeving om 'binnenlands terrorisme' vijand nummer 1 te maken.
Jan 4, 2022 5 tweets 4 min read
#niet_in_journaal #nieuwsuur #Teletekst #massformationpsychosis De vier elementen van een mass formation pychosis zijn de volgende: 1) een periode van langdurige isolatie; 2) onthouding van zaken waar mensen normaal gesproken van genieten; 3) een constante staat van opwinding en boosheid;
Jan 3, 2022 11 tweets 2 min read
Weetje: Nescio werd in 1918 getroffen door de Spaans griep en overleefde het maar net. In die tijd werd vooral de werkende mannelijke bevolking tussen de 20 en 40 jaar getroffen. In een tijd met weinig sociale voorzieningen bleven de kostwinners zolang mogelijk doorwerken. Directeur Freese bedankte begin februari 1919 het OLVG voor de ' uitnemende wijze, waarop U dezen, zoo ernstigen zieken patient , er weer bovenop helpt geholpen' en schonk f 500,00 als dank. Nescio besefte dat hij als 'reutelend ding' in z'n bed gelegen had.
Nov 29, 2021 14 tweets 4 min read
'Het was overduidelijk, er waren lijkenzakken' #niet_in_journaal #nieuwsuur #Teletekst #China #Covid_19 #lab_leak_hypothesis Waarom is geen enkele NL journalist op het idee gekomen om NL inlichtingenfunctionarissen aan de tand te voelen zoals Sharri Markson met MI6 en CIA functionarissen heeft gedaan?
Dec 31, 2020 24 tweets 51 min read
Valt het u ook op dat de Amerika-correspondenten niets meer melden over het debat over de NDAA en stimuleringswet in de Senaat, de hoorzittingen over verkiezingsfraude, de scenario's in aanloop naar 6 januari, de scenario's voor 6 januari zelf. #journaal #nieuwsuur #1V #niet_in_journaal #nieuwsuur #1V #Op1 #bbvpro #NPORadio1 #US #relief_bill #Senate_debate reuters.com/article/us-usa…
Dec 8, 2020 25 tweets 48 min read
#journaal #nieuwsuur In deze deep dive aan de hand van Q-berichten zet Katie G zeer gedetailleerd uiteen welke rol militaire inlichtingen momenteel spelen: rumble.com/vbnv7d-deep-di… Misschien moeten NL Amerika-correspondenten instructies krijgen van #journaal en #nieuwsuur om toch eens wat dieper in het aspect van militaire inlichtingen te duiken bij de strijd om de verkiezingsuitslag.
Oct 29, 2020 5 tweets 3 min read
#Op1 Wat had Rick Nieman eigenlijk te melden vanavond. Heerlijk hoe hij door Faya terecht werd gewezen. Het niveau van de analyse van verkiezingsfilmjes was weer ver beneden alle peil. #Op1 De hele discussie over de coming out of Miles Taylor als auteur van Anonymous is blijkbaar niet opgepikt door de redactie en zou een veel interessanter onderwerp zijn geweest om vanavond te behandelen.
Oct 29, 2020 7 tweets 3 min read
#NPORadio1 Na al die jaren weet @LaraRense nog steeds niet het verschil tussen islamitisch en islamistisch terrorisme. Dat is trouwens een veelvoorkomend probleem bij NL presentatoren en andere media. In het 18:00 #journaal wordt dezelfde fout gemaakt.
Oct 26, 2020 30 tweets 59 min read
Heads-up for NL media waarvoor terrorisme en terrorismebestrijding geen issue meer lijken te zijn want #COVID_19 is het nieuwe gevaar dat er bij de bevolking ingeramd moet worden. #journaal #nieuwsuur #1V #Op1 #bbvpro #NPORadio1 #Hackaton_for_Good: thehaguesecuritydelta.com/news/newsitem/…